Wednesday, March 31, 2010

Jalan-jalan cari makan


Salam,

Entry kali ni mcm saja jer nak bercerita bab makanan..well nothing much happened lately in my life...beside of feeling tensed with the on going "situation" between friend and workload....as for Adie, when it comes how to splurge ur cash it will be clothing,makan, makan dan makan..hehehhe.. I love to eat..really..i do eat a lot even though i am skinny...underweight k...maklumlah badan supermodal...hahahaha

Back to the topic, well i don't really choosy about where to eat as long as the food is great and marvelous..price come second (only if masa tu berduit la..huhuhu)..for the last two days i've been eating and trying a new food..mostly the place that i've never tried before or seldom come to dine..i think i just summarize it

1. Arabic Food Cafe
Venue : Anjung 7, Section 7, Shah Alam

This restaurant located at the Anjung 7, another food court in Shah Alam...and it is located behind the UNISEL...so it's easy to find the place...i think this is the 3rd time, i'm eating here...the restaurant just served Arabic food and only have Arabic Green Tea for drink and it's only come in hot!...So kalau nak minum fresh orange k, lemon ice ka need to order from other stall...no big deal...I'm a big fan of lamb..i love the Lamb Kabsah here...here the menu is not that much..maybe less than 20 ...so this time around, i'm tryin Royal Arabic..how i'm goin to describe the food...there are rice, chicken, arab bun and salad..served together with soup and 2 different sauce that superb....the verdict is....yummy...recommended! and its cost me about Rm12.00 not included the drink...i think it's worth for the money and the taste k....




2. Popeye's Louisiana Kitchen
Venue : e@curve (formerly known as Cineleisure Damansara)

I guess i'm kinda late to try this new fast food coz it's been in Malaysia since early last year with their 1st outlet at TTDI...now they have a few outlet and one of them located at e@curve...i've been passing this fast food several times every time i came to e@curve...but last nite, no more passing by..hehe..so me and my friend tried the food..we decided to order 1 Louisiana Traveler Tender meal for me and as for my friend Chicken meal whatever..i forgotten the name of the meal...the meal come together with 1 regular soft drink, mashed potatoes, coleslaw and biscuit..

Now the verdict...the chicken tender, i liked best because they were soft and juicy..like i mentioned earlier,it also came with the biscuit and the two side dishes. I don’t like the biscuit though. There’s this kind of weird after-taste that’s slightly bitter and oily. I don’t quite know how to explain it, all I can say is I can do without the biscuit. The coleslaw was fresh and tangy with a slight kick of onions thrown into the mix. The mashed potato was average but the sauce it came with tasted of chicken and herbs with minced meat nicely adding a good dose of flavour to the dish. The price is a lil bit pricey than KFC..

FYI, Popeye’s offers three different types of mains: sandwiches, rice and a chicken or seafood set. Each main comes with a choice of chicken, fish or shrimp. In my personal opinion, the pricing and the food was just ‘okay’, not exactly value for money but okay to try and to eat once in a while. The upside to Popeye’s is that they offer a few menu items that other fast food chains don’t, such as their fried seafood basket and burgers. And no, just because they are named Popeye doesn’t mean there’s any spinach on the menu, so sorry to disappoint.





3. IKEA restaurant
Venue : IKEA Damansara

I always came here to do some shopping but I can count with my finger how many times i've eaten here...so yesterday we decided to have our lunch here...since we are not exactly came during lunch hour, so the place were not that packed...we ordered West Coast Salad, 10 Meatball with fries, Delicato Ball, Daim cake, Mineral water and orange juice....

