Monday, August 1, 2011

Ramadhan tiba lagi..



Salam,

Pejam celik dah tiba masanya kita umat Islam kembali berpuasa sempena bulan Ramadhan yg sungguh diberkati ini....sedar x sedarkan dan masuk Ramadhan...rasa mcm baru jer celebrate New Year 2011...rupanya2 dah masuk bulan Ogos...begitu masa berlalu dengan pantasnya walaupun masa tetap 24 jam sehari...

Tahun ni Adie bersyukur kerana diberikan peluang oleh Allah s.w.t untuk memulakan bulan puasa ni bermasa keluarga yang tercinta...mungkin 1st day of puasa, semua adik beradik adie tak dpt nak berbuka bersama sbb kan 1st day of puasa tu jatuh pada hari Isnin dan org bekerja...so kemungkinan besar hanya Adie bersama ibubapa, abg lang Adie jer tuk waktu berbuka nanti....but kemungkinan besar juga kak long + famili yg duk di Kampar akan balik umah ibubapa Adie di Ipoh nie...dan mungkin juga abg Uda + famili yg duk di Ipoh juga akan berbuka bersama...apa2punkena tgk esok nanti..if ada agak meriahla nanti waktu berbuka kami sekeluarga kecuali kak ngah Adie yg ada di Rawang.....sbb dah lama Adie tidak berbuka puasa bersama keluarga kerana tuntutan kerja di Shah Alam...but this year Adie cuba ambil kesempatan yg ada...

Ketika ni dah jam 5.30pagi, tinggal beberapa jam lagi untuk Adie berpuasa..begitu juga dengan anda semua...Adie berharap agar puasa tahun ini lebih baik daripada tahun sebelumnya...dan berharap Adie dpt byk beribadah dan mengharapkan yg terbaik buat diri Adie..moga puasa kali ini dapat memberikan Adie kelapangan dan hati yg tenang dalam menetukan perjalanan hidup Adie..InsyaAllah

Selamat menjalankan ibadah puasa di bulan Ramadhan ni ya...