Thursday, January 1, 2009

2009: New begining


Salam,

Selamat Tahun Baru 2009 semua!!!

so ni adalah post aku yg pertama di tahun 2009..Selalunya bila tiba tahun baru semua org akan tanya apa azam tahun baru?..er, rasanya malas dah nak menjawap..tapi aku rasa tahun ni aku takde wat apa2 azam...ntahla..biarla aku ikut flow jer..so tak bermotivasikan...bukan takde azam, ada tapi aku rasa biarla jadi rahsia antara aku ngan diri ku.....

Hari ni cuti, so aku bangun kul 10pg..kira awal lah tu..selalu kul 12..hehehehe...bangun2 terus bersiap g makan kat Restoran Azira, Sec 10..ni antara fav restoran aku...selalunya waktu lunch memng pack...coz makanan dia sedap belaka..so far ikut taste bud aku apa yg aku dah makan memng ikut selera aku..bagi aku cam makan masakan mak....lagi satu Nasi Ayam dia...sedap....yang penting kat sini laik dia lebih berpuluh jenis..semua lengkap...dari main course ker desert...g makan bersama my hmate, Sham & Am serta Fzy...wan pun ada..dia dah tunggu kat restoran tu....

So balik dari lunch aku terus blog la..ni la entry nya..hehehe...since still awal, so takde la citer sgt cuma nak share la celebration new year semalam...semalam aku dan hmate aku,Am gi celebrate NEw Year kat The Curve, Kota Damansara..tema kali ni Masquerade Party New Year Countdown....gitu la temanya yg kena pakai mask...pada asalnya, kami nak tgk wayang kat Cineleisure jam 9.35pm tapi malangnya citer Bedtime Stories waktu dah habis lak tiketnya..yang ada cuma kul 11.00 dan 1.45am...fikir punya fikir, kami tgk kul 1.45am....since lambat lagi tayangannya, kami pun g la merayau menikmati suasana countdown....sambutan di wat di tgh jalan di antara The Curve dan Ikea....meriah giler...coz pack ngan org jer...konsert start dlm 8.30pm....nampaknya kenala layan konsert sampai countdown..yela nak menunggu kul 1.45am...

Persembahan konsert semalam agak menarik dgn opening gambit oleh penari2 bertema masquerade, dan kemudian persembahan artis2 seperti Juwita, Faizal Tahir, Karen Kong, altered frequency dan 2 org lagi yg aku lupa namanya...layan gak la bila kena lagu yg aku tahu..hwa3...n mcm biasa kemuncak segalanya adalah pertunjukan bunga api selama 15 minit...meriah siot...tapi aku tension sbb dikala kemuncak tu bateri camera aku abis...arrrgghhh tak sempat pose...menci tau...kena beli bateri baru..abteri tu dah kong wlaupun dah di charge seharian....waktu perayaan camni la , kita nampak mcm2 ragam org...kekadang tu ada gak yg melampaui batasan hidup..hwa3...tapi itula kita manusia yg penuh ngan ragamnya..apapun bagi aku tak salah kalau nak menikmati keseronokan di kala masih hidup ni tapi hendakla tahu batas2nya....aku pun kalau dah tgk org mula menari mcm tak hengat dunia aku rasa aku pun join kalau ada geng..hehehehe...but really fun...seeing youngster having fun that nite, terasa gak yg aku masa muda2 cam dia org takde la sehappening tu...at least they got something to talk about when they get old....rite?


Jam otw ke Damansara




The crowd

Joey G as MC

One of the artists ; Juwita

Me & Am


Fireworks



Opening gambit


Firework




Anyway, HAPPY NEW YEAR 2009 to all of u...Have a nice year..

Salam sayang,
Adiewaridi

1 comment:

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

uihh..ramainya org..kami tak kuar pun..sejuk.Lagipun malaslah org ramai mabuk2 nie..tak sesuai utk anak2.

happy new year!!
Hopefully we would all be stronger and more patience to face the next challenges to come. May this new year also be filled with joy and happiness.

FADZLAN
http://www.jalakmas.blogspot.com/

Visit my new blog
http://papan9.blogspot.com/