To be honest, I really like my salad..i'm not a fan of veggie but this menu really turn me on...with all the shrimps, fresh salad, green peas, tomatoes, and thousand island sauce....I just love it...the meatball also make me speechless...the dish is so simple but yet so damn nice with that juicy gravy...OMG...come to the dessert, Daim cake is a must...taste so good..like eating a slice of chocolate...overall worth for the money..thumbs up



Salam sayang,
ADIE WARIDI

Tuesday, March 30, 2010

Balik kg...IPOH


Salam,

Lama sungguh tak balik Ipoh..rasanya masa raya haji yg lepas..tu bila erk..sampai Adie sendiri pun dah tak ingat...plan tuk balik dah terbuku dihati ni...tetiba sepanjng minggu lepas sesuatu jadi yg membuatkan Adie mcm berkira2 nak balik atau tak..tapi kalau tak balik tension lak duk Shah Alam n nak mengadap kisah caras mencaras ni...so walaupun payment kena hold, Adie balik la jugak..ingat dapat payment tu nak la belanja2 sikit kat famili di Ipoh tu..tapi anggap la tade rezeki...planning nak balik awal, tapi duk melayan line dancing dan breakfast ngan lipas n last minit kerja..lastly bertolak dari rumah kakak di rawang jam 10mlm...

erm camna lak leh ada kat Rawang ya..sbb Adie pinjam keta kakak tuk balik Ipoh..pada mulanya kakak nak ikut tapi tak jadi last minit..tu yg mcm tak kisah balik lewat..rupa2nya anak2 kakak Adie ni semua nak ikut...bagus gak so adalah peneman walaupun Adie tahu yg diorang pasti akan tertido..yelah dah lewat katanya...

Adie naik komuter dari Shah ALam ke Rawang...transit kat KL Sentral...ya Allah ramainya manusia dan train delay tension tul....masuk dlm train..wallla berpeluh...dah la Adie siap pakai hoodie yg ala2 dari Juicy Couture kat Pavillion tu...merasalah kepanasan tapi tetap maintain pose verangan cantik katanya dlm train yg sesak ngan org ramai...yg paling Adie bengang bila dah tahu train tu penuh jgn la nak penyekkan lagi diri tu kat celah2 bedah org ramai ni..tunggu jela train yg lain..nan hado....ragam manusia...tak sabar nak balik sebb hubby/wife menunggu kot...hehehehe...tapi dlm kesesakan tu terjadi satu perkara yg membuat Adie agak tersenyum keriangan sendirian...tak sangka masih ada tarikan rupanya Adie ni walaupun dah nak 30 bulan depan..ahakz..statement takleh blah....well malas nak citer detail..yg pasti ia kenangan terindah...hahahah...lalalala

Tersenyum jap...hehehehe...kakak ambil kat komuter Rawang then g makan..pas mandi Adie terus bergerak ke Ipoh...kalau nak tahu ni adalah kai pertama Adie drive sorang di temani oleh budak2 kecik...hahahha..tak confident langsung..coz PakSu diorang ni pun perangai mcm budak2..so leh anggap yg dlm keta tu semua budak2..ahakz..well i still manage to sampai Ipoh safely....sebelum samapai Ipoh tu sempat la singgah di R&R Tapah...minum kopi tngkat Ali..konon2 nak bg terang mata ni..but still ngantuk gak...sampai Ipoh dlm kul 1am...tukar baju semua n bertuala kononnya nak mandi, lastly tertido ngan towel tu...auuuchhhh....zzzz




Esoknya Ahad, tido sampai tghari...hahahha...bgn jap jus tuk bfast then tido balik till 4 pm tanpa mandi lagi dari semlm...boleh..malas sungguh Adie nie...bgn2 ingat nak ajak anak buah g tgk wayang, tapi diorng semua g umah abg Adie..ermm....dek kerana dilanda kebosanan so Adie pun kuar jejalan town dan akhirnya bertemu kawan di Batu Gajah...lama sungguh tak jumpa dia...last raya haji la jumpa...huhuhu...mak dia pun duk tanya pasal Adie mana lama tak dtg umah bagai...makcik saya bz...hehehehe..minum2, lepak dan berbual akhirnya sampai kemalam..dlm kul 10mlm sampai umah dan terus tido...penat semlm tak habis...

