Monday, June 28, 2010

Cameron Highland

Makan cotton candy..sedappp..hehehe


Salam,

Lama tak update ni...bz ker? ntahla..modd kureng rasanya...tapi syg lak Adie tak update blog nie...so nak gegehkan diri la nie...entry kali ni nak citer perihal g Cameron Higland ngan family...bila?..pada 16 June yg lepas...sekarang dah 28 June...hahaha...lama giler baru nak update...update sudahh...

Pergi Cameron balik hari jer...kakak aku, Sis OA ajak balik Ipoh pada malam Selasanya sbb dia balik sorang..anak semua dahbalik Ipoh last week...abg Ipar lak takleh join sbb bekerja...so Adie pun terimala ajakkannya sbb sian lak kakak Adie tu drive sorang2...terutama mak Adie....yg penting Adie drive mlm tu tanpa gunaspek mata...rabun jauh lak tu..tapi wat mcm nampak jer..alhamdulillah sampai gak Ipoh (spek mata salah letak mana ntah)

So pada hari Rabunya, kami pun g la Cameron...yg pergi hanyalah Adie, kakak dan anaknya 4 org, ayah dan bibik kakak...mak tak ikut sbb jaga anak buah lagi sorang..anak abg Adie...Adie rasa ni adalah kali kedua atau ketiga Adie keCameron....bertahun kot tak g sana...kali ni ikut jalan baru dari Simpang Pulai ker Cameron....kira2 dlm sejam gak baru sampai Cameron tu...

Tak byk perubahan yg Adie lihat kecuali bertambahnya tempat org bercucuk tanam sayuran...well sebenarnya takde plan sgt apa yg nak wat kat Cameron ni since kami g day trip...so bendawajib yg mesti pergi adlaah kebun strawberi dan ladang teh....

Kami pergi beberapa kebun strawberi di Cameron ni..konon2nya nak tgk strawberi yg tgh masak ranum, tapi malangnya kami dtg bukan pada musimnya...so langsung takde buah strawberi yg besar n masak ranum....memangdangkan kat strawberi terlalu byk kebun strawberi so kenalah g setiap tempat tu kalau boleh sehingga lah jumpa kebun yg agak menarik...setelah 4 kebun akhrinya Adie rasa BIG RED STRABERRY FARM adalah yg terbaik ya...sbb kebun nya besar sgt sehinggakan parking lot berlapis2 di lereng bukit dan sungguh teratur kebunnya..bukan setakat kebun strawberi jer tapi semua sayur-sayuran dan bunga...yg penting ada sekali kedai makan....













Adie malas nak citer bab g beli barang seperti sayur2an kat Cameron ni sbb tu adlaah antara benda yg wajib kotbila org ke sini..tak ketinggalan kakak dan ayah Adie..hehehehe..layan cukup..yg penting jumpa seseorng yg sungguh menarikperhatian di Cameron...di menjual kasut CROCs kat tempat tu....yg penting ramai giler beli CROCS dia...tetiba rasa pelik gak sbb mcmlah kat tempat diorng takde CROCS...hehehe..kat tanah tinggi gak ko nak belikan....but again itulah dinamakan rezeki....tapi seyes best cuci mata...hahahaha....

Last destinasi kami sebelum pualng semulaker Ipoh adalah ladang teh...tempatnya di BOH TEA CENTRE SUNGAI PALAS....menarik sgt...ni first time Adie g tempat ni..sbb dulu Adie ingat Adie g ladang teh yg betul2 kat tepi jalan di Tanah Rata....kat tempat dulu tu pun menarik gak viewnya dan adasebuah kedai yg jual barangan teh...tak kurang hebat juga kat BOH TEA CENTRE ni....yg penting jalan nak ke sana sungguh mencabar tahap pemanduan Adie...yela dah jalannya, jalan ladang yg kalau selisih tu sama ada jatuh ke tepi ladang atau tak jalan langsung....nasibbaikla Adie agak cekap ya...hahahaha....

