Saturday, April 14, 2012

Tutti Fruity Creamy Cheese Trifle

Salam,

Dah lama Adie x menggunakan skil membuat pastri & bakeri Adie...so semalam Adie ngan gigihnya pergi ke Tesco membeli barangan tuk membuat trifle & pavlova...setelah semua dah beli, apalagi proses membatnya pun bermulalah...

Semalam Adie cma wat trifle jer...Bahan2nya sgt lah simple..dan hasilnya.....jeng jeng jeng 

Dalam peti ais..proses penyejukan ..hehehehe

Hari ni leh makan...actually beberapa jam selepas siap dah boleh makan sebenarnya..tapi sbb semalam habis2 wat terus g e@Curve tgk movie...so hari ni baru lah nak makan..ingat petang2 or malam sikit makan sambil tgk tv mlm nanti...nampak sedap x?...ada lapisan kek coklat, kek keju, buah strawberi, buah kiwi dan lapisan cream cheese....yummmy...petang ni Insyaallah akan wat Strawbery Pavlova pulak...semenjak2 dah ganti peti ais baru ni..leh la wat benda2 mcm ni..huhuhu..rajin la sikit katanya...


Salam sayang,


Ada Apa Adie Waridi Dengan NUMLOCK Watch?

Salam,

Masa berlalu dengan pantas..pejam celik pejam celik dah bulan April dan dah masuk meinggu kedua...masa berlalu dengan pantas...

tetiba lak bercakap pasal masa kannn...mungkin sbb sesuai ngan tajuk entri kali ni kot...hahaha..Pada hari Khamis lepas Adie menerima satu bungkusan dariluar negara...jauh gak la sbb mengambil masa lebih 10 hari tuk sampai ke rumah Adie ni...Bungkusan tu datangnya dari Hong Kong...jauhkan..Adie pun x pernah g Hong Kong....

Ni la rupa bungkusan tu

Bungkusan dari Hong Kong guna mel udara

Apakah isinya..jeng jeng jeng

Jam jenama NUMLOCK. Hip Collection

Jam ni sgtlah ringan yea sbb ianya diperbuat daripada plastik...tapi yg bestnya x nampak cam plastik yg berkilat tapi ianya mcm rubber...ringan jam ni mcm pegang token parkir kereta Curve...ringan kan...

Well ini adalah sebagai hadiah awal sempena harilahir Adie pada akhr bulan ni...hehehehe....suka warna putih...nanti leh pakai masa event Amber Chia kat One Utama nanti...All white party...

Apa pun Adie sgt suka jam ni...tapi Adie jarang pakai jam..huhuhuhu...


Salam sayang,


Monday, April 9, 2012

#KahwinPojieNemo

Salam,

Semalam berlangsungnya perkahwinan blogger femes iaitu Pojiepooh dengan pasangannya Zara, or Nemo di Bandar Suleiman, Port Klang. Macam x sangka adik Adie sorang ni akhirnya dah berkawin..sgt x sangka..adik kawin dulu dari abangnya..huhuhu...apapun Abg Adie dia ni sgt happy tuk dia...suka bila tgk Pojie berbaju Melayu segak duduk dipelamin...terharu sgt...

Honestly, rasanya jemputan yg dtg melebihi daripada yg sepatutnya...mana tidaknya, lauk dah hampir habis dan ayam goreng habis sebelum waktunya...perkahwinan ini sgt meriah ya...dengan 10 khemah berhias indah, makanan yg sedap dan siap ada tarian...baru terasa mcm majlis kawen...

Adie dan kekawan dtg hampir sama dengan rombongan pengantin...walaupun hujan sekejap, tapi tidak menghalang para tetamu berpusus hadir ke majlis tersebut...Adie rasa mereka merupakan pasangan pengantin yg sgt comel...suka2..tak dapat berada lama di majlis dan bersembang ngan Pojie...apap2pun Adie harap perkahwinan mereka akan kekal sehingga hayat mereka berdua..SELAMAT PENGANTIN BARU POJIE & NEMO

Adie, Shah, Am, Ben, Fizz & Iez

Adie, Shah, Am, Ben, Ain & Fizz

Adie ngan pasangan saya, Ain

Beramai2 sebelum balik

Pose candid daripada kami bersama pengantin yg supporting



Apapun agak terkilan sbb tak dpt bergambar dengan beberapa org kenalan FB, Blogger & Twitter Adie...kalau ada yg terperasan Adie ketika majlis, minta maaf sebb x tegur..kekadang tu x perasan.


Salam sayang,


Saturday, April 7, 2012

Ada Apa Adie Waridi & Spender?

Salam,

Auuuummmm...nguap jap..ngantuk..jam dah kul 10mlm...sambil cuba membuat entri baru ni, sambil tgk konsert Mania kat Astro ni...layan2 camtu jela..hehehhe..erm nak ckp pasal apa erk? eh pasal spender la..apa lagi kan...apalak la kali ni kan..dah pasal spender lak..huhuhu...well Adie memng fetish undie...matilar wat statement mcm tu..hehehhe..

Ok str8 to the point... entri akali ni bukanlah nak ceritakan pasal ke'fetish'an Adie terhadap seluar dalam tetapi ianya berkaitan dengan entri yg sebelum ini..berkaitan dengan 2012 Nukleus Star...so sapa tau kaitannya..anyone?...pandaipun bagi siapa yg tahu jawapannya...Ya 2012 Nukleus Star adalah pertandingan yg di anjurkan sebuah jenama pakaian dalam bagi lelaki dan wanita..so hadiahnya juga adalah merupakan produk2 dari jenama Nukleus..seharusnya adalah seluar dalam dan juga pakaian dalam...

Sebagai mana yg kirang semua dah tau, Adie hanya berjaya mendapat hadiah saguhati tapi Adie juga bernasib baik kerana memenangi hadiah Mr Creative...secara jujur ADie tak sangka dapat hadiah seluar dalam sebanyak itu..hehehe..nak kata byk xdela tapi cukuplah stok tuk seminggu...dan kerana itu , ianya meningkatkan jumlah koleksi seluar dalam Adie kepada 50++ helai...adakah ianya byk..Adie pun x tau..i just love buying new undie everytime Adie shopping...can't help myself...hahahhaa...so fetish kan..

So nilah pix hadiah yg Adie menang tempohari...

Hadiah saguhati & Mr Creative dari Nukleus Innerwear. TQ...suka sgt

Ok..itu jer nak share..since seluar dalam yg lain masih byk dan x terpakai, so yg terbaru ni Adie simpan dalam kotak bungkusan dan simpan di almari...secara totalnya ada 7 helai seluar dalam dan 2 pasang baju...hehehhe...


Salam sayang,