Thursday, February 17, 2011

Bukit Malawati

Salam,

Ingat entri pasal menatarang?..sure ingat kan...so pas kami makan mentarang, Adie dan kekawan Adie singgah ke Bukit Malawati...ni adalah kali pertama pergi ke sana....memng nak pergi dari ulu just tak berkesempatan, so bila dah ada peluang apalagi...singgah le wei....

View atas bukit tersebut sangat menariknya...since Adie pergi naik bkit tu dan nak petang so suasana petang atas bukit tersebut amatla cantik dan menenangkan...

Okla just view the photos k

Ngan RM2, leh naik tram ke atas Bukit Malawati..murah bukan?

Meriam2 yg ada atas bukit ni adalah antara peninggalan yg boleh kita lihat bertapa hebatnya Kubu Bukit Malawati ni ketika dulu

Dulu bukit ni dipenuhi ngan 'Rain Tree" tuk tujuan berteduh dan juga mengelakkan hakisan...kat pokok ni byk lotong bertenggek...hehhe

Sessi bermanja2 ngan lotong...huhuhuh..alaaala

Kena serang...

Posing2 wat kenang-kenangan...entah bila akan pergi ke sana


Di Bukit Malawati ni juga terdapatnya Makam Diraja 3 org Sultan Selangor, batu pancung, perigi beracun, menara tinjau selain daripada kubu pertahanan, rumah api dan lotong yg byk...Menarik bukan...sapa kata kat Malaysia ni tiada tempa yg menarik untuk kita kunjungi...So apalagi mulalah terokai kawasan anda sendiri...mungkin anda akan menjumpai sesuatu yg menarik yg anda sendiri tidak pernah sangkakan...


Salam sayang,








P/S : teringin nak ke Bukit Broga pulak lepas ni....ada sesiapa na pergi sana?...nak join gak

Mentarang..what the hell is that?

Salam,

Sebelum citer pasal mentarang ni...just nak bagitau yg Adie dah back on track...tak mau emo2 lagi dah...hehehe...ok2..so next entri ni Adie nak citer pasal mentarang....hah apa kebendanya mentarang ni erk?....tula Adie pun tertanya2 la sehingga Adie sendiri melihat mentarang tu ngan mata kepala Adie sendiri...

Seyes ckp Adie memng tak pernah dgr or even tahu adanya binatang bernama mentarang ni...kalau korang nak tahu mentarang ni adalah sejenis siput yang lebih kurang mcm kupah, kepah dan seangkatannya. Dan mentarang ni hanya boleh ditemui di Perlis, sekitar Pantai Remis dan Sabak Bernam, Selangor...ooppsss did Adie mention SAbak Bernam?...yeahh...last week Adie lalu Sabak Bernam otw ke majlis perkahwinan kawan sekolah rendah Adie...masa otw ke Hutan Melintang, asyik nampak signboard MENTARANG jer...so masa otw nak ulang ke Shah Alam, Adie dan kawan Adie pun singgah la kat salah satu gerai yg jual mentarang ni....byk2 gerai yg ada tulis MENTARANG ni, kebnyakkannya masih tutup..mula2 dah mcm putus asa la...tapi nasib baik ada satu gerai kat penghujung jalan ada jual mentarang ni...so apalagi terus la berhenti...

Turun dari keta terus pergi kat gerai tu dan nampaklah mentarang ni...i was like...besarnya...how to eat this thing...hehhehee...Adie cuma harap tak kena sedut..coz i'm not good in sucking...hahahaha...that is why i don't eat siput sedut...ok back to his mentarang this...so we ordered mentarang bakar...1 kg is about RM8...okla...so kami order la....


