Tuesday, December 20, 2011

Selamatkan dunia dengan beli seluar dalam?



Salam,

Taraaaaa....dah lebih 9 hari menyepikan diri...sorry sebb kekangan kerja...wah sibuk sgt ker? ntahlah...biasalah mencari rezeki halal secara kerja sendiri memerlukan usaha yg lebih...hehehhehe...ok2 dah..terus je pasal entri kali ni..

Hah ambik ko tajuk entri yg agak...ermm x tau nak klasifikasi kan under apa...18Sx, U, 18PL...hehehhe...btw just nak bagitau kat pembaca2 blog Adie yg ala2sepi ni kan mengenai satu produk ni..Adie rasa produk ni dah lama dlm pasaran cuma Adie ni jer baru tahun ni mengetahuinya melalui website

Bagaimana Adie mengetahui pasal website dan produk ni...kaedahnya satu hari Adie nak beli seluar dalam dan Adie sgt la malas nak kuar g mall, so browse la dlm internet...tup tup terjumpa la produk NUKLEUS ni...the reason why Adie cari seluar dalam secara online sbb Adie nak cari seluar dalam & seluar renang yg takde kat dlm market kita...saja nak ubah angin...alih2 Adie terjumpa NUKLEUS nie...NUKLEUS ni memng ada kat mall kita tapi apa yg membuatkan Adie tertarik dengan produk ni adalah ianya adalah produk mesra alam dan secara tak langsung Adie turut membantu menyelamatkan bumi kita....bagaimana? sbb semua jualan daripada produk NUKLEUS, RM4 dari setiap satu barang yg kita beli akan didermakan kepada WWF-Malaysia untuk kerja2 konservasi...bukankah ianya sesuatu yg bagus....sbb ADie tahu ramai yg antara kita nak hidup secara hijau tapi malas nak melakukannya seperti tanam buahan2 secara organik, guna lampu yg jimat eletrik...dlm erti kata lain mempraktikkannya...tapi dengan membeli produk NUKLEUS ni secara tak langsung anda telah pun membantu...senang bukan..

Tapi bukan sbb itu sahaja, fyi Adie suka sgt produk ni sbb sgt selesa, lembut...sedap memakainya..yela bahagian kemaluan kita pun perlu keselesaankan...oppss terdirect lak ckp...hahahhaa...

That day Adie purchased 3 box iaitu 
1) Bromo Tanga - Fire Series - 95% viscose bamboo 5% spandex
2 ) Nicobar Shorties - Tree Series - 95% viscose bamboo 5% spandex
3) Tropika Trunk - Tree Series - 95% viscose bamboo 5% spandex

Bungkusan yg tiba dengan elok dan cepat 


The Bromo Tanga - The Fire Series (2pcs)

The Tropika Trunks - Tree Series (1pc)

The Nicobar Shorties - Tree Series (1 pc)

Recyclable and multipurpose box


Produk NUKLEUS datang dalam pelbagai koleksi seperti The Metal Series, The Plant Series, The Fire Series, The Water Series, The Leaf Series, The Earth Series, The Sea Series & The Tree Series. 

Produk ni sgt mesra alam kerana ia mengamalkan 3R iaitu Reduce, Reuse dan Recycle. Dimana 
1) Kotaknya lebih kecil berbanding kotak daripada jenama  lain. Pengurangan saiz ini bermakna pengurangan pengunaan material untuk membuat kotak tersebut
2) Kotaknya boleh digunapakai kerana ia direkabentuk untuk dipalbagai fungsikan seperti kotak duit atau kotak serbaguna. Sebahagian daripada kotak tersebut boleh digunakan sebagai poskad
3) Kotak diperbuat daripada barangan kitar semula..so dalam ertikata lain ianya 'recyclable"...bukan sahaja semua produk ia mesra alam,dakwat yg digunakan untuk pencetakan juga mesra alam...mereka menggunakan dakwat daripada soya yg mengandungi VOCs (volatile organic compounds) yg rendah

Menarik bukan secara x langsung keseluruhan produk keluaran NUKLEUS adalah mesra alam dengan menerapkan konsep 3R

So apalagi, jomla beli produk dari pada NUKLEUS ini...Barangan mereka tidak hanya terhad kepada seluar dalam lelaki tetapi juga wanita dan yg terbaru seluar dalam wanita - THE FLOWER SERIES.



so apalagi jom pakai hijau...hehehhe GO GREEN, WEAR GREEN

Untuk makluman lanjut sila layari


Salam sayang,


Sunday, December 11, 2011

Sepi lagi





Salam,

Nampaknya Adie kembali sepi daripada dunia "blogging"....mungkin kerana terlalu sibuk mencari rezekim, Adie tidak berkesempatan untuk "update" apa2 di sini...blog Adie yg Adie rasakan seperti jurnal kehidupan Adie...segala aktiviti, segala curahan rasa...Adie ceritakan di dalam blog ini...sedar x sedar hampir 2 bulan Adie tak "update' sebarang entri baru...sekali lagi Adie menyepi..

Di kala ini, hampir jam 6 pagi dan Adie masih berjaga...terasa hati ini ingin kembali meng"update" blog ini dengan entri yang baru...dan langkah pertama adalah dengan ter"publish"nya entri ini...entri yg sedang anda baca...

Adie berazam akan cuba meng"update" paling kurang 1 entri sehari...Adie akan cuba,,secara tak langsung Adie harus mendsiplinkan diri Adie sendiri...sepanjang hampir 2 bulan ni, byk perkara yg berlaku..kenangan manis, pahit berlaku dalam hidup Adie...memng Adie cuba untuk berkongsi dengan seua pembaca blog Adie kisah kehidupan Adie yg biasa ini....cuma kekadang Adie tidak berpeluang...dan bertapaAdie rindu sebenarnya nak "update" blog ini walaupun Adie tahu tiada yg membaca, tapi tidak menjadi masalah utama kepada Adie kerana tujuan Adie berblog adalah untuk meluahkan apa yg Adie rasa dan menceritakan perjalanan hidup Adie...sekurang2nya mampu meringankan kekabutan di fikiran Adie.......

Insyaallah selepas "publish"nya entri ini, akan menyusul entri2 yg baru daripada Adie.....kerana disinilah tepat Adie mencurahkan segala keresahan dan kegembiraan di hati ini...


Salam sayang,