Friday, May 28, 2010

An Evening of Opera Arias & Art Song


Salam,

Selepas tgk tayangan perdana filem Lagenda Budak Setan pada sebelah pagi hari Isnin yg lepas, pada sebelah malamnya Adie pergi melihat persembahan lagu opera aria yg berlangsung di Panggung Bandaraya Kuala Lumpur...

Adie terlihat iklan mengenai persembahan tu dlm surat khabar Star pada pagi Isnin tersebut dan terus melistkan dlm list-to-do tuk hari tu..Adie ni adlah peggemar lagu2 klasikal, opera dan sewaktunya..tambahan pula dipersembhankan oleh Syafinaz Selamat...Adie memng suka persembahan mcm ni...Adie akan cuba untuk menghadiriya kalau tidak ada hal yg menghalang...so Alhamdulillah, pada Isnin lepas Adie sempat la melepaskan gian dgr muzik clasical ni..

Samapi dlm jam 8mlm di mana Adie dan rakan perlu membeli tiket RM10...pada mulanya kami dpt tempat duduk yg berasingan, tapi nasib baik la akak yg jaga reeption tu baik hati dan arrangekan tempat duduk kami...masa mula2 masuk panggung tu takde org ..dlm setengah jam kemudiannya baru penuh panggung tu..mcm tak sangka..ramai gak peminat classical opera ni...tapi apa yg Adie perasan...persembahan ni lebih digemari oleh bangsa lain berbanding Melayu...tak kisah la.hehehe

Masa masuk2 dah nampak sebuah piano kat tgh2 stage...tgk piano tu jer Adie dah meremang bulu roma...Adie ni suka giler ngan sesiapa yg andai main piano..sukalah..ok dah mula merapu so skip..hehehe..persembahan di mulakan dgn Syafinaz, Dia Fadila, Syafiza dan Amri Zaen...kemudiannya beramai2 dan secara solo kembali..walaupun lagu2 yg dipersembhakan Adie tidak faham maksudnya, tapi begitu menyentuh perasaan dgn cara persembahan mereka..superb....suka...ternganga muut Adie melihat mereka semua..apapun Adie suka Syafinaz..bukan saja kerana suaranya tapi pakaian yg dipakai oleh beliau..ternyata beliau memg pandai memilih pakaian yg bersesuaian tuk setiap majlis yg dikadirnya...salute

Secara keseluruhann Adie suka giler dan tak sabar nak g la tgk persembhan yg mcm ni lagi di masa hadapan....









Untuk gambar yg berikutnya klik sini


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdanz

Dekor : B. Ed TESL Cohort 5 UM Dinner


Salam

Jumaat yg lepas (21 Mi 2010), Adie wat dekor tuk dinner faculty seorng blogger tersohor Mohd Haiqal kat Restoran Nelayan Tasik Ttiwangsa..selaganya berjalan dgn lanca walaupun sedang melakukan dekor, Adie migrain dah terpaksa membiarkan rakan Adie melakukan semuanya..tq sesgt....Adie kalau dah kena migrain abisla...tak sangka lak kena ..Ubat Adie memng tak bawa...anyway just enjy the pic k

















For more pics please click here


ADIEADLAN WEDDINGS
Adie 012-294 3405
Adam 012-643 7718 / 019-262 3781
Website: www.adieadlan.com
E-mail : info@adiedlan.com, adieadlan_weds@yahoo.com


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan




Thursday, May 27, 2010

Lagenda Budak Setan : Promo


Filem : Lagenda Budak Setan
Penerbit : Sharad Sharan
Penerbit Eksekutif : Renu Sharan
Cerita Asal : Ahadiat Akashah
Lakon Layar : Armantono
Penerbit Penyelaras : Jailani Ab Ghani
Pengarah : Sharad Sharan
Sinematografi & Kamera : Mike Muschamps
Penyunting : Kate James
Pengrah Seni : Irwan Idris
Busana : Andy Sulaiman
Jurusolek/Dandanan : Mohamad Adnan Rahman
Muzik Skor : W. Benjamin
Lagu : W. Benjamin & Gio
Terbitan : Astro Shaw & Tarantella Pictures

