Thursday, April 30, 2009

Kissed by Aliph

Salam,

Hahaha...entry balas dendam tuk Aliph...Sure berperang dlm YM nanti...balasan sbb lupa besday aku...kakkaka...

Aku kini dah 29 tahun..tahun depan dahmasuk 30...pencapaian dlmhidup...no komen..masih mencari...sedih tul...byk yg aku lalui sepanjang 29 tahun ni...setakut gaduh ngankekawan adalah biasa, hadapi tekanan masa belajar adalah perkara yg harus....hadapi stress kehidupan adalah kewajipan...

Aku memng jarang celebrate besday sejak belasan tahunlagi....selalunya,bila tiba harijadi aku, aku akan wat cam hari2 biasa akujalani...tapi kekadang aku mengharapakn ucapan dari kawan2 yg pernah rapat dgn aku sebelum nie...tapi selalumengharapkan sesuatu selalunya membawa kepedihan diri sendiri...

Ntahla, aku sendiri keliru ngan hala tuju aku...segalanya masih blur...aku masih mengharapkan miracle dlm hidup aku...akuterus berusaha tuk capai impian aku walaupun bykdugaannya...

Dari segi cinta, aku masih mencari..mengharapkan agar aku dipertemukan jodoh yg mana cinta itu lahir dari hati kedua-dua pihak dan bukannya dari satu pihak...setakat ni, aku pernah mencari cinta dan aku rasakan aku telah menemuinya,tapi malangnya aku hanya bertepuk sebelahtangan...adakah akutidak layak untuk dicintai ataubpun kerana akutidak tahu menilai cinta yg sebenar.

Yang pasti, aku akan cuba perbaiki segala kelemahan diri dan berusaha untuk memajukan diri aku...akutidak mahu lagi di pandang hina...aku tahu, aku tidak dipandang kerana keadaan aku sekarang.....

Kini aku dah 29 tahun, apa langkah seterusnya....aku hanya menunggu kesudahan hidup aku...Aku nakucapkan terima kasih kepada family dan juga kekawan yg kol ataupun sms aku untuk ucapan Selamat Hari Jadi buat aku...aku terharu

Aku berharap,miracle akan tiba untuk ubah hidup aku...Amin





Salam sayang,
I am.."W"

Monday, April 27, 2009

Had Sex for a week!

Salam....

Hahahaha...entry title yg takleh blah...aku tensionnya internet connection kat umah aku..status connected tapi harammm...so sori ek, title tu takde kaitan...semuamesti ckp alaaaaaaaa....hwa3

Aku cuma nak citer apa yg berlaku selama seminggu tanpa sex...hahahaha....so i just make it simple k..ayoo penat arr nak taip pjg2...macam tak biasa lak


1. Preview Teater Mahsuri, Istana Budaya, 23hb April 2009

Aku agak kecewa eh silap kecewa sungguh tgk ending teater ni..aku rasa mcm tgk masa zaman sekolah akudulu punya persembahan..well jln citer dia biasajela..coz semua org tahu citernya camnakan..zaman kita sekolah rendah lagi dah tahuciterMahsuri ni..bukan setakat satu version tapi byk...tapi fakta penting dlm citer Mahsuri adalah dia difitnah dah mati dibunuh dan menyumpah tanah Langkawi selama 7 keturunan dia menjadi padang jarak padang tekukur...

Secara jujur, lemah sungguh garapan ibu Fauziah Nawi kali ni.Ada kureng..ada scene yg tak perlu di elaboratekan seperti scene berlatih silat yg rasanya mcm lama sgt...permulaan citer ngan grafik tu aku suka tapi intermission punya grafik hampeh giler...

Lakonan aku rasa oklah...Vanidah cantik oooo...Wan Mahura punya penguasaan bahasa ada kureng...aku rasa teater ni kureng la secara keseluruhan plus aku takpuas hati bab ending dia..camtujer...aduh...socukupla komen aku tu...anyway thanks Abg Ajami for the invitation..Masa g tu jumpa ngan blogger lain such as Wan@Wenkt, Pyan, Karl etc...Jumpa juga dgn kawan lama yg sekarangjadi producer kat Astro Awani punya program


Pyan,Wan@Wenkt, Aku & Am


Ending,leh la aku snap


Tak dapat ngan pelakon, ngan poster pun jadilah...