Isninnya bangun awal dan menghabiskan masa kat cc tuk wat kerja lebih dari 4 jam...cuti pun asih lagi duk wat kerja..erm aim nak beli lappy siap ada broadband, so senang Adie nak wat kerja dari mana2..tak payah nak ke cc....jam dah kul 4 pm, erm tapi hati mcm nak merayau tgk bandar Ipoh...tapi akhirnya Adie mnghabiskan duit di shopping complex...dapat beg oversized dan flip flop daripada Padini dan Seed...beratus abis..ayoo....lari budget....dan sempat beli 1 dozen donut Big Apple coz my mum suka sgt..setiap .kali balik Ipoh memng Adie akan beli 1 dozen Big Apple...Adie makan satu dua jer yg lain tuk my mum sebenarnya....



Since tak sempat bawa anak buah Adie g tgk wayang...diorang mcm bengang jer..huhu..so terpaksa la buat janji lagi tuk next week...bertolak ke Rawang jam 6ptg dan sampai dlm 9mlm...10mlm kakak hantar ke KL Sentral then my housemate ambil..sambil umah konon2 nak sambung wat kerja lastly tido kat ruang tamu...huhuhuuhu

Sepanjang balik Ipoh tak terfikir sgt hal masalah yg berkaitan kerja pastu dapat tgk anak buah paling latest dlm family En. Hamdan & Pn. Puti Mahanom iaitu Mohamad Aliff Rayyan






Salam sayang,
ADIE WARIDI

Lipas dalam sambal? OMG LV!


Salam...

Entry kali ni nak citer la pasal Adie pergi breakfast ngan rakan sehati berdansa Adie, Hana di sebuah restoran nasi lemak yg femes di Shah ALam...yg belakang McD Sec3 tu..rasanya semua org tahu kot kalau sebut nama restoran tu...Adie pun dah lama bfast di situ..mcm dah regular customer la sejak dari tahun 2001...tapi tak pernah2 dpt diskaun pun....hehehhee

Alkisahnya, pagi Sabtu yg lepas Adie pergila menari line dancing ngan mak2 angkat yang vogue semua tu kat Tasik Shah Alam...dah penat mengeluarkan segala air yg ada kat badan ni...erk semua air? confuse..hehehhee so lapar la kan...giler korang tak lapar kalau dah keluar semua fluid dlm bdn ni...bukan setakat lapar, dahaga bagai...so wat la date ngan Hana ni tuk bfast bersama..so Adie suggest ke restoran nasi lemak tu...

As usual dah nama pun restoran nasi lemak, so Adie order la nasi lemak biasa bersama teh ais..begitu juga dgn Hana...Adie ni kalau makan sambil berbual memng la tak tersuap2 nasi dlm mulut...camna nak suap dah asyik membebel jer namanya..sedangkan si hana dah nak habis nasi dia...baru lepas 2 kali suap, Adie duk kuis2 la sambal ikan bilis tu ..konon2 nak makan la..tertiba terus Adie ....Oh My LV!....tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ada seekor lipas yg cukup sifat bersemandi bersama sambal ikan bilis itu....tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Ulang sebut...lipas yg cukup sifat ya tuan2 dan puan2....terus mcm ...erkkkkkk....why?...terus tolak ketepi..hana pun berhenti mkn dan terus berkata..ala I lapar lagi ni...hehehhehe...erm tak sangka perkara ni terjadi..coz dah lama makan kat sini....setakat mcm bungkus then bawa balik rumah rasa mcm basi dah berkali..tapi ni kali pertama...kalau setakat ada rambut or getah ke ok lagi la kot wlaupun masih tidak bersih ya..tapi ni seekor lipas yg cukup sifat uols.....sian lipas tu kena masak ngan sambal tu..dah la warna hampir sama...ish2...cian lipas tu...terlebih sudah lak membebelnya...

