Saturday, July 24, 2010

Adie Waridi dan Sambutan Birthday Cempaka & Adriana


Aktiviti: Hari Jadi Cempaka & Jasmine
Tarikh : 10 July 2010
Jam : 5.00 ptg
Tempat : Rumah Kak Long, Kampar Perak


Beberapa hari sebelum majlis, akak Adie kol tanya sama ada free atau tak pada hari sabtu ni...mg Adie selalau free pun sejak2 pojek ngah takde nie...tapi Adie tak bg kata putusla, sbb Adie akan balik hanya bila kakak Adie yg kat Rawang balik juga..so pas berbincang, kak ngah Adiekata ok..balik...

Entry yg sebelumnya, Adie citer pasal Adie n kak ngah Adie g I-city dan malam nya tido di rumahnya di Rawang...so sambungan citernya...pada hari Sabtu tu kami semua bertolak pulang ke Kampar, rumah kak long Adie....sbbnya kakak wat sambutan berkembar tuk birthday anak dia walaupun anak2 kakak bukan kembar..hehehe...Hari jadi Adriana Jasmine & Edriana Cempaka....sebenarnya adalah harijadi Edriana Cempaka yang baru 2 tahun...si kakak, Jasmine kira2 celebrate in advance la sempena umur yg ke 7 tahun...

Kami sampai dlm kul 3ptg...sampai2 rupanya yg lain belum dtg sedangkan kata majlis bermula pas Asar...sianlak tgk kakak Adie terkontang kanting wat persedian sorang2...so apalagi di arah la menyiapkan apa yg patut...siapkan goodie bags, makanan, setting apa yg patut...parent Adie yg dari Ipoh pun lambat dtg sbb abg Adie hari tu kerja, so parent kena tunggu dia habis kerja dulu...

Yg meriahkan majlis adalah ahli keluarga belah abg ipar Adie...sbb belah dia ramai anak2 kecil..belah Adie baru cuma ada 7 org anak buah...yg pegang rekod anak ramai adalah kakak Adie yg duk Rawang ni...4 org anak..kak long baru 2 dan abg uda baru 1...abg lang n paksu (Adie) masih single ...hehehee

Well majlis berlangsung dgn lancar..makanan terlampau la byk..biasalah akak adi yg sorang ni suka nak over2...hehehe..tapi elok berlebih daripada tak cukupkan...kalau ada lebih pun leh bagi kat tetamu yg dtg..betul tak..so tiadalah istilah membazir...hari tu siap ada pulut kuning ngan rendang ayam, mee goreng, sate, kuih muih yg beraneka jenis, puding karamel, buah-buahan, etc...yg pasti puas dan semua sedap2 belaka...



Goodie bags tuk tetamu

Pose tercantik yg mampu Cempaka berikan..

Masa ni Cempaka dah tido..so si Jasmine jer yg tiup lilin

Adie & lovely Aliff

Anak2 buah ku yg agak sengal gak

Paksu mereka pun sengal gak..ahakz

Sebelum upacara pecahkan belon

Yeah dapat hadiah...



Adie ngan kak ngah balik ke Rawang pada hari yg sama..sbb kakak ada hal katanya..n Adie pun ada hal gak pada mlm tu...sampai umah kat Rawang terus Adie bersiap, sbb nak g club..huhuhu..gegehkan...lagipun masuk free...hahahaha...tapi mlm tu kat club ramai giler sbb ada show dari group Singapore....hambik ko langsung takde space nak berdansa secara over buka2 step...kami balik awal sbb Timmy tension tak dpt nak menari atas podium..so before 2 kami dah kuar dari club tu...mcm2 la...yg penting kegigihan tuk ke club cucuk langit walaupun travel dari Perak kannzzz....Adie oh Adie....

Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz


Friday, July 23, 2010

Illumination of I-City


Aktiviti: Jejalan di I-City, Kota Keriangan..hahaha
Tempat : Sec7, Shah Alam
Masa : 9.00mlm
Tarikh : 9 Julai 2010 (Jumaat)


Salam,

Lama tak update..last entry pasal berbogel..hehehehe...rasanya dah 2 minggu kot..so ni nak update la beberapa aktiviti or perihal yg telah berlaku dlm tempoh masa Adie berhibernisasi tu...

Ni nak wat entry sikit pasal I-city ni..rasanya dah ramai blogger yg wat pasal entry ni kot...coz Adie rasa I-City kat Shah Alam ni adalah hot spot terbaru kat Selangor ni terutamanya kat Shah Alam..masamusimPiala Dunia ygbaru2 ni (langsung Adie tak tgk..tapi tekaan Adie Spain menang betul..camno tu?) ...ya ampun ramainya org g sana..teruatama pada hari minggu..jammed dia start dari susur kuar ke Padang Jawa dari Federal Highway tudan sekarang ni dah dikenakan Rm1 tuk parking...dulu free jerkkk...

Sejak nak setahun I-City ni beroperasi, Adie rasakan barulah 3-4 kali g sana...kalau korang nak tahu, I-City ni terletak hanya 5minit daripada umah Adie jer...kat Sec7 tu...so bila2masa leh pergi kot...so kali ni pergi ngan keluarga kakak since esoknya iaitu pada hari Sabtu kami nak balik Kampar, so kakak dtg Shah Alam tuk jemput Adie balik Rawang bersama..setelah masak2 kat umah so kami semua bergerak ke I-City...penuhla Exora kakak Adie termasuk dgn semua hmate Adie...meriah la sikit...so enjoy the pix


My sis...

Dah ada panda taman bambo dan panda lak...apalagi..tunggang cukup...hahaa
Mengalahkan budak2..

Di sini dino pun ada ok...



Taman kaktus

Timmy yg sentiasa perasan diri dia cantik...cantik ker I?..hahaha

My lovely hmate Sham..

So kalau adayg masih belumke I-City..jengah2la ya...walaupun pembangunan yg mencecah billion ni masih belum siap sepenuhnya..tapi iapenuh dgn tarikan...oh ya siap ada ala2 uptown lagi yg dikenali sebagai Bazaar Neon katanya...so cuti2 la di Malaysia..semua ada..mlm tu Adie terus ikut kakak balik Rawang sbb keesokkannya nak balik Kampar celebrate birthday anak buah...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Thursday, July 8, 2010

Bila Aku Berbogel.....


Hahahaha...status meroyan....wowwww ada yg excited ker?...ahakz..malaynya anda takkan dpt tgk Adie berbogel...hahahaha....

Sebenarnya Adie saja nak cetuskan satu persoalan tuk anda semua jawap...soalannya simple saja
" Sekiranya anda dikehendaki berbogel di tgh2 kota raya mcm kat Bukit Bintang tu...dan anda berasa malu...bahagian apakah yg akan anda cover? "

Silalah jawap ya..nanti Adie akan bagi pandangan Adie di entry yg lain...hehehe


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Wednesday, July 7, 2010

Jejaka Macho


Apa?...tercalon dlm Jejaka Macho Bulan Julai 2010....biar betul...betulla...apa yg kepoh2 nie...ish2...oh ya..Adie baru2 ni baru dpt tau yg Adie dicalonkan dlm Pencarian Jejaka Macho Bulan Julai 2010 dlm FB...actually benda ni tuk suka2 jer...tapi mcm pelik la..tapi benar..hehehe..takpela..apa2pun terharu gak la sbb admin Jejaka MAcho sendiri yg calonkan Adie...so alang2 dah tercalon, dgn kuasa veto yg ada,Adie mengharapkan anda, kekawan blogger Adie tuk menyokong Adie ya...hehehehe..berangan la nie...nanti korang semua click kat pic diatas dan tanda "LIKE" ya...so far Adie top 3 daripada 10 org pencalonan

Di bawah adalah calon2 tuk Jejaka Macho Julai 2010

Afiq

Adie...malulah

Farish

Gerald

Kal Bieber

Prince Alberto

Ruzaimi

Syafiq

Mie

Shakirin



Sekali lagi cara2 tuk vote

1. Click "LIKE" pada pic Adie or



2. Vote Adie kat link ni



Ini adalah result poll yg terkini (klik tuk tumbesaran)



Hah..percaya atau idak nie..huhuhu...k la..selamat mengundi...