Wajah aku semasa nak balik Shah Alam...ok tak rambut


2. Merayau cari brg tuk party Wan@Wenkt


Pada 25hb,aku ngan Wan n Am g mencari bahan tuk decor masa besday Wan@Wenkt pada 6Mei kat Duta Vista ni...aku n Am kira event decorator rasmi dialah..hahahaha..so tempat pertama adalah di Klang untukcari kain...so tema warna adalah gold merah....so berpusingbsekira Klang brg yg dibeli adalah kain segulung danbeberapa barangtuk hiasan lain..Kemudiannya kami terus ke DUta Vista untuk finalised deco and layout semua...hampir 2 jam perbincangan berlangsung....sampai rumah dlm kul 10pm..penat


1st time aku ambil pic ngan shade..ok ke ko?


3. Kunjungan PAKWEKU

Seminggu lepas aku dah plan ngan PAKWEKU tuk teman dia g fitting kat Utusan pada 28hb April..so setelah kata putus, akhirnya wat pertama kalinya aku berjumpa PAKWEKU...dia dtg KL dari Penang pada hari Sabtu mlm dan sampai KL dlm jam 4am Ahad..seperti di janjikan aku jemput dia kat Puduraya jam 4am...Pagi Ahad tu kami breakfast sesama sekali ngan kawan2 aku yg lain katRestoran Gembira Sec3 Shah Alam...

Aku sepatut jumpa dengan PAKWEKU ni last week tapi sbb kami sibuk, so tak dapat la jumpa.


Sapa paling comel bila senyum?..yg pakai baju merah?


4. Preview filem SELL OUT di GSC Signature,The Gardens MidValley


Aku dapat lagi invitation dari Abg Ajami tuk preview filem..kali ni terbitan AstroShaw...so aku, Wan dan Am bergerak awal ke MidValley memandangkan Wan kata nakcari barang...so akupun dah wat janji ngan PAKWEKU tuk join aku sekali tgk preview ni...

So pas registered as blogger kat reception,kami pun apalagi makanlah..hahahaha...sedap gak makanan yg disediakan..aku suka Potato Skin dia...citer start kul 9pm dan berakhir jam 11pm...citer nimemng lain dari yg lain since citer ni bukanlah dari pengarah mainstream...kelakar dan sinis..bagi akulah....apapaun aku enjoy....

Habis wayang,kami balik Shah Alam...setiba di Shah Alam, aku, Wan dan Am makan kat Wak Dol Kopitiam Sek7...boleh2la makanan dia...Wan beli brownie sebagai kek emergency aku sempena besday aku pada 28hb..since kami sampai situ dah masuk 28hb, so kira cam pre-celebrate la...anywaythanks Wan and Am for the wishes...


Lantak time...


PAKWEKU;NAd, Aku, Am & Pyan


Aku dan PAKWEKU, Nad


5. Teman PAKWEKU ke Utusan


28hb, aku dan Wan gi temankan PAKWEKU keUtusan di Jalan Chow Saw Lin...ada wardrobe fitting tuk final Lelaki Kacak Bergaya PancaIndera...PAKWEKU salah seorang finalist dia...pada haritu, akujuga berkenalan dgn seorang finalist iaitu Megat...lama gak berada kat Utusan...dalam kul 6 lebih baru abis...

Since ada masa lagi sebelum PAKWEKU balik Penang,kami ke Bukit Bintang tuk berjumpa kawan aku CAlvin Thoo,fashion designer...ingat aku nak berbual dgn Calvin tapi dia ada walk in customer so aku ckp kat dia next time la jumpa...sementara aku, PAKWEKU dan Megat kat butik,Wan menghilangkan diri di Isetan....rupa2nya dia g beli hadiah besday aku...susahjer...hehehehe

Later on, kami ke Puduraya tuk hantar PAKWEKU...sebelum tu melantaklah kat KFC...about 9pm lebih kami berpisah dgnPAKWEKU...sedihnya..hehehehe..Kemudian ke Kg Dato Harun tuk hantar Megat...


PAKWEKU dan finalist Lelaki Kacak Bergaya...Yg Baju merah tu Megat namanya


Sampai umah dlm 10pm...Am n Sham celebrate besday aku lak..AM beliukan kek Secret Receipe..sedap tull..TQ Am n Sham...

Aku dah 29tahun...Selamat Hari Jadi DiriKu




For this week, aku happy dapat jumpa kawan baru n spend time ngan diorang n di masa yg sama aku stress juga (biarlah akujer yg tahu).....

Anyway PAKWEKU thanks sudi jumpa Adie...