Bagi Adie berada di ladang teh ni adalah pengalaman yg sungguh indah...segalanya indah dan hijau...dgn bauan teh nya..sungguh menyamankan....sempat la Adie dan anak buah g tgk kilang memproses teh di situ....BOH TEA CENTRE ni lengkap ngan segala info yg kita nak tahu mengenai industri teh di Malaysia ni terutamanya produk BOH....perkara terakhir yg ADie rasa smeua org patut cuba bila berada di pusat teh ni adalah minum teh dulu kat cafe dia yg mengadap kawasan ladang teh ....sungguh nyaman....wlaupun harganya agak mahal..tapi pengalaman anda berada di situ sambil minum teh tarik nya yg sedap akan berkekalan di ingatan....Adie memng tak tipu sdap sgt teh tariknya...dan tak lupa juga butter cake dia....

Apa yg menyedihkan Adie adlaah sbb, sepanjang berada di Cameron, Adie tak dapat nak bergambar byk sgt sbb takde org nak tolon ambilkan gambar dan juga Adie lupa charge bateri kamera...merasalah kan...samapi kat atas bateri habis setelah beberapa snap....benciiiiiiiiiiii.....tapi itulah pengajaranya...lainkali charge sebelum g mana2 ya en Adie....









Walaupun tak byk aktiviti yg boleh dilakukan di sana, tapi Adie rasakan Cameron tidak akan membosankan untuk ADie..Adie pasti akan ke sana nanti lagi...kali ni dgn kamera yg fully charged...hahahaa...tak sabar nak tunggu rumah penginapan kakak sulong Adie siap nanti....leh la overnite lak kat sana....tunggukan kemunculan entry mengenai rumah penginapan itu....hahahaa...korang punleh la menyewa kat umah tu nanti...harga boleh dirunding....


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan


Saturday, June 12, 2010

Sepetang bersama teman


Salam,

Rajin lak Adie meng update entry tuk blog yg suam2 kuku ni...bukan latest tapi yg kisah lama2..boleh?..jadilahkan daripada langsung tiada khabar berita...kali ni pasal tahap kebosanan yg melampau telahmembuatkan kami tersadai di Tg Harapan Klang...pada mulanya hanya Adie, Am dan Ky pergi makan petang then mcm malas nak balik so kami ajak Boboi ygberada di blok sebelah umah Adie tuk turut sama melayan kebosanan Adie....so dgn berbekalan kereta pinjam Viva Timmy..hehehe kami (lebih spesifik Adie) membawa kereta tanpa hala tuju...ronda punya ronda akhirnya sampai la ke Tg Harapan Klang....so lepak2,,nak tgk sunseet dah terlepas..so lastly melepakkan diri sambil bergosip, inum2 dan bergamber....lama Adie tak kuar mcm ni..walaupun sekejap tapi sungguh bermakna...lama Adie tak gelak ketawa...sbb selalunya bila berdua Adie tak byk ckp dan Adie lebih suka mendiamkan diri...tapi bila ada org lain dan juga giler2 perangainya...pastiakan membuatkan hati aADie tersenyum kebali walaupun seketika...so enjpy the pics yg tak berapa jelas (tetap nakletak kat blog ni kannnn)


Boboi, Adie & Am

Boboi & Am

Adie & Ky

Adie

Ky (sebutan kai)

Boboi


Hope ada lagi masa camni...gonna miss u adik2 Adie ni..di kala ni Boboi berada di Johor dan Ky kat Damansara


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Back 2 Back Movie




Salam,

Rabu lepas Adie menghabiskan masa di OU hampir 10 jam sejak jam 5.30ptg sehingga jam 3pg...huhuhu...nak tahu sebbnya...menonton wayang...alkisahnya Adie dan kawan ada tiket free...hahaha...bila bab benda free ni gegeh lagi Adie bersama kawan Adie...