Salam sayang
Adie Waridi Adanz Hamdan

Movie Special Screening


Sepanjang beberapa minggu kebelakangan ni Adie g tgk special screening beberapa filem..so kat sini nak la wat review sikit daripada pandangan mata kasar Adie ni..so kita mulakan dgn yg paling latest ya



Title : PREDATORS
Special Screening Date : 6 July 2010
Official Screening : 8 July 2010
Venue : GSC One Utama
Courtesy : STAR

PREDATORS....Adie rasa dari zaman Adie budak2 lagi citer berkaitan ngan binatang ni dah ada di pawagam bermula dgn filem PREDATOR yg dilakonkan oleh Arnold...kemudian keluarlah beberapa filem yg berkaitan ngan PREDATOR ni....so kesimpulan yg Adie leh ckp adalah filem ni korang leh tgk la bg peminat filem2 PREDATORS...memng penuh dgn aksi cuma Adie tak rasaada apa2 yg istimewa lagi..sbb jalan citer nya hampir sama...predator cuba bunuh manusia dan manusia cuba melawan dan membunuh predatortu yg manasah2 akhirnya predator tu matidan citer tu akan berterusan....kan bagus kalau diorang cuba kuarkan citer pasal asal usul predator ni ker...baru berkembang citerpredator ni..atau memng dah ada cuma Adie yg tak tgk...hehehehe...apapun Adie bagi 3/5bintang....masih boleh ditgk ya...msg2punya citarasa la....so akan berada di pawagam bermula 8 July ni.....yang penting sepanjang filem ni asyik dgr perkataan FUCK jer..huhuhuhu




Title : BACK UP PLAN
Special Screening Date : 30 June 2010
Official Screening Date : 1 July 2010
Courtesy : 8TV (Thanks Ady Budika)

BACK UP PLAN menceritakan mengenai seorang wanita Zoe (Jenifer Lopez) yang masih tidak berjaya menemui lelaki impian dan terlalu inginkan anak dan akhirnya melakukan 'artificial insemination"...Secara tetiba Zoe bertemudgn lelaki impiannya...Segalany berjalan dgnlancar sehinggalah Stan mengetahui yg Zoemengandung....citer ni memng menarik tuk bukakan mata wanita2 yg kesepian sehingga melakukan 'artificial insemination"...sbb apa yg dipaparkan berkemungkinan besar akan berlaku dan bagaimana untuk seseorng dan juga pasangannya menghadapi situasi itu...terdapat beberapa scene romantik dan komedi yg sungguh menarik...tak kering gusi la gelak dan tak kurang juga akan emo sekali sekala....apapun Adie suka citer mcm ni..simple n berkaitan dgn perjalanan/pengalaman hidup....so Adie bagi 3.5/5...sebelum terlupa Adie nak ucapkan kepada kawan FB Adie, iaitu Ady Budika atas tiket itu...lain kali ada tiket freelagi bag jer Adie since Ady tak pergikan...hahahahaha..TQ dude....