So Hana pun mengadu..eh jap bukan Adie ker yg patut mengadu...hehehe..lady first katanya...dusss....well nothing much can do..benda dah terjadi but kalau Adie dan Hana membebel rasanya semua yg tgh makan tu sure blah coz secara x langsung, sambal yg diorng makan tu sudak di gaul dgn lipas yg menjadi korban itu..tak gitu...uwekkksssss

Akhirnya, nasi lemak Adie tidak di kira oleh tokeh kedai dan berulang ckp yg diorang dah ambil langkah berjaga2 dlm menjaga kebersihan n bla bla bla...well Adie pun xleh nak slahkan mereka 100%...just not my lucky day to have that nasi lemak in my stomach...hehhehe..but adakah Adie akan pergi lagi selepas ni...apa pandangan anda..perlu pergi lagi atau terus banned? sila bagi komen ya..oh ya tuk tatapan anda semua, Adie sempat snap pic lipas yg terkorban tu ya..ishh22..enjoy the exotic nasi lemak...hahahaha


Sma jer kan warna nya..camouflage yg hebat...hehehe

Adie ubah sikit posisi supaya nampak rupanya

Tadaaaaaaa...Om My LV!


Gitula kisahnya di satu pagi yg indah....so kalau nak makan, pasti anda tgk dulu sebelum main suap jer ke dlm mulut anda itu ker...


Salam sayang
ADIE WARIDI

Monday, March 29, 2010

Mo'men Food Testing


Salam..

Ni ada ads jap tuk kerja yg sedang Adie handle..sebuah restoran makanan segera, Mo'men akan mengadakan food testing..so kepada sesiapa yg berminat silalah ambil perhatian ya..sbb makan free..then cuma jawap beberapa soalan jer

Butiran

Tarikh : 1 April 2010 (Khamis)
MAsa : 12.00-3.00ptg
Tempat : Restoran Mo'men, Seksyen 7, Shah Alam (area Pak Li)

Tarikh : 2 April 2010 ( Jumaat)
Masa : 3.00-6.00pm
Tempat : Restoran Mo'men, Seksyen 7, Shah Alam (area Pak Li)


Food testing akan diadakan selama dua hari...so sapa yg takleh dtg pada hari Khamis dtg la pada hari Jummat and vice versa...kemungkinan besar ia akan diadakan di Cetral Kitchen mereka yg berdekatan dgn outlet..tapi meeting point adalah di restoran yg dekat ngan area Pak Li tu...

Pada mereka yg berminat dtg, ADie mengalu2kan agar anda membawa bersama kekawan dan kenalan anda dan Adie juga meminta pertolongan daripada anda semua untuk membawa mereka mengikut quota dibawah

Penyertaan daripada semua bangsa diperlukan.PEcahan adalah seperti berikut


Umur 15-24tahun

Melayu - 12 lelaki, 12 perempuan
Cina - 6 lelaki, 6 perempuan
India - 3 lelaki, 3 perempuan


Umur 25-34tahun

Melayu - 10 lelaki, 11 perempuan
Cina - 5 lelaki, 5 perempuan
India - 3 lelaki, 2 perempuan

Umur 35-44 tahun

Melayu - 9 lelaki, 9 perempuan
Cina - 5 lelaki, 4 perempuan
India - 3 lelaki, 2 perempuan

Umur 45-54 tahun

Melayu - 7 lelaki, 6 perempuan
Cina - 3 lelaki, 3 perempuan
India - 2 lelaki, 1 perempuan

Umur 55 keatas

Melayu - 5 lelaki, 5 perempuan
Cina - 3 lelaki, 2 perempuan
India - 2 lelaki, 1 perempuan


Total semua adalah 151 org yg diperlukan..Kepada mereka yg berminat sila emailkan

1. Nama penuh,
2. I/C
3. No telefon

kepada wadi_waridi28@yahoo.com atau sms kepada 012-2943405.

Tarikh tutup adalah 31 March 2010...tapi sekiranya ada yg nak dtg last minit pada hari tersebut sila hubungi Adie. ADie harap akan memdapat kerjasama daripada rakan2 blogger Adie terutama yg berada di Shah Alam...


