Wednesday, December 31, 2008

Hang Out With The Guys

Salam,

Lama sungguh aku tak ketawa mcm semalam..bak kata Ello.."tu dia high pitch dia"..huhuhu..al kisahnya aku ni pemalu kalau dgn org yg tak berapa dikenali tapi after a few minute dah hang out together gather, kuar la sikit tanduk aku nie...hwa3...Back to the story, semalam lepak kat Pak Li Kopitiam Sec7 dgn beberapa org kawan baru, sebenarnya semua tu kawan Wan a.k.a Wenkt...tapi sebelum tu aku dan Am masuk UiTM selepas hantar Wan ke Pak Li jumpa Israq..tujuan masuk kat UiTM sbb nak g Kolej Kenanga ambil barang Ello (Ello adalah hmate Wan-diorang ni duk sebelah blok ngan aku, baru pindah)..Is pun ikut sekali...

Dah ambil semua barang, aku dan Am pun hantar Ello n Is kat PaK Li..at first ingat nak terus balik rumah masak coz dari tghari kuar tak balik2 lagi..bila tgk jam dan kul 10 lebih..nak masak sure lambat so kami pun join la lepaking kat Pak Li...so bermulalah pertemuan dgn rakan2 baru yang happening nie...hwa3...pada awalnya aku ni agak kekok sikit coz pr aku kan tak bagus, then lama kelamaan mulalah nak bua mulut bercakap...itu lah aku...pendiam yg melampau sgt tapi kalau dah bercakap lahar lak mulut tu...kutuk diri sendiri weiii...

Pada awalnya, hanya aku, Am, Is, Ello, dan Israq yg ada kat situ..kat meja yg begitu kecil untuk menampung kami semua..so semua duk dekat2 jer...then we move to other table yg lebih luas sikit coz there are another guys coming along...then come Izat a new friend of Wan where they met up at Beijing..jauh tu jumpa padahal masing2 duk Shah Alam...i just knew bout him thru wan blog...,Izat a little bit shy thru out the meet...just like me when come to the first meeting, then Shain came..this is the first time i meet him..before this i just know him by the pictures that wan shows to me and also thru the blog...bila mamat ni tiba, aku pun mula byk ckp..hehehe..ntahla maybe because he is a talkative person...still studying at UiTM doing his Event management course but at the same time do modelling...so aku rasa sesuaila dia study event management coz pr dia bagus sgt...friendly....mungkin sbb tu aku agak byk mulut ngan dia...bak kata Ello "dtg je Shain terus dia (aku) banyak ckp"...hwa3...tu la aku...kalau kena gaya memang aku talkative..tgk org gak...

Diorang ni sellau lepak kat Pak Li...and for me n Am, this is like our 4th times since the opening..hwa3...tak sosial langsung...diorang ni dah leh siap kenal nama pekerja Pak Li lagi....kat sini juga jumpa adik angkat aku si Ady Suffian yg dah lama tak sms abg dia ni..hehhee...Ady ni pun kekawan diorang gak...kecil dunia kan...so kitaorg lepak kat situ till midnite...talking n laughing...giler gelak tak hengat punya..aku rasa meja kami yg paling happening..dah la Pak Li tu pack ngan org...byt then it's really fun...dah lama tak hang out camni..coz dulu masa study kat Arau, aku ada group sendiri yg mana kalau g memana pun bersama...Z, Imad, Atok, Leq, Ina, Faiz, Mas..rindu giler kat diorang semua...aku suka yg gals sbb diorang sempoi giler...sonoknya..tapi la ni semua dah kawin kecuali aku dan Faiz...

Sebenarnya aku kepenatan pada mulanya, coz dari petang kuar g tolon Wan beli barang tuk wat wardrobe dia..tapi tu bukan sbbnya, sbb nya aku tido kul 6 pagi so aku ngantuk giler..kan aku dah cakap aku tido 12 jam sehari...hwa3..giler melampau...pas bis lepak, aku, Am, Ello dan Wan g Uptown Sec24 tuk beli sticker letak road tax keta...tak lepak lama pun coz semua dah penat so balik...aku dan am balik blok 47, Wan dan Ello balik blok 48....oh yeah masa nak balik tu wan hadiahan aku sebuah rantai jade yg dia beli kat Beijing...thanks a lot...semua tu berlaku kerana kat Uptown tadi aku cakap nak beli rantai jade yg bulat tu sbb nak matchkan ngan baju v neck warna hijau aku, tak sangka lak dia nak hadiahkan kat aku...really appreciate it....le pakai masa celebrate New year nanti..huhuhu..tapi celebrate kat ner?..takde plan lagi


Shain

Izat

Ello

Am, Aku & Shain

Ello, Wan, Izat & Israq

Israq, Am, Aku, Shain & Ello

Rantai Jade from Wan


p/s : diorang ni semua pangkat adik..aku ngan am je dah tua..hwa...tahun depan 29...

Salam Sayang
Adiewaridi

5 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

wah!cerianya die!hepi2 yew??ngee...

wénkt said...

comel

i mean
rantai jed tu

Adie Waridi said...

jim:
kena la ceria2..umur dah tua..hehehe

wenkt:
memng la mcm org yg bagi jade tu

Duke Luce Dell'amore said...

btw,pernah tak owg ckap muka u cam AKO MUSTAPA?? sbijik siot!especially time u senyum..

Adie Waridi said...

ako?..ni la 1st time dgr..selalu kena kait ngan dr fazley..hehehe