Thursday, December 30, 2010

MOVIE REVIEW : Death Bell 2 & Aku Masih Dara


Aktiviti : Menonton filem "Death Bell 2" dan "Aku Masih Dara"
Tarikh : 29 Disember 2010
Tempat : GSC One Utama & Cathay Cineleisure, eCurve
Masa : 9.00mlm & 11.30mlm

Salam,

Semalam Adie bertemankan 3 rakan yg lain iaitu Adam, Timmy dan Husni menonton preview filem horror Korea "Death Bell 2; Bloody Camp". kenapa berempat sbb Adie hanya Adie 4 tiket jer courtesy dari The Star dan RAM Entertainment...

Anyway tak ramai yg hadir tuk preview filem ni..thru out daripada 178 tiket yg disediakan tak sampai 20 org menonton filem tersebt..Mungin kerana ramai yg menonton perlawanan bola 2nd leg antara Malaysia dan Indonesia...btw tahniah kepada Malaysia kerana memenangi perlawan tersebut.

Sebelum Adie menulis mengenai filem "Death Bell 2" ni, anda semua boleh menontonnya mulai hari ini iaitu 30 Disember 2010 di pawagam berhampiran anda....

Filem "Death Bell 2; Bloody Camp" mengisahkan mengenai 30 org pelajar yg terperangkap di sekolah mereka semasa mereka menghadiri kelas lanjutan bagi pelajar2 cemerlang ketika musim cuti sekolah. Kejadian pembunuhana mula terjadi satu persatu yg menyebabkan keadan semakin genting dan para elajar tersebut harus mencari jawapan siapakah pembunuhnya sebelum mereka menjadi mangsa seterusnya...Filem ini bermula apabila seorang demi seorang yg terlibat dlm pembunuhan seorang pelajar yg merupakan perenang harapan sekolah mati dibunuh 2 tahun sebelumnya...

Bagi Adie filem ini simple dan mudah difahami cuma pada mulanya mungkin penonton akan agak keliru apabila watak See-he asyik teringatkan kisah lampau dan flashback muncul. Dan juga mungin terkeliru apabila 3 watak utama memiliki paras rupa yg hampir sama...almaklumlah org2 Krea ni style mereka hampir sama....si dinasihatkan teliti betul2 watak agar anda tidak terkeliru...

Adie adalah merupakan penggemar filem2 genre begini dan kisah2 horro daripada Koera dan Jepun adalah pilihan Adie walaupun Adie dah boleh baca cara garapan filem itu dan kesudahan filem2 dariada Korea dan Jepun...pada awal cerita akan dipenuhi dgn adegan yg sungguh menakutkan dan seram dan selalunya endingnya akan dipenuhi adegan air mata, sedih dan sayang...tidak juga terkecuali dgn fiem ini...endingnya membatkan kita agak sedih pabila mengetahui kebenaran pembunuhan seorang perenang sekoah tersebut...Lagi satu perkara yg selalu menarik perhatian Adie pabila menonton filem2 dari Korea dan Jepun yg bergenre sebegini, adalah perkaitan antara setiap watak yg dirungkaian sedikit demi sedikit dan adakalanya kita tidak menjangka bahawa watak tersebut juga terlibat sama...story boardnya menarik dgn memaparkan hubungkait antara satu sama lain...

Walaupun filem ini mungkin tidakla sehebat yg org mungkin harapkan tapi bagi Adie masih boleh untuk ditontonni dan bab yg paling Adie suka apabila salah seorang pelajar dibunuh dengan motosikalnya sendiri yg telah dilengkapi dgn blade yg tajam...sungguh seksa sekali

So enjoy the movie k...habis jer movie kat GSC One Utama, kami terus pula ke Cathay Cineleisure tuk tgk "Aku Masih Dara" sbb Adie ada 5 tiket free..hehehe...free je Adie ni kan..well seronok apa dapat benda free...jimat sikit...nak berhibur ena bijakkan...






"Aku Masih Dara"...sebenarnya Adie seniri pun tidak sangka akan tgk filem ni...sbb Adie kalau ikutkan kurang sikit nak tgk filem Melayu..tapi bergantung kepada pelakonnya...but sekarang Adie mula pandai tgk filem Melayu....

Filem ni, bagi Adie secara personally...sungguh menarik...ianya simple tapi membawa mesej yg sungguh baik berkaitan dgn Islam....Filem yg berkisarkan dengan ehidupan 3 remaja yg merupakan sahabat baik yg beragama Islam tetapi memiliki cara hidup dan amalan yg kebaratan...