Lagenda Budak Setan : OST Bila Cinta



Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan


Song : Windra Benyamin & Gio
Lyric : Windra Benyamin & Gio
Vocal : Fili

Wednesday, May 26, 2010

Lagenda Budak Setan : Preview



Salam,

Ahad lepas (23 May), Adie dpt sms daripada Uncle Ajami;

"Jemputan pratonton filem LAGENDA BUDAK SETAN: Isnin 24 Mei, 10am, GSC Mid Valley..sila balas YA (datang) atau TIDAK (tak datang)-ajamihashim"

Dengan pantas tanpa berfikir, Adiepun terus balas "YA"...hahahaha...tanpa berfikir..pelik lak kan...berfikir la tu sbb bg jawapan YA...Adie ni...isshhh3x

So hari yg ditunggu sudah tiba...bergerak agak lewat iaitu dari Shah Alam jam 9.40am..so dgn pantasnya kawan Adiemembawa keta dan kami berjaya sampai ke Mid Valley jam 9.55am...erkkk pantas sungguh tu..nasib baik jalan tak jam..kalau tidak jgn harap k...mcmla tak tahu Federal tu asyik jam jer kan...

Well, wajah pertama yg jumpa adalah2 blogger gegeh iaitu Ray, Megat dan juga Adi Luqman...kalau nak jumpa diorang ni je mesti kat preview filem..huhuhu...susah nak jumpa diorang ni...but Adi dah jumpa hari Jumaat lepas masa wat deco tuk dinner Qarl ...pasal tu nanti tunggu kat entry yg lain ya...

Dah borak jap terus ke pendaftaran...mcm biasalah dah daftar tu apalagi the best part is dapat goodie bag...rasanya kat umah dah byk goodie bag ..bukan rasa, memng pun...takpe Adie suka barang2 free ni...tak semua org dpt...hahahaha

Byk lah Adie merapukan...str8 tu the point la...sebenarnya Adie tak tahu pun yg filem ni adlah adaptasi daripada novel terlaris kat Malaysia ni..yg ditulis oleh Ahadiat Akashah..patutla masa nak masuk pawagam Adie terserempak ngan Ahadiat Akashah..so mcm confuse la jap...rupa2nya filem ni daripada adaptasi novel dia...sori ya Abg Ahadiat...saya tak baca buku abg wlaupun saya dgr buku2 abg best2 giler...bukan nak bongkak kata tak baca buka Melayu, semua buka novel lain pun saya tak baca...hahahah..teruk giler...baca surat khabar jer...anyway back to the film...so kita dah sampai ke seyes part ...

So Adie wat kesimpulan lah ya ;-

1. Adie suka giler filem ni wlaupun Adie sebanrnya tak pernah baca novelnya...so Adie tgk as sebuah filem dan Adie tak membandingkan olahan yg dibuat dari novel ke filem...sbb kalau kita dah baca novel n tgk filem kemudiannya..sure kita akan rasa ada yg tak kenalah, tak cukuplah...kenapa tak smalah...susahlah kan..so Adie rasa elok tgk filem dulu baru baca novel dia..so pesanan wat Abg Ahadiat bersiap sedialah cetak lagi novel tu ya..sebb Adie rasa ramai yg akan mencari novel tu di kedai2 buku nanti...

2. Sinematografi filem ni sungguh cantik dan pergerakan kamera adlah berbeza daripada filem2 lain Malaysia..yg Adie perasan, shot close up adlah intipati dari segi pergerakan kamera..ehbetul ker Adie ckp ni..belasah jela..ertinya sepanjng korang tgk filem ni nanti..korang akan perasan yg kamera suka close up daripada full shot...which is Adie dapati sungguh menarik kerana agak bertepatan dgn apa yg cuba digambarkan kerana kebanyakan pelakon diuji dgn mimik muka untuk mengekspresikan perasaan seterusnya menggambarkan situasi...