Nak tahu rasanya?...nak ckp macam mana erk...taste like kerang pun ada, lala pun ada...coz they all the same, cuma membeakannya adalah bentuk mereka..so sedapla...just apa yg kureng adalah air asam yg makcik tu wat..tak cukup kick...kalau ada pencecah sos thai , Adie rasa lebih bagus daripada air asam makcik tu...sorry makcik..tak bermaksd nak kutuk but itulah kenyataannya...even ur milo is not that good auntie...oppss i did it again....skip about that...walaupun tak berapa gemar ngan air asam makcik tu, tapi habis gak la makan mentarang ni....after all, the pakcik gave us some jambu air n mangga as desert...free of charge...promoting his fruits from his orchard...kind of him don't u guys think so?



Anyway, mentarang ni memng sedap...sedap bila di bakar...kalau masak tumis pedas lagi sedap kot...erm yummy...so kalau sesiapa yg tak pernah cuba dan teringin nak cuba pas baca entri Adie ni, adalah digalakkan mencuba ya...bila lagi nak cuba makan makanan laut di Malaysia ni kan...wah cakap mcm bukan org Malysia jer...okla...selamat mencuba ok...kalau lalu Sabak Bernam tu...singgah2 la kedai yg ada signboard mentarang ni....

Pas dah kenyang makan, kami ke Bukit Malawati pulak...nak tahu Adie wat apa kat sana, tunggu entri yg berikut nya k...


Salam sayang,

Wednesday, February 16, 2011

Tercari

Salam,

Masih mencari arah hala hidup Adie yg sebenar...apa yg Adie ingin capaikan dalam hidup ini...sejauh mana pencapaian bisness Adie...adakah Adie akan menjalani hubungan dengan seseorang kembali?...segalanya masih blur,tiada yg jelas lagi...tapi jauh disudut hati Adie, Adie mahukan yg terbaik buat diri Adie....ADie tidak mahu hanya mengerjakan hal2 duniawi...Adie nak segalanya seimbang mengikut kemampuan Adie...Adie tidak sempurna seperti org lain mungkin....Adie adalah Adie....


Salam sayang,







p/s : Moga tahun ni segalanya menjadi kenyataan dan menjadi lebih baik

Tuesday, February 15, 2011

Benci

Salam,

Perasaan benci makin menebal di hati aku walaupun aku tahu ianya bukanlah perasaan yg patut aku simpan dlm hati ku yg kecil ini...tapi setiap perbuatannya makin membuatkan hati kecil ku ini diselubungi perasaan benci...kenapa engkau tidak memahami bahawa tiada lagi kisah antara kita yg perlu di ceritakan...biarkan aku sendiri...


Yang berkelana,

151

Salam,

Cabutan no ekor dah bermula...eh silap2...harammm...huhuhu...dah lama tak muncul no2 ni kat entri Adie kan..so kali ni no bertuah adalah no 151....dan pemiliknya adalah seorang budak bernama SIN CHAN...(bukan budak sgtla..bapak budak dah pun..hehehe)

SIN CHAN ni asalnya org Johor...menetap di sana dan juga bekerja disana...Adie kenal SIN CHAn ni sejak tahun lepas tapi kami tidak pernah bertemu...nak kata selalu berchat or contact tak juga..ada ketika hanya melalu FB, blog dan sms je menjadi talian hayat perhubungan kami....lain mcm pulak bunyi perhubungan tu kan...ok2 Adie tukar kepada persahbatan kami..hehehehe

SIN CHAN ni ada blog dia sendiri iaitu I'M SHIN...I"M INESEN (innocent ker?)....blog SHIN lebih kepada personal life...Adie suka baca blog2 mcm ni selain daripada blog yg bercorak informasi sbbnya, Adie rasakan seolah2 Adie mcm dah kenal lama dengan mereka....