Apa yg menarik mengenai filem ini adalah watakwatak utama iaitu Aleesya, Sofea dan Hani...dan bagaimana perkembangan watak mereka sungguh menarik...Honstly, Adie tersentuh dgn filem ini yg memaparkan kehidupan remaja Islam yg Islam pada nama sahaja...yg Adie rasakan ianya memng realiti kehidupan seakrang....bagaimana pengarahnya En. Ahmad Idham mengupas setiap karakter dgn permasalahan masing2 dan latar belakang masing2....bagi Adie ianya menarik...dan ternyata memberi kesan kepada diri Adie dan membuatkan Adie tertanya2 pada diri Adie sendiri...adakah Adie hanya Islam pada IC sahaja?..tapi secara jujur salah seorang watak tersebut begitu rapat dgn Adie..sbb tu Adie suka sgt...seolah2 itu adalah diri Adie...yup Adie tidak sesempurna kekawan seIslam dgn Adie....

So pergilah menonton walaupun ketika anda menonton nanti anda akan nampak ada yg ketawa pada babak tertentu....sbbnya bagi Adie kita ketawa pabila melihat babak tersebut misalnya pergi kelab minum arak sbb kita tahu realitinya ianya benar dan kita ketawa kerana kita tidak mahu mengaku keadaan itu....fikir-fikirkan....

balik umah jam 3.00pagi..ayoo ngantuk sgt...hari ni penuh ngan aktiviti jumpa client...


Salam,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

Monday, December 27, 2010

Transformasi Gaya


Salam,

Tahun 2010 pun bakal beberapa hari saja akan melabuhkan tirainya dan akan munculla Tahun 2011. Erm jap..intro yg Adie pun kurang pasti kaitannya..hehehe

Str8 to the point...tahun 2011, Adie bercadang untuk melakukan transformasi terhadap diri Adie \..transformasi dari segi apa? Tukar jantina..oh tidak..simpang malaikat 44..hehehe...tapi sebaliknya Adie akan ubah penampilan diri Adie dari segi pemakaian agar ianya sejajar dgn usia Adie yg akan meningkat ke 31 tahun hadapan...

Adie rasa ianya penting untuk diri Adie sendiri..Penampilan yg Adie inginkan adalah lebih kepada gentleman look..bukan kata selama ni Adie tak nampak gentleman tapi kebanyakkan pakaian Adie menampakkan Adie seperti kebudak-budakan..nampak remaja dari usia sebenar Adie..tapi nak wat camnakan...dah berwajah 'baby face'..hahaha puji diri sendiri...

So next year, Adie akan lebih kepada shirt, jacket, suit, jean, long pant...mix n match...terus terang selama ni Adie kurang kemeja sbb kerja Adie tidak memerlukan Adie sentiasa memakai kemeja dan juga seluar panjang...nampaknya tahun depan kenalah belajar untuk memakai baju2 kemeja...so dibawah ini adalah merupakan beberapa gaya penampilan yg akan Adie gayakan tahun depan...








Nampaknya banyak perbelanjaannya..hehehe...makan ribuan...jap nak seru duit dtg..hehehe...nampaknya dah mula kena wat koleksi baju kemeja, vest, suit, kasut kulit etc...dan jawapnya wardrobe Adie yg sedia ada akan di clearkan...ermm kena wat pemilihan/pengasingan baju2 Adie..kemudian sama ada bg kat kenalan yg masih mahukannya ataupun Adie dermakan ke kat rumah anak2 yatim ker nanti...nak kata byk sgt baju Adie takdela tapi kebanyakkan baju Adie jarang ADie pakai sbb Adie beli selalunya khas untuk sesuatu majlis jer..pastu simpan balik dlm almari (jap ada almari ker kat umah..bukan jenis open ker?..hehehe)..dalam erti kata lain tak selalu pakai...jenis Adie pulak, nampak jer bentuk baju mcm dah lari dari asal, Adie dahmula tak pakai or even ada stain sikit pun Adie dah tak berminat nak pakai...cerewet sungguh...lagi satu..Adie takde baju belasahan..i mean baju yg tuk pakai tido ker, baju tuk wat kerja2 kasar ker...Adie belasah jer baju2 yg ada...erm baru perasan...hehhee...