Gonna miss PAKWEKU, miss Megat

AKu dah 29tahun

Salam sayang,
I am..."W"


Thursday, April 23, 2009

Menumpang




Salam,

Since my internet still notworking very well, so i decided to hangout at Wan's crib...ala kat sebelah blok umah aku jer. Due to some works that requires me to use the internet,so aku menumpanglah kat umah Wan jap...sekejap ker...since afternoon till now, i'm still at his room while his roomies tido...so i was alonela..melayan kerja ni sambil YM...hahahah sempat lagi...I have a few quotations to do coz I have to submit before 30 April....pening...sekarang ni dah berkecimpung ngan dunia kontaktor lak....

Kinda bored, coz I've got no friend around...yeah mylife so boring k....Btw I'm blogging from Wan's room yg kaler purple lagidan using his lappy...I'm downloading a software so have to wait a few minutes more and I'm counting time for tonite Mahsuri preview...can't wait...

Kla..got no idea to write...daaa


SAlam sayang,
I am..."W"

Wednesday, April 22, 2009

Internet connection prob!

Salam,

For this past two days, I've got problem with my internet connection..The status is connected but when I try to open Yahoo for example, the result is PAGE CANNOT BE DISPLAYED....kimakkkkkkkk....

So aku takleh nak wat kerja aku, takleh mentenet, tak leh nak memblog...ayoooo...mati kutu2 kat kepala aku ni..hahaha..ada kutu ker..sorry k..I guna Pantene..uwekkk...

Now, I am at cyber cafe, just to check on my email so ever...nak stay lelama kat cc ni tak selesa..if online from my home, i can just wearing boxer or PRIVATE STRUCTURE brief boxer (18 SX jap)...hahahaha...

Hopefully, the connection is now okay la..if not....$@&^^#@#@&^#729...Oh ya, I got invitation from Abg Ajami for Mahsuri Preview at Istana Budaya tomorrow nite...So sesiapa yg g esok bgtau lah leh jumpa2 lepak...

I think that's all for now..c ya


Salam sayang,
I am .."W"

Sunday, April 19, 2009

4pm

Salam,

I woke up at 4pm today...so tired..I'd received a call from my adik angkat Nuddin early this morning...biasalah kena bebel bagai..hahaha...after the phone conversation, I continue to sleep and finally end up till 4pm..OMG I slept like a pig..hahahahaa..

I'm so tired I guess..I came back at 4am in the morning after watching a movie at Pavi. The movie Coming Soon started at 12.20am. Actually, yesterday I went to KL with my friend due to kebosanan tahap dewa..So i drove to KL without knowing where the exact place to go. Fikir punya fikir, I finally decided to go to Central Market. I parkd the car at Dayabumi and walked to CM...Nothing much to do and then we went to Annexe Gallery to see an art exhibition.

Then went to PS...tuk meramaikan lagi keadaan..huhuhu..as usual, just wandering around..tak beli apa2 pun...oh ya except for soya drink..hahaahahaha..tu pun nak mention katanya...Bukit Bintang is our next stop..the idea is just pusing2 area Sultan Ismail, Bukit Bintang semua tapi akhirnya we decided to watch Coming Soon at Pavi...we arrived there bout 11pm. This is our 1st time watching a movie at GSC Pavi....ayooooooo ramainya..yela lupa mlm minggukan...The ticket for movie is selling fast and our seat are 2nd row from the screen...huhuhhu..After we bought our tickets, we had our dinner at McD Bukit Bintang since we have another 1hr 20min to spend.

Puas makan semua then we headed back to Pavi..while waiting, i met with Abg Manaf and his friends. About 12.20am, we entered the hall..Yeah it's time to watch Coming Soon..suka banget seh...I really love horror movie...kekekeke....Since our seat are 2nd row from the screen, so i thought it will be like shit but I'm wrong coz the seat was so comfy even you are seated near the screen..so don't judge the book but its cover k...

Citer pasal Coming Soon ni..Ya ampun giler best..keseramannya tu terasa deh...so i suggested to all of you to watch this movie...you guys won't regret..i tell you...this time you can hear man screaming out load k..not only ladies...so bayangkan keseramannya bila jantan macho pun leh jerit....hahahahha...spa nak jawap...enough talking bout the movie (cam biasa aku wat review nanti), the best part during watching the movie is, bila filem habis so semua org dah bangun la tuk kuar tapi pintu pawagam tak buka for about 2 minutes...so all of us like makin gjokes to each other like matilah kita semua..kena bunuh..hahaha..coz the end of the movie semua org yg tgk filem tu mati..hahahahaa...sial jer..memng suspen babe..coz usually when we watch a movie in the cinema, 30 sec before the movie end dah ada org buka pintu kuar kan..ni takde siot...masa tu semua dah cam riso jer...one more thing tu last show lak..huhuhuhu..pandai diorang wat suspen....