Terima kasih,

Salam sayang
ADIE WARIDI


p/s : kalau nak dpt voucher 10% mcm dlm flyer tu, dtgla food testing ni ya

Tuesday, March 23, 2010

Gamat Musical Theater 2 & Dancing with the STAR



Salam,

Ahad lepas, pergi tgk teater musikal Gamat 2 di MATIC, Jalan Ampang KL bersama beberapa org kawan...masa tu hujan..so mood dah mcm lari sikit plus few isu....lupakan jer

Ni adalah merupakan kalai pertama tgk teater kat MATIC..opppsss (before tis kat IB jer)...and kaai pertama tgk GAMAT (sedangkan dah kali ke2)...kesimpulannya THUMB UP!...best sesangat walaupun rasanya production kali ini tidak la sehebat masa GAMAT 1 (kata tak pernah tgk GAMAT 1 tapi tahu hebat or tidak- berdasarkan research la)...the props totally different...tak kisah lah bab tu..but tottally amazing and hilarious....tak kering gusi...starting masa perkenalan watak2 agak membosankan tapi bermulanya perkenalan watak gamat..terus gamat dewan tu...dgn pergerakan yg begitu mencuit hati dan yg penting ckp utara k...almaklumlah gamat dari Langkawi...dgn adanya Amy Mastura, Ziana Zain dan Misha Omar ternyata membuatkan pementasan tu lebih menarik....dgn aksi nakal Misha Omar yg tak habis menyatakan minatnya kepada Abg rashidi...kelakar sungguh dan kecek kelate k..kelakar...


Am, Me, Yus, Pojie, Lee and Boboi

Lee, Yus, Me & Boboi

Boboi, Me & Lee

Yus & Me


Apapun ianya adalah sebuah pementasan teater musikal kanak2 yg amat digalakkanuntuk menonton sekiranya di pentaskan lagi...mlm tu jumpa la juga dgn beberapa blogger popular seperti Adi Luqman dan Qarl...hehehhee...dan juga kenalan lama Shah yg Adie kenal lebih 5 tahun n baru 1st time jumpa....hajat di hati nak jumpa Kak Ziana tapi till kul 11.30mlm tak nampak2 gak btg hidung dia so blah jer...hehhehee sbb ada plan lain sebenanrya...

Adie ni jarang kuar ke KL tanpa ada sbb...ke KL semua bersebab..sama ada kena shopping, kerja, urusan sosial mahupun bertemu BUAH HATI...ada ke BUAH HATI..hehehhee....so bila dah kuar ni tetiba pas habis tgk teater rasa mcm nak berdansa la pulak...setelah membuat pakatan bersama Lee...persetujuan dicapai...ahakz..tandukpun dah kuar....apalagi terus memecut ker Maison....

It was a wild night..not really a wild nite coz no we were not drinking..we come clean..we just wanna have fun..release all our workload pressure...after all we've been away to club bout a month..so once a while doesn't bring any harm rite....hahahaha....anyway, we really had fun for me personally....the dance floor, the crowd...again I'm up to podium...with my new dance partner ...I love dancing with others when there is interaction between two of us....how ever we left the club 1 hour earlier and had our supper at the tepi jalan stall nearby the club...we ate and talked till 4am and then off to Shah Alam....

I feel so refreshing after dancing all nite long...after showered, i can't sleep so i just on9 till the next day....


Salam sayang,
ADIE WARIDI

Saturday, March 20, 2010

Gadis bogel tahan beca?

Salam,

Mesti ramai yg terkedu bila ternampak title entry kali ni kan...ada yg terus biru jer kepala otak mereka..tak gitu Gayah?...hehehehe...well sebenarnya Adie hanya nak share satu cerita yang Adie baru jer dgr dari kawan Adie ni...fresh from oven ni..coz Adie baru jer balik lepak minum ngan dia kat Ali Bistro Sec14 Shah Alam (kantoi balik lewat pagi..dah mcm org baru balik clubbing kaedahnya)

Sepanjang 2 jam lebih berbual kat mamak tu, terkeluarla citer pasal gadis bogel tahan beca ni..so Adie ingat nak la share ngan pembaca2 blog Adie ni...nak tak dgr?..apa? tak dgr...jerit lagi sekali....NAKKKKKKKKKK.....hehehe berangan macam wat talk show sendiri katanya...very the...

Make it story short so here we go...