So kena kerja keras lagi tahun 2011...so baru lah leh shopping kat Pavi...susah2 Adie design jer baju sendiri..hahahaa...or rasa2 ada tak designer yg nak sponsor Adie selama setahun ker?..hahaha verangan artis jap...so nantikan jelah gaya tahun 2011 Adie nanti...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

ANUGERAH SKRIN 2010



Salam,

Aktiviti : Anugerah Skrin 2010
Tarikh : 24 Disember 2010 (Jumaat)
Tempat : Dewan Merdeka PWTC KL
Masa : 9.00mlm

Anugerah Skrin 2010 telah pun berlangsung Jumaat lepas dan kita semua dah tahu pemenangnya. So tahniah kepada semua yg memng pada malam tu.

Sempena Anugerah Skrin 2010, Adie dpt 3 tiket VIP yg diberikan oleh Bon Zainal dan juga kawan Adie, Hadzul..TQ so much...so tiket dah ada dlm tgn apalagi pergilah...

Bertolak dari rumah agak lewat sbb ada beberapa perkara yg perlu dilakukan tapi dgn adanya NPE, Adie dan Timmy sempat gak sampai dlm kul 8pm..nak cepat sgt pun nak wat apakan..bukannya Adie nak lalu red carpet pun walaupuna ada tiket VIP..hehehe

Malam anugerah tu ADie dan biz partner Adie, Adam memperagakan suit daripada Bon Zainal. Terima kasih bebanyak...sgt cantik suit itu ya...sesiapa yg nak tempah suit daripada Bon Zainal boleh la hubungi Adie kerana Adie adalah sebahagian daripada creative team Bon Zainal...

Mungkin ni adalah permulaan untuk Adie kembali menghadiri2 majlis2 seperti ini setelah sekian lama menyepikan diri...hope next year juga dpt penetrate masuk industri fesyen...ee bestnya kalau design Adie diperagakan di pentas peragaan nanti..Insyaallah..kena plan betul2...

Okla enjoy the photos k...tak byk pun sbb guna kamera fon kawan...lainlah ada photographer sendiri kan....hehhehe.

So here are the list of the winner for Anugerah Skrin 2010

Drama Terbaik - Antara Garisan
Pelakon Lelaki Terbaik Drama - Fauzi Nawawi (Sebelum Akhirat)
Pelakon Wanita Terbaik Drama - Noorkhiriah (Antara Garisan)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama - Isma Yusoof (Antara Garisan)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama - Fadilah Mansor (Sebelum Akhirat)
Pengarah Terbaik Drama - Murali Abdullah (Sebelum Akhirat)
Drama Rantaian Terbaik - Nur Kasih
Drama Komedi Terbaik - Simpang 3
Lakon TV Terbaik - Antara Garisan
Videografi Terbaik - Datang Bulan
Filem Terbaik: Muallaf
Pelakon Lelaki Terbaik Filem: Bront Palarae (Belukar)
Pelakon Wanita Terbaik Filem: Sharifah Amani (Muallaf)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem: Aaron Aziz (Evolusi KL Drift 2)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem: Nor Fazura (Pisau Cukur)
Pengarah Terbaik Filem: Yasmin Ahmad (Muallaf)
Lakon Layar Terbaik Filem: Syamsul Yusof (Evolusi KL Drift 2)
Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik: Epik Suatu Ketika - Laskar Senoi (Astro Prima)
Rancangan Bual Bicara Terbaik: Isu Khas Gaza Palestin Kami Bersamamu (RTM)
Rancangan Hiburan Terbaik: Anugerah Bintang Popular Berita Harian
Rancangan Muzikal Terbaik: Anugerah Juara Lagu ke-24
Rancangan Realiti Terbaik: Showdown 2010 (8TV)
Laporan Khas/Berita Terbaik: Aduan Rakyat TV3
Anugerah Khas Juri: Shaheizy Sam


VIP tiket

Rob, rakan FB yg sempat Adie jumpa

Adie n my biz partner, Adam in Bon Zainal's suit

Adie ngan my unofficial PA, Timmy


Adie ngan designer, Amir Luqman...

Adie ngan Irma

Goodie bag yg penuh ngan produk Pantene...



Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

WORK : Dekorasi untuk Global Youth Symposium 2010 UM



Salam,

Segalanya dilakukan dalam masa yg singkat...Confirmation jon juga last minit beberapa hari sebelum majlis berlangsung but alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar.