SHIN ni suka bercuti-cuti...bukan setakat cuti-cuti Malaysia tapi kemana2 saja..kan sekarang dah ada AirAsia...everyone can fly...x gitu..promo percuma...baru2 ni SHIN baru pulang bercuti ke Bandung...(x ajak Adie akan)...selain entri pasal percutian beliau, korang juga akan nampak entri yg byk pasal memasak....hah, kalau korang nak tahu SHIN ni pandai masak...pendek kata ckp je nak makan apa, SHIN leh masakkan...tak caya? pergi terjah blog dia....siap leh dpt resepi ok.... 

So inilah wajah pemilik nama SHIN tu...


Kalau korang rasa SHIN menepati ciri2 yg korang nak..dah mcm iklan cari jodoh lak..hehhee..korang leh terjah dia kat FB - Budak Shin Chan...

Okla, apa2pun Adie nak ucapkan kepada Shin "Terima kasih kerana follow blog Adie, terima kasih atas sokongan anda, nanti kita cuti2 sesama k"



Salam sayang,



Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul

Salam,

Maulidur Rasul tiba lagi...dan selalunya akan berlalu begitu saja .So SALAM MAULIDUR RASUl..kepada yg bercuti selamat bercuti k...Adie kerja jer setiap hari...

Penutup entri ini, Adie sertakan video klip daripada Afgan- Pada Mu Ku Bersujud...





Salam sayang,

Lady Gaga "Born This Way" at 53rd Grammy Awards



As usual, she performed with something new, energetic and kinda weird sometimes..anyway, i just enjoy the show

Salam sayang,

53rd Grammy Awards Winners


Salam,

So 53rd Grammy Awards dah habis...




Below is the list of nominees and winners (bold font) of The 53rd Grammy Awards 2011:

Record of the Year

  • NOTHIN' ON YOU - B.o.B Featuring Bruno Mars
  • LOVE THE WAY YOU LIE - Eminem Featuring Rihanna
  • F*** YOU - Cee Lo Green
  • EMPIRE STATE OF MIND - Jay-Z & Alicia Keys
  • NEED YOU NOW - Lady Antebellum

Album of the Year
  • THE SUBURBS - Arcade Fire
  • RECOVERY - Eminem
  • NEED YOU NOW - Lady Antebellum
  • THE FAME MONSTER - Lady Gaga
  • TEENAGE DREAM - Katy Perry

Song of the Year
  • BEG STEAL OR BORROW - Ray LaMontagne, songwriter (Ray LaMontagne And The Pariah Dogs)
  • F*** YOU - Cee Lo Green, Philip Lawrence & Bruno Mars, songwriters (Cee Lo Green)
  • THE HOUSE THAT BUILT ME - Tom Douglas & Allen Shamblin, songwriters (Miranda Lambert)
  • LOVE THE WAY YOU LIE - Alexander Grant, Holly Hafferman & Marshall Mathers, songwriters (Eminem Featuring Rihanna)
  • NEED YOU NOW - Dave Haywood, Josh Kear, Charles Kelley & Hillary Scott, songwriters (Lady Antebellum)

Best New Artist
  • JUSTIN BIEBER
  • DRAKE
  • FLORENCE & THE MACHINE
  • MUMFORD & SONS
  • ESPERANZA SPALDING

Best Female Pop Vocal Performance
  • KING OF ANYTHING - Sara Bareilles
  • HALO (LIVE) - Beyoncé
  • CHASING PIRATES - Norah Jones
  • BAD ROMANCE - Lady Gaga
  • TEENAGE DREAM - Katy Perry

Best Male Pop Vocal Performance
  • HAVEN'T MET YOU YET - Michael Bublé
  • THIS IS IT - Micheal Jackson 
  • WHATAYA WANT FROM ME - Adam Lambert
  • JUST THE WAY YOU ARE - Bruno Mars
  • HALF OF MY HEART - John Mayer

Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals
  • DON'T STOP BELIEVIN' (REGIONALS VERSION) - Glee Cast
  • MISERY - Maroon 5
  • THE ONLY EXCEPTION - Paramore
  • BABYFATHER - Sade
  • HEY, SOUL SISTER (LIVE) - Train

Best Pop Collaboration with Vocals
  • AIRPLANES, PART II - B.o.B, Eminem & Hayley Williams
  • IMAGINE - Herbie Hancock, Pink, India.Arie, Seal, Konono No 1, Jeff Beck & Oumou Sangare
  • IF IT WASN'T FOR BAD - Elton John & Leon Russell
  • TELEPHONE - Lady Gaga & Beyoncé
  • CALIFORNIA GURLS - Katy Perry & Snoop Dogg

Best Pop Instrumental Performance
  • FLOW - Laurie Anderson
  • NESSUN DORMA - Jeff Beck
  • NO MYSTERY - Stanley Clarke
  • ORCHESTRAL INTRO - Gorillaz
  • SLEEPWALK - The Brian Setzer Orchestra

Best Pop Instrumental Album
  • TAKE YOUR PICK - Larry Carlton & Tak Matsumoto
  • PUSHING THE ENVELOPE - Gerald Albright
  • HEART AND SOUL - Kenny G
  • SINGULARITY - Robby Krieger
  • EVERYTHING IS EVERYTHING: THE MUSIC OF DONNY HATHAWAY - Kirk Whalum

Best Pop Vocal Album
  • MY WORLD 2.0 - Justin Bieber
  • I DREAMED A DREAM - Susan Boyle
  • THE FAME MONSTER - Lady Gaga
  • BATTLE STUDIES - John Mayer
  • TEENAGE DREAM - Katy Perry

Best Dance Recording
  • ROCKET - Goldfrapp
  • IN FOR THE KILL - La Roux
  • DANCE IN THE DARK - Lady Gaga
  • ONLY GIRL (IN THE WORLD) - Rihanna
  • DANCING ON MY OWN - Robyn

Best Electronic/Dance Album
  • THESE HOPEFUL MACHINES - BT
  • FURTHER - The Chemical Brothers
  • HEAD FIRST - Goldfrapp
  • BLACK LIGHT - Groove Armada
  • LA ROUX - La Roux

Best Traditional Pop Vocal Album
  • CRAZY LOVE - Michael Bublé
  • THE GREATEST LOVE SONGS OF ALL TIME - Barry Manilow
  • LET IT BE ME: MATHIS IN NASHVILLE - Johnny Mathis
  • FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK: VOLUME V - Rod Stewart
  • LOVE IS THE ANSWER - Barbra Streisand

Best Solo Rock Vocal Performance
  • RUN BACK TO YOUR SIDE - Eric Clapton
  • CROSSROADS - John Mayer
  • HELTER SKELTER - Paul McCartney
  • SILVER RIDER - Robert Plant
  • ANGRY WORLD - Neil Young

Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocals
  • READY TO START - Arcade Fire
  • I PUT A SPELL ON YOU - Jeff Beck & Joss Stone
  • TIGHTEN UP - The Black Keys
  • RADIOACTIVE - Kings Of Leon
  • RESISTANCE - Muse

Best Hard Rock Performance
  • A LOOKING IN VIEW - Alice In Chains
  • LET ME HEAR YOU SCREAM - Ozzy Osbourne
  • BLACK RAIN - Soundgarden
  • BETWEEN THE LINES - Stone Temple Pilots
  • NEW FANG - Them Crooked Vultures

Best Metal Performance
  • EL DORADO - Iron Maiden
  • LET THE GUILT GO - Korn
  • IN YOUR WORDS - Lamb Of God
  • SUDDEN DEATH - Megadeth
  • WORLD PAINTED BLOOD - Slayer

Best Rock Instrumental Performance
  • HAMMERHEAD - Jeff Beck
  • BLACK MUD - The Black Keys
  • DO THE MURRAY - Los Lobos
  • KUNDALINI BONFIRE - Dave Matthews & Tim Reynolds
  • THE DEATHLESS HORSIE - Dweezil Zappa

