Thursday, April 29, 2010

Kawin Sepupu


Salam,

Entry ni sebenarnya dah post awal tapi terlupa ya..saja nak share beberapa pic masa Adie balik kg belah mak kat Hulu Bernam sempena kawin sepupu Adie...Adie tolon wat pelamin tuk sepupu Adie..nasib baik biz partner Adie tolon...kat sini bertemu semula sepupu2 lama dan juga sedara mara belah mak dan paling best dapat mandi manda kat sungai...oh ya tuk makluman, perkahwinan berlangsung di chalet milik Pak Long Adie...nama tempat tu Kem Desa Selesa...sekarang ni tempat ni diuruskan oleh 3 adik beradik mak Adie..ayah sepupu Adie yg kawin tu duk dlm kawasan chalet tu..so anak2 diorng membersar kat situ la..actually kawasan chalet ni mcm weekend house tuk semua adik beradk mak...sbb setiap sorang ada chalet masing2...so enjoy the pics k


Salah satu chalet yg disediakan

Titi gantung

Tu dewan..bwhnya ada ikan keli yg dijaga

Tempat lepak sambil tgk air sungai yg mengalir..sejuk doe

mcm suasana kampungkan

Antara Flora yg ada disana



Jom mandi..yeah

Bergumbira ngan anak buah

Harusla ada pic solo

Pelamin yg Adie wat bersama my biz partner..TQ En Adam




Itu jela erk...nak tgk pic lagi leh tgk kat Facebook Adie...

Till then daaa


Salam sayang,
ADIE WARIDI ADANZ HAMDAN

Tuesday, April 27, 2010

Meeting Post Mortem & Kisah di A&W

Salam,

Tanggal 27hb, aku habiskan masa dgn meeting post mortem event paintball last saturday...meeting yg berakhir waktu makan tghari berjalan dgn lancar...beberapa perkara berbangkit dan juga perancangan tuk venue yg seterusnya dan beberapa tuk idea event tahun depan...byk yg perlu kompeni Adie belajar...apa yg pasti segalanya mesti dicuba agar kita tahu tahap kemampuan sendiri...untuk perancangan UiTM XLINK PAINTBALL FUN GAMES 2010, masih ada 3 venue akan dijalankan yg mana bermula dgn zon Utara, Timur dan akhirnya Selatan...sekarang ini kompeni Adie akan mula sibuk merangka perjalanan acara tersebut sebelum kami mengadakan press conference pada waktu yg terdekat...dan Adie juga berharap akan mendapat beberapa sponsor dariapda pihak swasta, kerajaan atau individu...Doa Adie agar segalanya berjalan dgn lancar dan berhahrap ianya akan dijadikan acara tahunan..InsyaAllah...

Habis meeting, Adie sibuk menguruskan hal berkaitan P1MAX memandangkan account kena suspended sejak semalam...segalanya selesai di kompleks PKNS Shah Alam...masa beralu dgn pantas, so nak makan nasi campur mcm dah takde jer..akhirnya Adie makan di A&W Sec7...so ni kiranya dah bermula taopic ke2 tuk entry kali ni..KISAH DI A&W..

Buka apa sgt, tapi Adie just tak berapa suka dgn sikap client ni..kisahnya, di depan pintu masuk A&W tertera notis "roti Sudah Habis'...walaupun Adie baca notis itu, Adie masih masuk dan bertanya..so bernasib baik kerana roti yg habis adalah untuk burger dan bukannya coney dog...so Adie order set coney dog...semasa order tu, ada 1 family dimana hubby dia duk bising hal roti habis ni...tak tahu apa yg dia marah sgt but ada terdengar yg dia ckp dia tak kisah sgt tapi sbb anak2 dia nak makan...so Adie agak mcm erkkk...so kalau dah roti habis, ko cari jela A&W lain kalau nak sgt makan...betul tak?...again Adie tak tahu kes sebenar...then Adie agak bengang lagi bila dia ckp kat manager tu yg dia hanya nak bgitau jer dan bukan nya marah.....apa bukan MARaH?..yg ko tinggi suara samapai semua org leh dgr tu apa?...adakah tu cara yg betul untuk bercakap or memberitahu...itu boleh dikatakan marah...ntahla..ragam manusia...pastu siap nak tunjuk hebat siap ckp yg dia dulu ex manager KFC n tahu cara fast food chain beroperasi...again Adie rasa dia mcm cuba comparekan A&W n KFC...if u think KFC service is much more better, why dont u just go and make order from KFC...betul tak?..masih2 ada modus operandi (betul ker?) diorng....