Global Youth Symposium 2010 Universiti Malaya adalah merupakan kerja terbaru buat team ADIEADLAN Weddings. Kami dipertanggungjawabkan untuk mendekorasi Dewan Pendeta di Kolej 11 Universiti Malaya termasuk menyediakan table cloth, sarung kerusi dan reben kerusi untuk 100 guest, centrepiece tuk 10 meja..melihatkan dewan pada hari pertama, ianya sungguh mencabar dgn keadaan yg agak uzur...tapi itu tidak menjadikan alasan untuk team Adie tidak menerima tugasan berikut.

Berdasarkan illustrasi yg Adie sediakan kerja2 mentransformkan dewan tersebut bermula pada 14hb Disember..Ini adalah merupakan kali pertama kami menggunakan scaffolding atau pun perancah binaan dlm kerja2 dekorasi yg Adie lakukan..

Kerja2 dilakukan selama 2 hari tanpa berhenti..berhenti jap untuk tido..kami semua tido kat dewan tersebut,,tanpa kelengkapan tido yg cukup (katil, tilam, bantal etc) tidak menghalang kami...menarik gak tido kat dewan yg luas ni...hehehe...nyenyak...so dlm kata lain tido mandi kami semua kat dewan ni..tremasukla makan minum..nasib baik cafeteria berseblahan sahaja..so order suruh hantar masuk dewan jer...

Penuh dgn cabaran tapi Adie bersyukur kerana memilik crew2 yg sungguh berkebolehan...TQ kepada Adam (biz partner Adie), Aiman, Wan, Timmy, Azah dan juga Ain kerana menolong Adie..TQ sesangat...well we did have fun rite..kerja tak mau stress2..betul tak..stress ker kerja ngan Adie..takde kan...so far semua dijaga dengan baikkan..hehhehe

Apapun semuanya berjalan lancar dan Adie sekarang tgh menunggu gambar dari pihak GYS, sbb kamera Adie kan takde ..rosak...yg ada pun guna fon jer..so quality agak kureng ya...Btw, ada sedikit photo semasa kerja2 dekorasi berlangsung..so tgkla ya...


Illustrasi tuk main stage

Illustrasi tuk foyer


Ain, Adam & Azah

Tukang jahit ni import ok...hehhee

Draping setinggi 25kaki

Aiman dgn pose ala2 pekerja buruh kasar binaan..hehehe

Main stage yg hampir siap beserta dgn pencahayaan


Akhir kata. ADIEADLAN Weddings tidak terhadap melakukan dekorasi untuk majlis perkahwinan sahaja, kami juga menerima tempahan untuk majlis2 koporat dan juga majlis individu...just name it..we can make it...silalah layari website kami dan juga fanpage kat FB ya

SAlam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Dah bersawang lelabah blog Adie

Salam,

Lama giler tak update kat blog ni..sian lak tgk blog sendiri yg ala2 mati tak mahu hidup segan..eh betul ker..belasah jerla..sori coz bahasa Adie sungguh la lemah...ckp ikut sesedap mulut sahaja ok...

last entry pada Hari Raya Haji dan sekarang Xmas pun dah berlalu..kuranng dari seminggu dah nak Tahun 2011...kejap masa berlalu...

Erm takde idea sebenarnya just nak update nampak cam ada entry baru..hehhee..boleh..well Adie sekarang kat kg kat Ipoh...balik hari Sabtu lepas..tiada perancangan untuk balik sebenarnya..lastly tumpang member y balik ke Perak juga...so hari ni, dlm petang2 sikit Adie balik semula ke Shah Alam dan memulakan kerja harian Adie...

Sepanjang balik Ipoh ni..Adie tido dgn nyenyaknya...walaupun ada kerja nak wat or mcm nak wat tapi Adie biarkan jer..balik Shah Alam baru nak wat..so balik Ipoh ni rehat cukup2..duk umah jer..layan borak ngan mak ayah dan abg dan melayan anak buah Yayyan...dah pandai berjalan dah budak tu...malangnya kamera Adie rosak...itu adalah merupakan salah satu sbb kenapa Adie malas nak update blog..sbb Adie suka update blog entry ngan photo sekali...bilalah nak beli kamera baru ni...

Anyway, tgkla , kalau ada kesempatan nanti, adalah entry baru menceritakan xtvt yg lalu..kalau rajin..hehehe..okla..nak wat...erm nak wat apa erk..on9 jela sementara menunggu masa nak balik Shah Alam

Ok bye...

Salam sayang
Adie Waridi Adanz Hamdan