Best Rock Song
  • ANGRY WORLD - Neil Young, songwriter (Neil Young)
  • LITTLE LION MAN - Ted Dwane, Ben Lovett, Marcus Mumford & Country Winston, songwriters (Mumford & Sons)
  • RADIOACTIVE - Caleb Followill, Jared Followill, Matthew Followill & Nathan Followill, songwriters (Kings Of Leon)
  • RESISTANCE - Matthew Bellamy, songwriter (Muse)
  • TIGHTEN UP - Dan Auerbach & Patrick Carney, songwriters (The Black Keys)

Best Rock Album
  • EMOTION & COMMOTION - Jeff Beck
  • THE RESISTANCE - Muse
  • BACKSPACER - Pearl Jam
  • MOJO - Tom Petty And The Heartbreakers
  • LE NOISE - Neil Young

Best Alternative Music Album
  • THE SUBURBS - Arcade Fire
  • INFINITE ARMS - Band Of Horses
  • BROTHERS - The Black Keys
  • BROKEN BELLS - Broken Bells
  • CONTRA - Vampire Weekend

Best Female R&B Vocal Performance
  • GONE ALREADY - Faith Evans
  • BITTERSWEET - Fantasia
  • EVERYTHING TO ME - Monica
  • TIRED - Kelly Price
  • HOLDING YOU DOWN (GOING IN CIRCLES) - Jazmine Sullivan

Best Male R&B Vocal Performance
  • SECOND CHANCE - El DeBarge
  • FINDING MY WAY BACK - Jaheim
  • WHY WOULD YOU STAY - Kem
  • WE'RE STILL FRIENDS - (Kirk Whalum &) Musiq Soulchild
  • THERE GOES MY BABY - Usher

Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocals
  • LOVE - Chuck Brown, Jill Scott & Marcus Miller
  • TAKE MY TIME - Chris Brown & Tank
  • YOU'VE GOT A FRIEND - Ronald Isley & Aretha Franklin
  • SHINE - John Legend & The Roots
  • SOLDIER OF LOVE - Sade

Best Traditional R&B Vocal Performance
  • WHEN A WOMAN LOVES - R. Kelly
  • HANG ON IN THERE - John Legend & The Roots
  • YOU'RE SO AMAZING - Calvin Richardson
  • IN BETWEEN - Ryan Shaw
  • GO [LIVE] - Betty Wright

Best Urban/Alternative Performance
  • LITTLE ONE - Bilal
  • F*** YOU - Cee Lo Green
  • ORION - Carolyn Malachi
  • TIGHTROPE - Janelle Monáe & Big Boi
  • STILL - Eric Roberson

Best R&B Song
  • BITTERSWEET - Charles Harmon & Claude Kelly, songwriters (Fantasia)
  • FINDING MY WAY BACK - Ivan "Orthodox" Barias, Curt Chambers, Carvin "Ransum" Haggins, Jaheim Hoagland & Miquel Jontel, songwriters (Jaheim)
  • SECOND CHANCE - E. Debarge & Mischke, songwriters (El DeBarge)
  • SHINE - John Stephens, songwriter (John Legend & The Roots)
  • WHY WOULD YOU STAY - K. Owens, songwriter (Kem)

Best R&B Album
  • THE LOVE & WAR MASTERPEACE - Raheem DeVaughn
  • BACK TO ME - Fantasia
  • ANOTHER ROUND - Jaheim
  • WAKE UP! - John Legend & The Roots
  • STILL STANDING - Monica

Best Rap/Sung Collaboration
  • NOTHIN' ON YOU - B.o.B & Bruno Mars
  • DEUCES - Chris Brown, Tyga & Kevin McCall
  • LOVE THE WAY YOU LIE - Eminem & Rihanna
  • EMPIRE STATE OF MIND - Jay-Z & Alicia Keys
  • WAKE UP! EVERYBODY - John Legend, The Roots, Melanie Fiona & Common

