Thursday, January 29, 2009

Aku fobia?

Salam,

Tadi aku mengalami satu situasi yg agak janggal bagi aku...semuanya bermula ketika aku berbincang dgn adik angkat aku kat Johor dlm fon...bincang mengenai satu hal tapi ntah mcm mana lama kelamaansituasi yg pada mulanya gembira bertukar. Mungkin dia ikhlas dgn aku tapi kerana he a little bit pushy on me...aku jadi fobia..terutama bab dlm membuat keputusan...ntah mcm mana...aku jadi takut...tgn aku menggigil dan aku tak jawap sms or call dia wat sementara...aku andaikan semua ini berpunca dgn apa yg telah terjadi kepada aku kebelakangan ini dimana sepanjang tempoh perhubungan itu, aku tak pernah dapat membuat keputusan aku sendiri malah aku tak mampu berbuat demikian..so apabila adik angkat aku ni terlalu nak mengikut keputusan dia, aku jadi fobia...aku tergaman n ketakutan sebentar tadi...akhirnya aku menjawap panggilan telefon darinya..ternyata dia meminta maaf kerana dia tak sangka bahawa aku akan jadi begitu(aku sendiri pun tak sangka aku jadi begitu)....dia hanya kesiankan aku kerana apa yg aku lalui kebelakangan ni dan mengambil berat hal aku tapi tanpa dia sedar, keikhlasannya itu dan tindakannya membawa aku kepada satu dimensi baru dlm hidup aku, yang aku sendiri tidak tahu bahawa ia akan berlaku kepada diriku.....aku FOBIA bila aku perlu mengikut kehendak org lain dan bukan mengikut keputusan dari diri ku. (terutama bila org tu begitu mendesak aku)....ternyata, aku bakal berhadapan dgn byk dugaan Tuhan selepas ini.....


Salam sayang
Adiewaridi

5 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

u need to be tough! pertahankn pendapat & kehendak diri dulu..
biar org kata kite pentingkn diri...klu bkn kite yg jg hati kite,sape lg yg nk jg???

be strong & be tough!

cham's said...

ada benda i nak citer...i brake dgn my lover psl benda remeh temeh. kami hold hampir dlm 8 bln & a same time dia jumpa gal yg now jd wive dia skrg. relationship kami yg 4 year berakhir on 3rd raya 2 yr ago. how i'm feelin time tu? but he very gentle, jumpa my famili & return me back...redeem a new gf. til now i masih x jumpa pengganti, kami jd kwn yg baik. his wive dah pregnant. at least we stil hv a gd friendship. de moral of de story...where r'u now? dun lookin' back. juz grab if think shud be ok, juz nice dear.

cham's said...

ada benda i nak citer...i brake dgn my lover psl benda remeh temeh. kami hold hampir dlm 8 bln & a same time dia jumpa gal yg now jd wive dia skrg. relationship kami yg 4 year berakhir on 3rd raya 2 yr ago. how i'm feelin time tu? but he very gentle, jumpa my famili & return me back...redeem a new gf. til now i masih x jumpa pengganti, kami jd kwn yg baik. his wive dah pregnant. at least we stil hv a gd friendship. de moral of de story...where r'u now? dun lookin' back. juz grab if think shud be ok, juz nice dear.

sitekateki | dD said...

haiyohh...
cam kronik jer bunyi nie...
dah jmpa doctor lom...?
doctor cinta...
ekekekeke...

Adie Waridi said...

dD:
tapi kini makin kronik lak pas jumpa doktor cinta...