Situasi di sebuah pekan dimana tetiba ada seorang gadis berbogel berdiri di tepi jalan sambil cuba menahan beca, sehingga la lalu sebuah beca yg dibawa oleh seorang pakcik tua...Pakcik itu berhenti dan melihat gadis yg berbogel itu dari atas dan ke bawah tanpa mengelipkan matanya...sehinggalah

Gadis :
Pakcik, kenapa pakcik tgk saya mcm tu...Apa selama ni pakcik tak pernah tgk perempuan bogel ker? (dengan nada kekwatnya)

Pakcik:
Masih dlm keadaan yg tergamam sambil terkebil2 melihat gadis itu

Gadis :
Apahal la pakcik ni (membebel sendiri)

Pakcik :
Nak, pakcik bukan tak pernah tgk perempuan bogel selama ni...yang menjadi kehairanan pakcik, bagaimana anak nak bayar tambang beca ni dgn keadaan yg berbogel ni....(gadis tu dlm keadaan yg berbogel tanpa membawa sebrg purse pun)


Korang tergelak tak?..terpulanglah...bukan suruh korang gelak pun...hehehe..but the ending of the story is far away from my expectation....masa member Adie citer the ending part tu, Adie tergelak sakan n we end up laughing out loud together...hahaha

Wednesday, March 17, 2010

Jogging



Salam,

Jogging? betul ker pergi jog...hehheehe...Adie jarang g jog pada sebelah petang..selalaunya pada sebelah pagi sebelum line dancing...so kali ni pergi petang...alkisahnya pabila Boboi ajak pergi...erm since dah lama sgt duk mengadap pc ni sampai sakit2 tulang belakang so boleh la...sine Adie still not in a good shape..so kami byk habiskan masa bukan berjogging tapi berjalan..berkilometer jugalah pusing Tasik Shah Alam...well ianya satu riadah yg sihat..lama rasanya tak kuar petang mcm ni coz asik duk kat umah jer menyiapkan kerja yg tak pernah habis..huhuhu..







habis jogging terus ke supermarket beli brg tuk masak mkn mlm..boboi nak masakkan ayam lemon..Boboi ni kalau setiap kali dtg umah Adie pasti dia akn wat sesuatu samada memasak atau pun mengemas..so kalau sesiapa nak wat dia sebagai calon menantu..bagus sgt la tu..hehehhe...anyway thanks Boboi & Am for the dinner





Salam sayang
ADIE WARIDI

Tuesday, March 16, 2010

Aktiviti selama sebulan menghilang


Salam,

Sedar tak sedar dah sebulan lebih Adie tak menulis entry yg baru..huhuhu...agak kebzan lately..so just nak wat irngkas atas apa yg telah Adie wat selama menghilang ni...mana yg teringat jela erk


Teater Bangsawan : Melati Pujaan Tumasek
14 March 2010 - 8.30mlm
Panggung Bandaraya KL

Ahad lepas sempat jap menjengah ke Panggung Bandaraya tuk melihat teater Bangsawan...last tgk teater bangsawan kat sini citer Bawang Mearah Bawang Putih...kali ini dipersembahkan oleh Warisan Moriza dari Perak...masa mula sampai tu tgk tak ramai yg dtg..yup memng tak ramai..dan kali ni kena bayar RM5 tuk kebajikan seni...so di sini Adie wat kesimpulan kekurang hadirin mungkin disebbkan

1) para pelakon yg tidak dikenali
2) tajuk tetaer yg kurang dikenali
3) ada 2 sesi iaitu petang dan malam., so mungkin org dah ramai g pada sebelah petang
4)mungkin kerana ada bayaran walaupun RM5..hehehhe

Keseluruahn citer ini Adie suka..cerita yg hampir sama seperti Mahsuri, Semerah Padi dan seangkatannya...dimana kerana termakan hasutan, org yg tidak berslah menjadi korban...pada mulanya Adie raskan mc bosan je mlm tu, tapi sebaik teater bermula, Adie mula merasainya tambahan dgn penari2 yg begitu mencuit hati Adie (atas sbb tertentu) ketika waktu selingan...apapun Adie happy dapat tgk teater tu bersama rakan2...teringat zaman2 aktiviti ngan kegitaan seni dulu