Malas nak citer detail..again for me masih ada cara yg lain tuk kita memberitahu apa yg betul n tidak..bukan dgn cara meninggi suara...mungkin kita tak kisah berbuat begitu sbb tuk bukan restoran mak napak or famili kita..but pernah ker kita terfikir, what about if that happened to ourself...suka ker tidak org wat mcm tu...yes memng dlm business customer alwiz rite..but sometime they dont.....itu pandangan Adie..coz for me, kita masih ada tatasusila kita..so berbudi bahasa lah..nasihat ini adlah juga untuk diri Adie sendiri k...ahhahaha

Monday, April 26, 2010

Movie Review : Hooperz



Salam,

Kepenatan hari semalam masih terasa...kesannya, Adie tido sampai jam 2ptg hahhaa...bangun2, bersiap dan pergi makan...pas g makan jumpa photographer yg tolon masa event semlm abis soft copy then terus g Jusco Bukit Raja tgk movie..citer Hooperz...ni citer Melayu k..title jer English..so jgn confused....malas nak celoteh pjg so meh Adie wat review sikit pasal movie yg Adie nantikan ni..(actually dapat tahu hal filem ni dari awal tahun bulan 2009 masa shooting filem, kebetulan kawan Adie wat make up tuk filem Hooperz..tu yg tahu)....

"Hooperz" mengisahkan kehidupan tujuh gadis dalam sebuah pasukan bola jaring - Atylia (Intan), Saidatul (Anita Baharum), Wan Zulaikha (Melissa Maureen), Nino, (Juliana Evans), AJ (Zazleen Zulkafli), Azwar (Akma Abdullah) dan Sue Lin (bekas pemenang tempat kedua Ratu Cantik Malaysia 2007/2008, Dawn Jeremiah). Pasukan mereka gagal beraksi dengan cemerlang di gelanggang dek kerana kesan daripada masalah peribadi yang dihadapi dan juga tiada sikap kerjasama antara mereka. Kehadiran jurulatih D (Adibah Noor) dalam pasukan tersebut adalah untuk membantu jurulatih Q (Amy Mastura) 'mengajar' dan mengubah nasib pasukannya itu.

Ini merupakan kali pertama kita dapat saksikan sukan bola jaring dipaparkan dalam drama atau filem tempatan. Mungkin kerana sukan ini lebih popular di kalangan pelajar sekolah dan kolej sahaja. "Hooperz" pasti mengembalikan nostalgia kepada penonton terutamanya kaum wanita yang pernah bermain dalam pasukan bola jaring sebelum ini. Mengetengahkan hubungan antara keluarga, teman dan juga semangat kerjasama, kita dapat saksikan bagaimana setiap watak berhadapan dengan konflik dan kesedihan masing-masing. Elemen komedi diselitkan agar ia lebih menghiburkan dan tidak membosankan. So since filem ini lebih tertumpu kepada kaum wanita sebagai 'target audience', tidak bermakna penonton lelaki akan dibiarkan begitu sahaja. Mungkin sesuatu yang bagus memberi sedikit pengetahuan buat penonton lelaki mengenai sukan bola jaring. Best apa...sbb leh tgk pompuan2 cantik dalam filem ni...heheheh..mode nakal jap..suka Melisa Maureen..sbb tu nak tgk filem ni..ahakz

Tula secara ringkas info pasal filem ni...bagi Adie ianya sebuah filem komedi remaja yg leh Adie consider "in" tahun ni...maybe akan menyebabkan satu fenomena dimana lebih ramai gadis ingin masuk kumpulan bola jaring...hehhehee...Adie suka ngan unsur humor yg ada dlm filem ni...semua berasas k unsur humornya...apa yg Adie suka adalah development setiap karakter gadis2 tersebut...bagus sgt dan kali ini Adie tak dapat nak agak or baca setiap karakter terlebih dahulu compare ngan filem Melayu yg lain dimana kita leh agak watak tu mcm mana..misalnya watak Azwa dimana pada mulanya Adie ingat dia ni jenis yg misteri n leh lihat mahkluk halus..rupanya2 dia berhalusinasi dgn sejarah hitam yg dia lalui...lagi satu adie suka hubung kait setiap krakter yg ditonjolkan...

Well somehow ada benda yg boleh kita pelajari dari filem ni seperti bersyukurla dgn apa yg kita ada walaupun pada mata kita org org keliling bahawa ia mungkin nampak seolah2 kekurangan pada kita tapi sebenarnya tidak..kerana tak semestinya yg sempurna sifat itu sempurna dlm segala hal..masing2 ada kelebihan dan kekurangan masing2.....