3. Dari segi pemilihan pelakon...overall ok...just
- Farid Kamil agak nampak berusia untuk dipotraykan as remaja..tapi mungkin kerana nak cari bakat remaja yg baru yg berkebolehan macam farid kamil tu susah so better playsafekan (oh ini bukan iklan durex ya..hahahaa)...
- Pemilihan Zoey pula untuk berada dlm geng budak setan tu mcm tidaklah sesuai kerana seperti yg semua org mungkin tahu wajah Zoey gerak geri gasing ni kan wajah budak2 baik yg comel2..so mcm kurng ngam tuk jadi budak setan..
- Que tidak boleh disangkalkan lagi kehebatan dia membawa watak2 dlm any lakonan dia..superb
- Lisa Surihani, Adie suka lakonan Lisa kali ni berbanding dlm filem2 or drama2 sebelum ni..kali ni lebih nampak neutral...thumbs up Lisa
- Fazura...si cantik ni tidak pernah mengecewakan Adie...tanpa dialog, Fazura mampu menyampaikan apa yg dirasa...suka kot ngan cara mimik muka dia..superbbb!
- Lakonan Shikin pula tidak mengecewakan...punya pakej yg menarik sperti Lisa dan juga Fazura
- Nubhan pula, artis realiti AF ni tidak kurang hebatnya...begitu juga dgn Raja Farah

4. Memandangkan citer ni cuba disampaikan sperti mana dlm novel itu, Adie rasakan plotnya terlalu byk senhinggakan setiap plot2 citer tersebut mempunyai klimak (bukan klimak yg itu ya...hehheeh) yg agak sekejap..cuba bygkan nak citer kisah seorng remaja yg nakal di zaman universitinya, kemudian bercinta, dan berubah perangai, kemudian berjauhan dgn kekasihnya, dan kekasihnya pula terpaksa berkahwin, dan kemudiannya mengalami kemalangan, bercerai dan bertemu dgn kekasih lama semula tapi malangnya hilang ingatan dan cuba untuk mengembalikan ingatan dan seterusnya...byk bukan...sehinggakan Adie rasa penghayatan itu tak kesampaian...ala2 potong stim la..but again what do u aspect nak letak semua dlm masa 1 jam 45 minit..ya idak? but again it was a nice romantic film

5. kalau nak dicakapakan dari segi detailing yg lain yg Adie dan rakan2 bincangkan selepas tayangan tu byk benda nak ckp..but kami letakkan ketepi kerna apa yg tlh di layar perakkan daripada sebuah novel terlaris ni adalah cukup bagus dan sempurna...sebuah cerita cinta agung remaja...sehebat cinta agung Puteri Gunung Ledang...

6. Soundtrack filem ni hanya 3 jer..jimatkan..hehehe..pada mula Adie dgr lagu Bila Cinta, permulaan lagu jer yg Adie suka..tapi lama2 sedap gak dgr lagu ni...semua runut bunyi filem ini adalah hasil karya org seberang...jiran kita Indonesia...teringat lagu tu mcm ala2 Ada Apa Dgn Cinta...

7. Satu benda lagi yg Adie suka bila tgk filem ni adlah kerana..pelakon utama perempuannya iaitu Lisa, Fazura dan Syikin...memukau Adie dgn kecantikan mereka...seyes Adie suka tgk diorang cantik kot...hahaha

Rasanya mcm pjg giler entry kali ni..so Adie malas nak berbicara pjg lebar lagi sedangkan dah memng pjg lebarpun , so Adie sendiri sarankan kepada semua peminat2 filem Melayu Mlaysia, dtglah beramai2 menonton filem LAGENDA BUDAK SETAN di pawagam berhampiran anda bermula pada 3 Jun ini...

Dgn ini Adie akhiri entry ni dgn ungkapan dlm filem tersebut

"Aku mencari CINTA, bukan perempuan"

Fikir2kan...hehehehe


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Lagenda Budak Setan : Sesi Fotografi









gegeh kan..nak gak upload pic ni...dah diberi press kit so gunakanlah sebaik mungkin dok..btw jaangan lupa tonton LAGENDA BUDAK SETAN pada 3 JUN 2010 di pawagam berhampuran anda semua...