Line dancing

14 march 2010 - 8.00pg
Taman Tasik Shah Alam


lama benar tak join mak2 angkat Adie menari...kerana bz Adie tak dapat join waktu pagi sabtu dan Ahad...mana taknya kalau dah balik dari club kul 6 pagi mana la larat nak g kan...hahahah...well byk tarian yg dah Adie terlepas belajar..so pagi ni just sempat belajar Line Dancing lagu celebration, Jai -Ho..yg Adie leh catch up hanya Celebration jer...maybe next week Adie cuba hafal step tarian lagu lain...Anyway, i'm happy to see my lovely mummies....hehhehe...Adie memng suka manri sejak dulu..namapun penari kan..since dah tinggalkan zaman jadi penari..so kali ni nak menri tarian lain seperti line dancing ni...and hopin to learn more ballroom dance tis year..yeaaahhhhaa


Opening Ceremony Rumah Seni & Kraf Gemilang
13 March 2010 - 9.30 pg
Oakleaf Country Club Bukit Antarabangsa

Dapat jemputan daripada kak Abby Zain..kenalan Adie dlm dunia lukisan..kami kenal sejak tahun lepas...kak Abby merupakan pelukis naive dan self-taught artist...lama tak pergi opening ceremony art ni..invitation selalu dapat just tidak berkesempatan...dgn cari ni lah tuk Adie kenalkan diri as artist juga dan cuba promote seni lukis yg Adie hasilkan...Rumah Seni & Kraf gemilang ni adalah art school yg diusahakan oleh kak Abby sejak akhir tahun lepas...hampir 4 bulan menguruskan art school ni akhirnya, ianya secara rasminya dirasmikan oleh Toh Puan Mahani...pengasas Yayasan Seni Berdaftar...aktiviti yg ada termasuk la lelongan lukisan dimana 15% daripada hasil jualan akan didermakan kepada SPCA, pertunjukan fesyen dari pelajar2 Rumah Seni sendiri...lunch kat sana...Adie rasa bertuah kerana pada hari tersebut Adie dapat erjumpa secara personal dgn Chairman SPCA dan kami saling bertukar kad bisnes...InsyaAllah, Adie ada perancangan untuk bekerjasama dgn SPCA untuk charity event....dan Adie juga bertemu dgn art promoter dari Galeri Seni Lukis Dunia...peluang terbuka luas untuk Adie kembangkan sayap dlm lukisan Adie...pada sebelah petangnya Mr Kian menghantar email kepada Adie agar Adie tunjukkan hasil karya Adie kepada beliau...bestnya rasa....hope ada la peluang Adie melebarkan sayap dalam bidang snei lukis ni....chayok...hehhehee....









Meeting with Imran Ajmain
11 MArch 2010 - Lunch hour
Shah ALam

Sepatutnya Adie turut serta meeting pada haritu, tapi kesihan adie tidak mengizinkan..so my bisnes partner Adam jer yg pergi...well segalanya erbjalan lancar and hoping there will be collaboration between my company and Imran Ajmain...doa2kan ya...btw Imran sempat bagi CD album terbaru dia Punca dan Tindakan...suka giler masa tu..sihat jap..anyway THANKS Imran..nanti kita jumpa k...