@st tiket adalah from suratkhabar The Star tuk tayangan filem Karate Kid..kiranya preview la dan tiket kedua adalah tuk sebarang tayang filem daripada 20th Century Film...so kami decide tuk redeem citer A-Team..kalau ikutkan tak leh tgk lagi citer A-Team sbb tiket tu hanya valid tuk selepas 1 minggu tayangan memandangkan A-Team baru ditayangkan pada hari Rabu tu..tapi sbb dpt kaw team ngan org GSC tu so berjayala kami menontonnya....karate kid jam 9pm and A-Team jam 11.40pm...huhuhu

Malas nak citer pjg sbb kisahnya boleh korang google ...overall Adie bagi 3.4/5 and 4/5 bintang tuk Karate kid dan A-Team.....tak rugi ya g tgk...tapi just nak citer (nak citer gak ni..tak sah kalau tak ngumpat)..sbb tgk citer Karate Kid tu ala2 preview..so preview yg dihandle oleh company ni (maybe Star or daripada pihak distributor) sungguh mengecewakan ya...takkisahla semua alatan telefon canggih2 yg ada camera ni kena simpan dlm sampul yg diorng sediakan (x leh bawa masuk pawagam ya)....tapi byk kali check point wat q panjng tak hengat n org berebut mcm nak cari harta karun...patutnya kat depan dah check (kawalan mcm kat airport ya..siap ada device yg leh letak celah2 kangkang korang semua) udah la..ni naik tingkat atas check lagi...ambil sikap berjaga2 tubagus, butkena tgk tempatla..kalau tempat tu luas takpe..ni kecik dik oooiii...dan keduanya, lainkali kalau taknak org ramai ni yg dpt tiket free berlari , bertolak2 berebut nak dpt seat..boleh tak korang lain kali letak no kat tiket tu dan bukannya free seating..harusla org berebut dan berlari dan bertolak2kan dan tidak kurang yg meraba2...ada faham!!!!!!!!!!!!!!! (Adie melepas geram ni mcm ada jer pihak diorang baca blog Adie yg mcm mati tak mahu hidup pun segan...mcm terbalik jer bunyi nya)

The best part masa berebut2 dan q yg teramat pjg tu, kami berkenalan ngan sorang kak ni yg suka gak redeem tiket free daripada Star..so kami dah bertukar no fon tu bertanya khabar sekiranya next tiket redemption pergi atau tak..n pergi kalau salah sorang berataur awal leh tolon potong q...hahahahahaha..Caya lah Kak Ina....seorang kenalan daripada PPUM....hehehe

Apapunkorang g la tgk citer ni erk..best sgt...leh layan..tak tipu...kalau korang rasa tertipu korang bakar la pawagam yg korang g tgk tu ya...bukannya caci maki di blog Adie...hahaha

Till then bye...


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

Friday, June 11, 2010

Dekor : Dekorasi Di Gereja

Salam,

Event : Wedding Ceremony
Date : 4th June 2010
Time : 12.00noon
Venue: Tamil Methodist Church Brickfield KL

Untuk pertama kalinya Adie berpeluang melakukan dekorasi bagi perkahwinan bangsa lain yg bertempat di sebuah gereja di brickfield KL...semua mesti macam..apa gereja?...salah ker kalau Adie wat kerja2 dekorasi perkahwinan di gereja...bagi Adie tiada salahnya...dah itu kerja Adie...btw it was a nice experience...and for the 1st time in my life i walked inside the church...

Semua ni takkan terjadi sekiranya tokey kedai brg perhiasan perkahwinan kat Shah Alam tempat Adie selalu membeli belah bila ada kerja2 dekorasi memberi peluang kepada Adie...jasa mu amatlah dihargai...

Sepanjang proses dekorasi tersebut, tiada stress..segalanya berjalan dgn lancar dan juga dgn perngai giler2 si Leen..tak sangka minah Cina ni agak kurang waras orgnya...hahahaha...memng ketawa jer sepanjang proses kerja berlangsung...anyway enjoy the pics....













Sila klik sini tuk lebih gambar semasa proses dekorasi dan di sini tuk hasil kerja



P/s : So kepada semua kaum di luar sana, perkhidmatan dekorasi perkahwinan ADIEADLAN WEDDINGS tdak terhad kepada bangsa melayu ya...kata konsep 1malaysia....


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan