Friday, March 30, 2012

2012 Nukleus Star goes to....

Salam,

2012 Nukleus Star goes to.........(dengar tak bunyi dram?....) ADIE WARIDI.....weeeee yahoooo...kebabooomm....confetti meletup....bunga api...ok2...dah jgn nak merepek k...jgn nak berconfetti sgt k....hah..ingat x pasal 2012 Nukleus Star yg Adie ada ceritakan sedikit masa entri yg sebelum ini...Ingat?..baguih2,,,byk makan raisin..baguih2...:)...well keputusannya dah dikeluarkan....dah pemenangnya sah sah la bukan Adie...hahahahahaha....Adie hanya mampu dpt consolation prize jer..hadiah saguhati...

Untuk makluman semua, keputusan telahpun dikeluarkan pada 25 Mac 2012...tapi Adie baru tadi iaitu 30 Mac 2012 tgk keputusannya...bukan apa memng dah agak dapat hadiah saguhatinya....hehehhee...so tadi tergerak hati nak tgk keputusannya....tgk2 eh nampak ada nama Adie...consolation prize..seperti dijangka..pastu scroll lagi kat FB, eh apa pasal kuar dua kali nama Adie...rupa2nya....tgklah pix kat bawah ni sebab apa nama Adie kuar dua kali....jeng jeng jeng....


Dah tau jawapannya....tanpa disangka dan menduga, rupanya Adie telah diberikan award khas juri la....kerana memberi kelainan dalam pertandingan tersebut...Adie berjaya mengondol gelaran MR CREATIVE....memng tak sangka...bila kalau lihat pix peserta yg lain byk menggunkan lokasi hijau....perkara itu Adie sudah menjangkakan..oleh kerana itu Adie memberitahu photographer Adie iaitu Iezwan & Henry konsep yg Adie mahukan...bertemakan Go Green x semestinya kena ambil pix alam semulajadi (hutan) bagaikan...nasib baik kat rumah byk suratkhabar lama...sesi photografi dilakukan pada jam 3pagi ya bersama-sama rakan Adie yg sedia membantu Adie iaitu Iezwan, Henry dan juga housemate Adie, Adam..kerana bertungkus lumus melakukan sesi fotografi tersebut dan kami hanya menggnakan suratkhabar lama yg ditampal di dinding bilik housemate Adie.....so layaklah dpt title tu kan...hahahaha...for me Go Green doesn't means you have to wear something green atau hanya ngan falura faunakan?...

So berikut adalah pemenang2nya besertakan pix yg membawa kemenangan kepada mereka. FYI, sistem undian adalah 70% kepada mereka yg dpt LIKE terbayak dan 30% kepada juri...sah2 la Adie kalahkan..hahaha...so enjoy the pix

Pemenang PERTAMA
Nama : Zazx Chin Yi
Undian : 775


Pemenang KEDUA
Nama : DArrel Neoh
Undian : 518



Pemenang KETIGA
Nama : Verhyn Siau
Undian : 199



SAGUHATI

Nama : Adie Waridi
Undian : 73
Special Award : MR CREATIVE


Nama : Allison Hua
Undian : 301


Nama : Eric Lim
Undian : 72
Special Award : MR PHOTOGENIC


Nama : Leo Leong
Undian : 85
Special Award : MR NICE BODY


Nama : May Mei
Undian : 41


Nama : Miko
Undian : 70
Special Award : MRS PHOTGENIC


Nama : Wylfred Wm
Undian : 517



So itulah keputusannya...hehehhe...sebuah pertandingan yg sgt menarik...tak sabar menanti hadiah saguhati dari Nukleus Wear...okla dahngantuk..hehehe...ketemu di entri yg lain...akan berbicara pasal Earth Hour 2012 pulak....


Salam sayang,



Saturday, March 24, 2012

Gambar saya lagi!!