Imran Ajmain - Punca dan Tindakan


Lepaking with Amar
7 March 2010 - Lunch hour
Mid Valley

Adie sebenarnya ada event pada belah pagi but Adie cancelkan kerana semua kasut formal Adie ada dlm keta kawan dan sedangkan kawan g main paintball...so tanggal semua jaket n seluar pjg dan hanya berboxer, Adie pun mengon9kan diri...sedang seronok berfb tetiba adik angkat yg dah lama kenal about 2 year buzz...so kami pun plan tuk berjumpa di Mid Valley...kebetulan Sabtu dan Ahad ni Adie pinjam kereta kakak..so boleh la meronggeng rokiah katanya...as usual parking penuh so Adie decided tuk park kat The Garden jer...ini adalah merupakan pertemuan kami yg pertma setelah berkenalan sejak 2 tahun lepas..selamanya semua nya secara maya jer...pertemuan tak menjadi kekok kerana kami dah kenala lama n dah tahu background nsegala mcm cerita...so no awkward moment sepanjang bertemu...1st thing kami wat adalah makan..so kami decide tuk makan kat Chilis...ramai gak so menunggu la kejap...lama gak lepak kat Chilis bout 1hr lebih..berbual mcm2...hehehhe.then merayau..akhirnya Amar beli kasut kat Metrojaya...me at first memng nak beli sesuatu tapi takpela hold dulu....about 4pm kami balik, Amar goin back to Sepang and me still have no idea at that moment...Went str8 to car park and drive to nowhere....yg nyata pada masa tu mcm xnak balik lagi Shah Alam...akhirnya drive sampai ke the Curve...pada masa tu Adie dah rasa kurang sihat..sampai kat P2, park keta, off engine and Adie zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....OMG Adie tertido dlm keta bout sejam lebih..bgn2 jer Adie rasa sakit sgt bdn n panas...that moment memng rasa tak larat but there is no point for me to stay there anymore so gegehkan diri bawa keta balik Shah Alam..sampai umah tanpa salin pakaian terus baring n tido.....kebetulan masa tu semua kuar so Adie je kat umah sorang..so dapatlah tido nyenyak sehingga jam 12 lebih kakak Adie telefon bertanyakan khabar kerana sepatutnya pada mlmnya Adie hantar kereta ke rawang..tapi sbb Adie x sihat Adie x hantar....dan sejak dari Ahad tu sehingga la ke hari entry ni ditulis, Adie masih bergantung kepada pain killer apabila adie kesakitan...dlm proses recovery sebeanrya....bila fikir tido kat The Curve tu mcm kelakar..masuk parking, parked, tido, kuar balik bayar RM3...huhuhuhu


Amar & Adie


Meeting at The Curve
6 march 2010 - 9pm
Teh Tarik Place

Dari Rawang, Adie terus berjumpa client tuk wedding kat Teh Tarik Palace...ini adalah merupakan meeting yg ke3...meeting yg simple just nak bgtau perubahan quotation and design..Kalau nak tau, Adie berlawan quotation and design dgn Nas Great Idea yg wat kawin Mawi...coz my client ni at the same time berjumpa dgn Nas...masa mula2 jumpa, Adie agak terkejut sbb compare Adie dgn Nas..jurangnya amat jauh..sapalah Adie ni berbanding ngan NAs..but Adie bersyukur kerana dia bertemu Adie kerna dia suka dgn hasil kerja Adie..in fact dia sgt berminat dgn idea yg Adie lemparkan...apapun Adie berdoa agar dia terbuka hati untuk menerima Adie sebagai wedding planner dia...Doa2kanlah ya...meeting abis bout 12am...then Adie bersama rakan pergi ke Uptown Shah Alam...walaupun dlm kepenatan Adie tetap bertemu dgn adik angkat kat Sec17 Shah Alam selepas meghantar rakan Adie pulang rumah...terima sms daripada Adik Shah yg ingin bertemu Adie tak kira jam berapa..so nak taknak Adie pergila since umah tak jauh sgt...rupanya Shah ada test sok paginya..tu yg dia tak tido lagi..Adie teman dia berbual sehingga jam 6pagi...Adie tertido kat umah dia n bout kul 8am Adie terjaga dan kuar rumah sekali dgn dia...dia pergi test, Adie balik umah.....dalam erti kata lain Adie baru tido 2 jam..huhuhuhu


Mood board



Itulah antara peristiwa yg Adie ingat...ada byk sebenarnya yg berlaku tapi ada setengah yg adie tak mahu ingatkan..biarlah ia berlalu...anyway, tuk bulan February dan March ni Adie agak bz ngan beberpaa proposal yg hendak di laksanakan...doakan moga Adie berjaya


Salam sayang,
ADIE WARIDI