So adalah merupakan filem yg Adie rekomen tuk ditonton oleh semua org...bagi 4/5 bintang k...apa2 ini adlah pandangan Adie sendiri..so terpulang kepada pandangan anda masing2 setelah menontonya nanti erk..hope enjoy k...oh ya, Adie tak heran kalau filem ni akan dijadikan drama bersiri..sure Adie akan follow..coz karakter dlm filem ni sungguh menarik untuk dikupaskan lagi..


Salam sayang,
ADIE WARIDI ADANZ HAMDAN



Sunday, April 25, 2010

UiTM XLINK PAINTBALL FUN GAMES 2010


Salam

Beberapa minggu ni Adie dan biz partner Adie bz ngan urusan tuk event paintball yg di adakan di Paintball Valley, Taman Botani Negara, Sec8 Shah Alam (Bukit Cherakah). Alhamdulillah segalanya berjalan lancar pada Sabtu yg lepas(24hb April)....

Sebelum event tersebut pelbagai dugaan berlaku, tapi kami bersama Persatuan Alumni UiTMMalaysia meneruskan juga dan alhamdulillah segala usaha kami berjaya..yang pasti pada hari event tersebut Adie terlalu la mengantuk sbb kurang tido, tapi demi kerja Adie kuatkan semangat...so malas nak cerita byk so lihat jer pic ya...


Kaunter pendaftaran

Me & Pn Rene

Bz tu...

Tq mendaftar...

Geng PAUiTM & Delta Paintball

Jalan utama ke Paintball Valley

Menjadi MC terjun...nervous doe...over tak pakai short jer..ahakz

Kata aluan Dato Shafee...vice presedient PAUiTM

Org besar DELTAPAINTBALL

Peserta mengambil peralatan

Penerangan keselamatan daripada pihak DELTAPAINTBALL

Bergambar sebelum berperang







Acara poco-poco katanya...Adie takde sbb balik umah tido jap..hahaha

Tak lupa sesi karaoke

Setiap org yg menyanyi akan menderma tuk persatuan

Sesi penyampaian hadiah cabutan bertuah





Sesi bergambar rami2..harusla kannzzz

Committee yg terus berusaha memajukan diri...hehehe


Btw Adie nak ucapkan terima kasih kepada semua yg terlibat secara langsung atau tidak...individu yg meng'sponsor' hamper dan sebagainya...jasa anda tetap dikenang...apa yg pasti, Adie dan juga kompeni Adie mendapat pengalaman yg baru dlm menguruskan event paintball...insyaAllah, next venue adalah di Gurun Kedah...nantikan promosi daripada Adie k...


Salam sayang,
ADIE WARIDI ADANZ HAMDAN

Thursday, April 15, 2010

MOVIE PREVIEW : I HATE VALENTINE'S DAY


Salam

She had him at get lost
Roses are red, violet are blue...oh srew it.

Those are the taglines in this romantic comedy movie by Nia Vardalos...I HATE VALENTINE'S DAY...I know, I know...now is April..what the hell in the world this movie which related to Valentine come out in April instead of February...but again, who care...hahahha...well last nite i went to movie preview at E-curve with a friend. The reason why, is wanna go for the preview is because Nia starred in MY BIG FAT GREEK WEEDING and i just love the movie and hoping that this movie will almost like the same...

Nia Vardalos’ directorial debut, “I Hate Valentine’s Day” tells the story of Genevieve (Nia Vardalos), the owner
of a charming flower shop, who loves romance and Valentine’s Day but fears commitment and long-term relationships. Genevieve’s fear of relationships has caused her to live by a strict five-date-only approach to romance. When Genevieve meets the handsome and goodhearted Greg (John Corbett), a new restaurateur in the neighborhood, she must confront her relationship fears and past heartaches, as she finds herself falling for Greg and wanting a more committed relationship that goes beyond five dates.

Although most of the reviews are so bad..hehehe..but i still like the story line and the positive of the movie which i think there something about love that we can learn from it. In fact in this movie i do like that finally Genevieve learn to face her fear on commitment, as she falls for Greg. She discover that her parent's failed marriage, due to her father's infidelity, is at the heart of her commitment-phobia.