Salam sayang
Adie Waridi Adanz Hamdan

Lagenda Budak Setan : Behind The Scene







Filem : Lagenda Budak Setan
Penerbit : Sharad Sharan
Penerbit Eksekutif : Renu Sharan
Cerita Asal : Ahadiat Akashah
Lakon Layar : Armantono
Penerbit Penyelaras : Jailani Ab Ghani
Pengarah : Sharad Sharan
Sinematografi & Kamera : Mike Muschamps
Penyunting : Kate James
Pengrah Seni : Irwan Idris
Busana : Andy Sulaiman
Jurusolek/Dandanan : Mohamad Adnan Rahman
Muzik Skor : W. Benjamin
Lagu : W. Benjamin & Gio
Terbitan : Astro Shaw & Tarantella Pictures



Itu adalah sebahagian gambar2 belakang tabir pembikinan filem Lagenda Budak Setan. Entry berikut lak adalah beberapa gambar sesi fotografi tuk filem ni, later baru review filem ini...sabar k


Salam sayang,
Adie Waridi Adanz Hamdan

Saturday, May 15, 2010

AIDSAware Campaign & Exhibition


What: AIDSAware is a project to raise awareness on HIV/AIDS and hopefully stop the further spread of HIV by allowing each and every one of us not only to share and spread a message, but to BE a message itself. Some of the messages collected (like the one above) will be shown at the Annexe Gallery, Central Market on the 15th and 16th of May. (PT Foundation has joined up withRuumz Causes to develop this campaign as part of its activity for International AIDS Memorial Day 2010 which falls on the 16th of May this year)

When: 15th and 16th of May 2010 (Saturday and Sunday) from 12 pm to 8 pm.

Where: Annexe Gallery, Central Market, KL.

Who: EVERYONE is invited!

Why: HIV/AIDS is a global pandemic affecting millions of lives every day. Each year, the infection rate of HIV is growing exponentially, especially in underdeveloped and developing nations. In Malaysia, 13 persons get infected daily. Perhaps the biggest challenge that is facing Malaysia is that people are still largely unaware about the disease, resulting in high-risk behaviours, stigma and discrimination. This year the global theme for International AIDS Memorial Day is 'Many Lights for Human Rights', which is a rights-based approach focused on access for all to HIV prevention, treatment, care and support.

Last Friday went to Annexe Gallery to attend above mentioned event..It's been quite a time I didn't attend a charity event. Found out bout this event when I received an email from ruumz.com. It was a great nite where my friend Adam n me have a chance to meet with all great people with a beautiful heart joining together to make this event happened.

The event were so simple. Since the aim is to collect about 13,000 messages, so at the entrance of the gallery there were a wall that is used as photoshoot backdrop. Here guest can take their picture together with the messages provided by the foundation. Then the pictures will be printed (sponsored by Epson) and stick to the wall...Me? of course I took a pictures with those messages...hehehehe

The event started with a speech by Chairman of PT Foundation, Mr Hisham Hussein, then James Wong from ruumz.com and last but not least Pang (Director of Annexe Gallery). There were candlelight ceremony just rite after Pang's speech to remember those people that died because of HIV...

During the nite, I've got to meet with Osman Ali, the Director of controversial film of Bukak Api...actually we've met durng the Setem film preview at GSC Mid Valley. N it's really nice to c him again.

Osman Ali is not the only person that I talked to, there were Mr Hisham, Chairman of PT Foundation, Mr Raymond, Executive Director of PT Foundation and also Pang the Director of Annexe Gallery. It was a pleasure to meet and talked with them... really nice doe..so happening...with the craziness of Pang..sorry Pang...but u rawk boy...hehehehe

It's really a fun nite and before I make a move, me n my friend been invited to join them on the next day event called International Memorial AIDS Day Multi-faith Event at Wisma TanCom KL..and yes i will join them...

So enjoy the pix




















So for more pics, u guys can view thru my FB

Till then, c ya

Muah, XOXO
Adie Waridi Adanz Hamdan