Sunday, February 14, 2010

Red & Bold - Valentine's Dinner Party

Salam,

Last Friday I went to Dylan Valentine's Dinner party which been held at Palate Palette Restaurant & Bar KL. The party were awesome, the foods so delicious and the people are so nice ( I je yg tak mingle sgt coz i'm still new in the group..shy la..hahaha). Arrived there bout 8pm and the party end up at 12 something...The party also due to his 31st birthday which falls on 11 Feb..For me it's kinda new environment coz i seldom go to party so being invited by him, it is such a honoured for me since i just knew him about 2 weeks ago. After the party, we went to club just a few steps from the restaurant...really had a blast nite at the club..For me there is a sweetest memories during at the club...hehehhee...later we end up havin some late supper at The Castle in Jalan Damai, Ampang...kinda tiring nite for me but I really had so much fun. The greatest nite ever in my life being around with Dylan and my new friends

Birthday cake..cute kan..Dylan's sis made it..so nice..

Dylan and his lovely sister

Family affair..

The foods



Me, Kak Bai and Amier..Nice talking to u guys

Amier & Me

Firdaus, Me & Amier






Oh yeah the theme for that nite was RED & BOLD..all of them wearing Red and dark color scheme clothes, but me RED & WHITE...feeling2 angel...hahha..btw his mother did praised bout my tie..she kinda like it..huhuhuu...THANKS Auntie...u such a lovely person....Anyway, nice meeting u guys..hope to see you again...


Salam sayang,
Adie Waridi

p/s
1. Credit to Kash for the pics
2. Hideaki & Dylan nanti kita plan g Bali erk.huhuhu

Happy Chinese New Year & Happy Kasih Sayang Day




Salam,

Today is 14th February 2010...usually people will associate this day with Valentine's Day every year...but this year two celebration has been celebrate on the same day... Valetine's Day (which after this i would refer to Kasih Sayang Day) and Chinese New Year...

Kasih Sayang Day, usually I don't celebrate it (i think u know what i means)...but think positively why don't we celebrate it in a good way...turn the day where we show our love to ours loves one such as our family and our friends...that what my friend Dylan did last Friday where he held a party by inviting people around him that closes to him...just to show some love to each others..we ate, mingle around and get to know each other closer....kinda cool party..love it so much...TQ Dylan ..anyway just wanna wish all of you out there, Happy Kasih Sayang Day..muahhhh and also Happy Chinese New Year to all my Chinese friends, my mix Chinese friends..hehhee...GONG XI FA CAI.....enjoy ur holiday with ur loves one k....


Salam sayang,
Adie Waridi


p/s : mood tgh bekerja..uwaaaaaaa

Wednesday, February 10, 2010

Classe de' Art


Salam...

Kalau anda semua masih ingat pada entry yg sebelum2 ini, Adie dan rakan niaga ada nak jalankan kelas art...masa tu Adie guna nama ARTISSENI...rasanya dlm tahun lepas...tapi malangnya, kelas tu tak dapat dimulakan atas sebab2 tertentu....

Pada tahun ni, En Suzlee, yg merupakan seorang pelukis dan juga kawan Adie menyatakan bahawa ingn memulakan semula kelas art tu...so Adie pun dgn penuh semangat membuat semula website dan apa yg patut selain daripada membuat promosi...so kali ni Adie menggunakan nama CLASSE DE" ART.....

Kelas art ni akan bermula pada bulan Mac 2010...untuk permulaan 2 kursus seni ditawarkan iaitu
1) Figure Drawing Class
2) Oil/ Acrylic Painting Class

Setiap kursus mengambil masa 4 bulan untuk dihabiskan dan setiap kursus dikenakan bayaran sebanyak RM200 setiap bulan bersama dgn RM 10 pendaftaran sekali.

So kepada rakan2 blogger yg berminat boleh la bertanyakan kepada Adie atau layari website kami http://classedeart.webs.com. Kami juga ada fanpage kat FB, just taip classe de art dan jadilah fan kami k..

Adie harap pembaca blog Adie ni ada yg berminat nak join..kalau tak nak join pun takpela, tapi tolonlah promote kelas Adie k..hhehehee...


Salam sayang,
Adie Waridi

BZ ker?

Salam,

lama tak jengah blog Adie sendiri...rasanya follower dan pembca senyap Adie pun sure bosan..asyik entry yg sama jer..tak berubah2 lagi...hehhehe...so maafkanlah saya ya....

Nak kata bz boleh gak lak...terkejar2 mnaci projek bersama2 rakan niaga...moga2 tahun 2010 ni membawa sinar baru bagi Adie dan juga rakan niaga Adie..

Tiada byk yg berlaku..eh nanti jap..byk sebenarnynya tapi disebabkan dah lama so mcm ingat2 lupa jer....apapun life Adie perlu diteruskan...

Sekarang ni dah nak kul 4pagi..Adie masih tak tido sbb wat kerja design tuk sebuah restoran fast food...semalam dapat projek tu, so ari ni nak kena present lak..pening gak la...stress pun ada..tapi demi sesuap nasi, Adie gegeh kan jua...hope fully Adie berjaya siapkan design lat minit ni....yg pasti Adie sure tak larat nak g wat presentation sok..kena tido n rehat jap, sbb kemudiannya kena keja dateline wat logo tuk skin care product n launching product skin care tu...dan dlm minggu ni juga kena siapkan sketches tuk client wedding Adie...dan juga kena wat pembetulan design buletin Malaysian Relief Agancy...dan juga manage perihal kelas art yg bakal Adie dan rakan2 adakan bermula Mac ni....bila sibuk, sibuk sungguh, bila akde keja, langsung takde kerja..mcm2 life ni...tapi itulah dugaan yg Adie tempuhi bersama rakan niaga Adie..hopefully this year membawa sinar baru kepada kami...AMIN


Salam sayang,
Adie Waridi