Throughout the film, we see Genevieve and Greg extend themselves to one another with thoughtful and caring gestures of true love. For example, Genevieve sincerely wants to support and help Greg with his new restaurant, by offering to provide him with floral arrangements to make the restaurant more inviting, and Greg gives her small, yet thoughtful, gifts that show he truly cares about her. That is what we should do people out there! Take note to all loving couple outside there...

During almost like 2 hours duration, I found that people enjoy watching it...although the movie is not that up to standard (I guess) but this simple romantic comedy somehow really can attract people mostly people who really in love want to know about relationship or in another word commitment, I sure they will gonna love the movie...plus with the 5 dates rules that so abnormal for almost people....wish i can remember those 5 dates rules...which i found so unusual...but if u can go with that and finally not falling in love with the person you goin out for date, it is good for yourself...do you think?

This predictable romantic comedy lacked the charm that was present in Nia Vardalos and John Corbett’s first film together, “My Big Fat Greek Wedding,” but it was still funny and entertaining, at times. While it is commendable that “I Hate Valentine’s Day” ended with its protagonist, Genevieve, reconciling her negative ideas about committed relationships, I can only cautiously recommend this film to mature adult audiences, due to the moderate amount of sexual content throughout this romantic comedy.

Till then enjoy the movie which will be on cinema near you TODAY!


Salam sayang,
ADIE WARIDI ADANZ HAMDAN

PROMO : UiTM XLINK PAINTBALL FUN GAMES 2010



Salam,

lama tak kuar entri baru..so tetiba kuar terus ads lak kan..ni Adie nak promo sikit pasal satu event yang company Adie collaboration ngan PERSATUAN ALUMNI UiTM MALAYSIA...(lebih kepada menolon since Adie adalah ahli)

Ok make it short here the details for the event

Event :
UiTM XLINK PAINTBALL FUN GAMES 2010

Date/Time:
24th april 2010 (Saturday) & 8.00am

Venue :
Paintball Valley @ Taman Botani Malaysia Shah Alam Sec8(formerly known as Taman {ertanian Bukit Cherakah)

Participant :
Open to ex-UiTM as well as to public

Game fee :
Player - RM 100/pax (including game fee, equip rental, entrance ticket, lunch)

Paintball Playing Equipment (Rental)
- Paintball Markers BT4 Combat
- Canisters
- Face Masks
- Chest protector
- Team armband
- 500 round per person
- Option> NXE Harness for additional pellet
- Playing equipments maintenance
- Preparing of pallets and propellant
- Technical Support Team

Food & Beverages (Buffet Breakfast and Lunch)
- Free Flow of Cordial Drink thru out the event day.

Registration form can be downloaded from


Dah selesai isi borang dan buat pembayaran, sila faks kepada 03-5548 0091 (Attention : ADIE WARIDI)

Penganjuran acara ini adalah bertujuan untuk beriadah antara ahli persatuan dan juga orang ramai dan merupakan sebagai salah satu cara untuk menunjukkan kewujudan persatuan ini disamping untuk menjana dana persatuan. Sebab itu sekiranya anda perasaan pada borang penyertaan adalah lebih kepada individu ini kerana pada hari acara tersebut, para peserta akan dibahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut jumlah penyertaan. Dalam erti kata lain, para peserta akan bergabung dgn org yang mereka tidak kenali agar ini dapat mewujudkan satu sillaturahim antara para peserta.....

So kepada yang berminat sila layari website dan download la borang ya...dan wat pembayaran ya kepada yg berminat....Adie disini begitu mengharapkan agar kawan2 blogger Adie dapat membantu Adie untuk menghebahkan acara ni kepada kenalan anda memandangkan masa yang tinggal hanyalah dlm seminggu..oleh itu kerjasama daripada anda semua amatlah adie hargai...Adie memerlukan sekurang2nya 100 penyertaan..tolong ya kawan2...


Salam sayang,
ADIE WARIDI ADAN HAMDAN

Monday, April 5, 2010

ABPBH 2009



Salam,

Didn't manage to watch the anugerah...Here are the results :


1) Pengacara TV Lelaki Popular - Aznil Hj. Nawawi

2) Pengacara TV Wanita Popular - Farah Fauzana

3) Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail (Hot.FM)

4) Penyampai Radio Wanita Popular - Farah Fauzana (Hot.FM)