Best Rap Song
  • EMPIRE STATE OF MIND - Shawn Carter, Angela Hunte, Burt Keyes, Alicia Keys, Jane't "Jnay" Sewell-Ulepic & Alexander Shuckburgh, songwriters (Sylvia Robinson, songwriter) (Jay-Z & Alicia Keys)
  • LOVE THE WAY YOU LIE - Alexander Grant, Holly Hafferman & Marshall Mathers, songwriters (Eminem & Rihanna)
  • NOT AFRAID - M. Burnett, J. Evans, Marshall Mathers, L. Resto & M. Samuels, songwriters (Eminem)
  • NOTHIN' ON YOU - Philip Lawrence, Ari Levine, Bruno Mars & Bobby Simmons Jr., songwriters (B.o.B & Bruno Mars)
  • ON TO THE NEXT ONE - Shawn Carter, J. Chaton & K. Dean, songwriters (G. Auge & X. De Rosnay, songwriters) (Jay-Z & Swizz Beatz)

Best Rap Album
  • THE ADVENTURES OF BOBBY RAY - B.o.B
  • THANK ME LATER - Drake
  • RECOVERY - Eminem
  • THE BLUEPRINT 3 - Jay-Z
  • HOW I GOT OVER - The Roots

Best  Contemporary R&B Album
  • GRAFFITI - Chris Brown
  • UNTITLED - R. Kelly
  • TRANSITION - Ryan Leslie
  • THE ARCHANDROID - Janelle Monáe
  • RAYMOND V RAYMOND - Usher

Best Rap Solo Performance
  • OVER - Drake
  • NOT AFRAID - Eminem
  • HOW LOW - Ludacris
  • I'M BACK - T.I.
  • POWER - Kanye West

Best Rap Performance By A Duo Or Group
  • SHUTTERBUGG - Big Boi & Cutty
  • FANCY - Drake, T.I. & Swizz Beatz
  • ON TO THE NEXT ONE - Jay-Z & Swizz Beatz
  • MY CHICK BAD - Ludacris & Nicki Minaj
  • LOSE MY MIND - Young Jeezy & Plies

Best Female Country Vocal Performance
  • SATISFIED - Jewel
  • THE HOUSE THAT BUILT ME - Miranda Lambert
  • SWINGIN' - LeAnn Rimes
  • TEMPORARY HOME - Carrie Underwood
  • I'D LOVE TO BE YOUR LAST - Gretchen Wilson

Best Male Country Vocal Performance
  • MACON - Jamey Johnson
  • CRYIN' FOR ME (WAYMAN'S SONG) - Toby Keith
  • TURNING HOME - David Nail
  • 'TIL SUMMER COMES AROUND - Keith Urban
  • GETTIN' YOU HOME - Chris Young

Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals
  • FREE - Zac Brown Band
  • ELIZABETH - Dailey & Vincent
  • NEED YOU NOW - Lady Antebellum
  • LITTLE WHITE CHURCH - Little Big Town
  • WHERE RAINBOWS NEVER DIE - The SteelDrivers

Best Country Collaboration With Vocals
  • BAD ANGEL - Dierks Bentley, Miranda Lambert & Jamey Johnson
  • PRIDE (IN THE NAME OF LOVE) - Dierks Bentley, Del McCoury & The Punch Brothers
  • AS SHE'S WALKING AWAY - Zac Brown Band & Alan Jackson
  • HILLBILLY BONE - Blake Shelton & Trace Adkins
  • I RUN TO YOU - Marty Stuart & Connie Smith

Best Country Instrumental Performance
  • TATTOO OF A SMUDGE - Cherryholmes
  • MAGIC #9 - The Infamous Stringdusters
  • NEW CHANCE BLUES - Punch Brothers
  • WILLOW CREEK - Darrell Scott
  • HUMMINGBYRD - Marty Stuart



Salam sayang,