Salam,

Ermmm bosan arini, byk urusan kerja...nak rehat jap...tetiba terasa nak share ngan korang semua, beberapa gambar semasa wat photoshoot ngan kekawan Adie tuk satu pertandingan yg Adie sertai. So kalau rasa xnak rasa noya, jgn la tgk gambar2 ni k...hehehehehe







Ok..loya x tgk pics Adie..hahahaha...shoot suka2...okla nak tido dulu


Salam sayang,


Thursday, March 22, 2012

Undilah saya!!!!!

Salam,

Yeah berjaya tuk hapdate blog lagi...weeeee...kali ni nak minta tolon korang semua...bolehkan tolon Adie....plzzzzz (sambil cuba wat muka cute macam Puss In Boots)...hahahahaha

Entri kali ni cepat dan padat. Secara umumnya Adie telah berjaya dipilih untuk memasuki pusingan akhir pertandingan Nukleus Star 2012 yang di anjurkan oleh Nukleus Wear. Oleh itu tugasan akhir adalah menghantar min 5 gambar dengan produk yg mereka berikan berkonsepkan "Green". Adie dapat produk daripada Earth Series-The Ha Noi Tee.

So mereka telah memilih satu daripada beberapa gambar yang Adie . So gambar yg mereka pilih adalah yg dibawah ini.


Apa yg anda semua perlu lakukan adalah seperti berikut ;
1. Klik ke Nukleus Wear dan tanda "LIKE" pada page tersebut.
2. Klik album Nukleus Star 2012 Final Round and klik "LIKE" di gambar ADIE
3. Sebarkan kepada semua kenalan anda bagi membantu jumlah undian Adie

Tarikh ttup undian adalah pada 24/3/2012 ni. So Adie berharap anda semua dpt memberi kerjasama ya...boleh ya...boleh ya...alalalala comelnya. TQ so much.

Adie tunggu tau.....


Salam sayang,








P/S : Entri berikutnya Adie akan paparkan beberapa gambar semasa photoshot untuk pertandingan ini...Tunggu

Wednesday, March 21, 2012

Wooowww lamanya...

Salam,

Woooooowwwww....lama giler tak hapdate blog ni...penuh dah ngan sawang lelabah maya...aduhai..rasanya mcm nak cuba membzkan diri ngan menghapdate blog ini kembali...rindu kot nak dgr komen2 dari follower blog Adie ni...walaupun komen hanya dari seorang tapi Adie sgt m enghargainya...

Ermmm lama tak menulis, nak citer apa erk...ooo..pada sesiapa yg bertanya mungkin nak bertanya dimana hilangnya Adie selama ni (last hapdate bulan Dec 2011)....inilah jawapannya "Maaflah Adie sgt bz dengan kerjaya"...klise sgtkan jawapan tu...well memng itu jawapannya...alhamdulillah segala paa yg Adie dan juga rakan niaga Adie usahakan selama ini mula menungjukkan hasilnya...maknya kami makin sibuk...banyak perancangan untuk menjamin masa depan kami semua...

Banyak yg berlaku sejak dari Dec 2011 sehinggalah sekarang...tapi malas lak nak recall semua nya so Adie akan mula hapdate sebarang aktiviti Adie mahupun pandangan Adie mengenai sesuatu bermula pada saat ini dan ketika ini saja....pada sapa yg memiliki akaun FB Adie, dia tidak ketinggalan mengetahui perjalanan hidup Adie..sbb segalanya di statuskan di dinding FB Adie...

Sebagai permulaan bicara dan rasanya ini merupakan post pertama bagi 2012...Adie ingin katakan bahawa Adie sgt gembira akan bertemu sekali lagi bersama followers Adie secara maya (feelin mcm retis lak)...Adie harap tahun 2012 akan membawa sinar kehidupan yg sungguh bermakna wat kita semua...bagus dari segi kesihatan, kejaya, kewangan, perhubungan dan sebagainya...walaupun apa terjadi, panjatkan kesyukran kita kepadaNYA...occay ke tidak?...OK!..bagus...that's  more I like it...so berjumpa lagi di post yg berikutnya (jap lagi kuarla post baru..hehehe)

Sebagai penghargaan kepada semua yg masih sudi membaca blog harian Adie ni, Adie hadiahkan sebuah pix terbaru Adie....hahahahahha....senyum 




Salam sayang,