Title : FROZEN
Special Screening Date : 19 June 2010
Official Screening Date : 24 June 2010
Courtesy : STAR

FROZEN bagi Adie adalah sebuah filem horror thriller yg begitu dekat di hati...mcmpelik lak ayatnya...maksud Adie,apa yg cuba dipaparkan sungguh berkesan sbb filem ini seolah2membawa kita untuk merasai perasaan takut yg mendalam sehinggakan kita mampu melakukan sesuatu perkara yg jrg dlakukan hanya untuk survive...mungkin setengah org yg menontonnya akan kata..apa lah citer ni..duk atas kerusi skitu jer...yup kalau tgk citer ni memng mcm budgetmurah punya filem sbb pelakon uatama hanya 3org...tapi suasana mereka terperangkap kat kerusi ski tu sungguh menarik....yg Adie tak boleh lupakan adalah masa Dan (Kevin) cuba terjun dari chairliftdan akhirnya patah kaki...dgn visual tulang kaki terkeluar semua sungguh membuat kan penonton rasa sungguh geli....keseluruhan citer ini berkaitan dgn 3 org sahabat yg tersadai di chairlift di kawasan peranginan ski dan terpaksa membuat keputusan mati atau hidup samaada mancari jalan keluar atau mati kesejukan...Adie bagi 3.5/5 bintang


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Pertama kali ke Zoo Negara


Apa!! baru pertama kali ke Zoo Negara?....well itula statement yg akan kuar dari mulut sesiapa saja bila Adie ckp yg Adie pertama kali dtg ke Zoo Negara setelah 30 tahun hidup....pelik ker..ntahla...hehehe..yup setelah 30 tahun baru Adie berpeluang menjejakkan kai ke Zoo Negara...actually dari dulu memng ada terniat tuk jejalan kat Zoo Negara ni tapi tak berkesempatan...bukan apa sbb zoo2 lain kat Malaysia ni Adie dah g selain daripada Zoo Negara...so alkisahnya pada 26 June yg lepas Adie bersama Timmy dan Boboi pergi ke Zoo Negara...kami semua pergi kesana tuk pertama kalinya...

Setelah berjalan kaki selama hampir 5 jam, Adie rasakan Zoo Negara ni aada tarikannya yg tersendiri...bagi Adie ianya tidaklah membosankan...malah agak menarik juga ya...memandangkan Adie terlibat ngan event, so masa g Zoo Negara tu, Adie rasakan byk benda lagi boleh dilakukan di zoo ni...selain daripada melihat binatang2 yg ada dlm zoo ni...tarikan yg Adie pasti semua org nanti kan adalah pertunjukkan haiwan...pertunjukan akan diadakan pada jam 11.00pg dan 3 ptg....so Adie nasihatkan kalau nak tgk pertunjukan haiwan tersebut dtg la pada sebelah dan bukannya belah petang selepas jam 3 ptg...kalau ada yg berfikiranuntuk g petang sikit sbb panas....kalau mcm tu anda silap...sbb bagi Adie pertunjukkan haiwan tula kemuncak pagi anda sekeluarga marasakan berbaloi pergi Zoo Negara...dalam erti kata lain, rancanglah perjalanan anda..

Mcm kami, Adie memng sarankan agar beli peta Zoo Negara itu sendiri...mungkin ada yg bertanya perlu ker peta semua ni...bg Adie ia adalah sesuatu yg paling penting sbb segala info rigkas lagi padat n tepat mengenai zoo ni terdpaat dldm peta tersebut...lagipun dgn membeli peta itu anda menyumbang kepada tabung Zoo Negara kerana untuk pengetahuan Zoo Negara adalah dibawah kelolaan sebuah persatuan dan bukannya dibawah kerajaan...

Okla enjoy the pic ya yg kebanyakkannya di ambil oleh Timmy....





















Apa yg menarikminat Adieuntuk dtg lagi padamasa hadapan adalah adanya khidmat sukarelawan untuk berkhidmat di Zoo Negara selama 8jam...menarik bukan...Adie harap Adie ada kesempatan itu...so ada kekawan blogger yg nak join tak..leh wat kerja2 amal bersama2...


Salam sayang,
Adie Waridi ADanz Hamdan