5) Penyanyi Duo / Kumpulan Popular - Bunkface

6) Artis Komedi Lelaki Popular - Nabil

7) Artis Komedi Wanita Popular - Norkhiriah

8) Artis Baru Lelaki Popular - Black

9) Artis Baru Wanita Popular - Yuna

10) Pelakon TV Lelaki Popular - Remy Ishak

11) Pelakon TV Wanita Popular - Tiz Zaqyah

12) Aris Nasyid Popular - Rabbani

13) Penyanyi Lelaki Popular - Aizat

14) Penyanyi Wanita Popular - Datuk Siti Nurhaliza

15) Pelakon Filem Lelaki Popular - Que Haidar

16) Pelakon Filem Wanita Popular - Liyana Jasmay

*** Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat - Datuk Khatijah Ibrahim

*** Anugerah Bintang Paling Popular 2009 - Datuk Siti Nurhaliza


Salam sayang,
ADIE WARIDI

Cancellled

Salam,

I was supposed goin back to my hometown Ipoh coz my bro doin some makan2 for the family...I've been planning since last week, but unfortunately I've to cancel it last minute..I was totally forgotten bout the business matching meeting last Saturday...So last week my schedule full with attending the meetings.. Saturday with Business Matching PAUiTM, food testing Mo'men...and i didn't feel well...finished everything bout 6pm, went back home, fall asleep till the next morning...On Sunday had another meeting with delta Paintball in Taman Pertanian Malaysia, Sec8 Shah Alam regarding the PAUiTM paintball Game this coming 24th April 2010...evreything seem to go well after the discussion..but a lots of work to do...

About 4.30pm, got sms from my girl to meet up..so we went out...went to UM 1st then lepaking at OLD TOWN Bangsar South...we chatted..sesi luahan perasaan...lot of things been revealed..some how I feel that makes our relationship more closer..no more to hide..be honest to each others...about 10pm arrived Shah Alam...been a while since our last meet up at the same place....hope we can meet more often and sorry coz u have to absorb all my pain..yes i'm not feeling well since yesterday...and i am sorry for u but that is ur gift...u r gifted my girl..u just need to learn how to manage ur kelebihan tu...but again i'm sorry, honestly i'm feeling much better when with u and u look so sick...becoz of absorbing thingy...but if u reading my blog, i'm not feeling well back...to my strong girl..be strong k...take what happened as dugaan Allah..same goes to me...

Again, TQ my girl...


Salam sayang,
ADIE WARIDI

Clash of Titans



Salam,

Last Friday went out with a friend to watch a movie..after several failed attempt to phone booking a ticket, we finally decided to go straight to the cinema...we went to TGV Bukit Raja Klang and watch 10.40pm show..cinema fully occupied and we only got seat 2nd row from the screen..huhuhu..but it doesn't stop us from enjoying the movie....

Clash of the Titans is a 2010 fantasy film which is a remake of the 1981 film of the same name.. This remake is very loosely based upon the Greek myth of Perseus. The film begins with a narration describing how the Olympians managed to overthrow their own creators, the Titans, through the aid of the Kraken, Hades's creation. After their fierce struggle, Zeus (Liam neeson) became the King of the Gods, his brother, Poseidon (Danny Huston), the Lord of the Seas, and their brother, Hades (Ralph Fiennes), tricked by Zeus to rule the sickening Underworld in chaos and terror.

The whole story is about the semigod ie. Perseus. The son of Zeus. His life journey and faith while trying to defend the city of Argos from war between the gods and human. The story started from Perseus childhood, from how he been rescued by the fisherman called Spyros who finally became his adopted father and raised him...

His journey began when his family died because of Hades and soldiers of Argos found him and take him back to the city. At the city he finally found that he were a semigod...a son of Zeus..
Hades kills the queen, and demands that Argos further pay for its insolence and vanity; in 10 days, the Kraken will be released, and if the princess Andromeda is not sacrificed, then Argos will be destroyed.

Initially, the Argives see Perseus as an agent of the gods and imprison him, but the king later seeks his help. A woman named Io (Gemma Arterton), who has been watching over Perseus his entire life, advises him that the only way to avenge the death of his family is to agree to the king's wishes and attempt to defeat the Kraken. Later, he is sent out with a small group of soldiers and the journey began....

I don't think I need to tell everything here..overall i gave 3.5/5 stars..I love the movie since kid I've been reading all Greek myth...so all the characters in the movie is not new for me, Zeus, Poseidon, Hades, Pegasus, Medusa etc...the plot of the movie is simple...and happy ending...maybe some of the movie goer found that the movie kinda boring...so it is individual opinion...if u like to watch fantasy movie so I do suggest u guys to watch this movie...if not, u might be sleepin inside the cinema...hehehhe

Salam sayang
ADIE WARIDI