Wednesday, August 20, 2008

Perkahwinan Azah di Seksyen 19, Shah Alam - 17/08/2008

Hari yg dinanti akhirnya tiba. Perkahwinan Azah...hampir 3 bulan merancang untuk hiasan pelamin, pintu gerbang dan bilik tido. Bertemakan warna maroon dan putih. Segalanya baru tuk perkahwinan Azah ni dari segi platfom, backdrop, fabrik...kira first hand punya barang la khas tuk Azah...Untuk perkahwinan Azah ni, aku merekebentuk pelamin yg agak simple tetapi grand..erm camna tu, simple tapi grand..hahahaaha ayat aku pun dah tak betul....actually memng simple pun tapi nampak cam meriah jer pelamin tu...pelamin yg bersaiz 8' x 6' tu kami pasang pada mlm hari Sabtu..saja masuk malam sbb kami menggunakan fresh flower..so pepaham jela kalu guna fresh flowers nie, bukan boleh buat awal2 sgt..nanti layu...nak jadi cerita, kerja pemasangan mengambil masa yg agak lama walaupun kami dah siap gubah bunga di rumah dahulu...tapi kelewatan itu terjadi mungkin kerana hari dah lewat malam dan kami terpaksa melakukan semua kerja dlm keadaan yg berjaga2 dan senyap agar tidak mengganggu lena tido org umah..huhuhuhu...

Dengan tenaga 3 org, akhirnya semua hiasan selamat siap...bukan niat untuk wat lewat tapi paling kurang akan memberikan satu impak kepada keluarga pengantin sbb bgn2 jer pagi sok, pelamin dah tersergam indah ..huhuhuhu...so ada elemen macam surprise la..semalam takde tapi tetiba pagi ni ada lak..huhuhuhu...kami tahu bahwa ramai sanak sedara pengantin menunggu kami memsang pelamin semalam..tapi maafla terlewat...hehehehe

Bab penat jgn cakap, tapi keseronokan membuat sesuatu yg kita suka mengatasi segalanya..segala penat lelah rasa terbayar bila melihat hasilnya...hampir kul 5 pagi selesai segalanya..tapi tugas kami tidak berakhir disitu, sebaliknya kami perlu ke Balakong untuk menghantar kembali van yg kami pinjam sepanjang membuat kerja pelamin ni...sampai balakong dlm kul 6 pagi...selesai jer kami bertiga balik ke Shah Alam dgn menaiki kereta yg memang ditinggalkan di situ..nasib baik la ada member ni yg baru jer kenal (kawan kepada hmate aku)...kebetulan dia dtg tuk tido kat umah, sedang bercerita pasal kerja kawin nie dia mengofferkan diri tuk tolon...apalagi seperti org mengatuk disorongkan bantal, terus kami wat deal...bukan la tolon free bayar k....yg penting ada org tuk kerja2 loadong n unloading..almaklumlah aku ni duk kat umah yg takde lift pastu tingkat 4 lak tu...huhuhu..meng masak la...nampaknya bermuscle la pasni aku...sampai jer kat Shah Alam dari balakong terus breakfast kat Restoran Gembira Seksyen 3,,aku cuma makan roti canai jer, yg lain makan nasi lemak yg famous amos tu...sampai umah terus zzzzzzzzzzz..si Izat dia balik umah dia kat Pdg jawa dan terus zzzzzzzzzzzzzz....

Bangun kul 12 tengahari...penatnya...bangun jer aku terus bersiap untuk gi kenduri Azah..nak tgk gak apa yg terjadi..huhuhuhu...sampai kat sana, pengantin baru je pas bersanding...yg penting makn dulu...secara jujur masakan pada hari tu memng sedap..gotong royong tu...jrg sgt naj jumpa gotong royong kat bandar ni..selalunya katering jer...tapi memng sedap sgt..selera aku makan..mcm makan makanan mak kita sendiri masak la...Di akhir kenduri sempat jugala kami bertemu ngan penagntin yg rock ni, tapi tak sempat nak bergambar..huhuhuhu...anyway kami bersyukur sebb pengantin n semua org sukakan hiasan yg kami wat tuk pelamin, bilik tido dan arch...so thumb up la..alhamdulillah...anyway keesokan harunya kami perlu dtg lagi untuk memunggah semula pelain tersebut...

Gambar tak upload lagi..so bila dah upload aku akan upload kat post nie

1 comment:

MR MATO2 (KG SUBANG) said...

PERSATUAN KOMPANG "WARISAN SRI DELIMA"
(KG MELAYU SUBANG)"
(017-6197327,012-609 0734,012-2002491)

HTTP;//WARISAN_SRI_DELIMA@YAHOO.COM
WWW.WARISAN COMUNITY.COM

P/S; ""KAMI BUKAN YG PERTAMA..TAPI YG TERBAIK""