Enough but that.Otw to kedai mamak, I saw my adik angkat Pyan at the bench in front of the Pavi. So i made a one round turn back to Pavi and stopped in front of him..He was shocked to see me..hehehe...tula nak pose cantik jer kan kat Pavi tu pgi2 buta nie...After a quick chat, I drove to Cheras and lepaking at Hajris Restoran....ayoo ramainya..tak tido ker diorang ni..kata hati ku..hahahaha..tak sedar diri sendiri pun tak tido2 lagi...so I had roti telur togethr with nescafe ice...about hour late, we went back to Shah Alam and my friend drove the car since I'm so sleepy la dude...so all the way back, I was sleeping inside the car...So the next day I woke up at 4pm...pening kepala


Salam sayang,
I am .."W"

Saturday, April 18, 2009

ADIEADLAN WEDDINGS


Salam,

Aku dah mula memblog tuk kerja kawin aku...so kalau rasa nak tahu serba sedikit perihal kerja aku sebagai event and wedding decorator leh lawatinya nanti...so far tak banyak entry lagi..aku akan cuba membanyakkannya...hehhehee


http://adieadlanweds.blogspot.com


Salam sayang,
I am "W"

She ruined my morning

Salam,

Every Saturday and Sunday, I will do an early morning jog and follow by line dancing to end my morning activities..This morning I woke up earlier than usual and went to Taman Tasik Shah Alam to do some morning walk and line dancing...every goes well until during the line dancing lesson, there is one makcik (name not to be mentioned) keep talking bout the trip that we done to Agrotek..and the story somehow involved me...she keep telling that i keep on chit chatting with the Tn Haji during the game briefing....aku tak tahu which part yg di marah sgt adakah sbb kumpulan kami langsung tak memng apa2 masa tu or marahkan aku ngan th Haji sbb asyik bersembang ketika briefing diadakan...

So masa ngah nak start menari tu tetiba dia sound aku ngan nada yg tak puas hati suruh aku berdiri kat bahgaian belakang..kalau ckp dgn nada yg lawak aku leh terima sbb dah setahun lebih aku join group ni...tapi tadi memang wat aku marah giler..aku bukan marah sbb disruh ke belakang tapi bila dia keep mention about masa trip aritu....salah ke aku bila dah ada org tua tu nak bercerita ngan aku dan aku melayan..salah aku ker kerana terlalu baik untuk melayan perihal pakcik tu...mungkin salah sbb masa tu tgh ada briefing pasal game..camna cara nak main game tu...aku wlaupun bersembang tapi aku masih dgr apa yg di brief kan...but aku tak yakin pakcik tu dgr sbb dia rancak citer benda yg aku sendiri tak faham...so bagi aku, aku takde masalah langsung ngan syarat2 game tu lagi pun game budak2 and aku rasa semua game tu just for fun..tapi aku tak tahu la kenapa makcik ni tak puas hati giler..so aku cuma assume dia bengang sbb tak memang kot...kalau nak ckp dari segi team work...aku tak nampak sgt game tu perlukan byk team work sbb perlukan personal skill..kalau nak ckp pasal team work..makcik tu bukan masuk semua game pun...so apa yg kepohnya...aku tension giler...

So back masa dia sound aku kat depan org ramai ni...aku pun bengang la..but sori to say dia silap org tuk tegur aku..aku opun sound la balik...tua tak tua aku tak kisah..kalau org tua pun tak reti nak hormat org muda, ada aku kisah untuk menghormati mereka..tapi aku sound dlm nada yg berlawak lagi...lastly aku step aside n tak join menari..aku hanya tgk jer...lagipun step yg di ajar tu aku dah tahu wat dgn sekali tgk..kekwat nie..geram tu..aku really pissed off...dia sorang je yg tak puas hati..group member yg lain tak bising apa2 pun...

pastu dia nampak aku duk je kat tembok tu n ckp.."majuk la tu"...pastu aku balas la "takdela' (dlm hati memng bengang)...n dia leh ckp lagi "nak kena pujuk ker, peluk ker"...aku sound balik " tak kuasa aku"...aku perasaan yg org lain dah nampak air muka aku berubah..so to act agak pro, aku pun sambung join menari n cuba pedulikan hal makcik ni...aku gelak2 jer tuk hiburkan diri sendiri....dia ada ucap maaf bila dia perasaan macam aku bengang ngan dia..tapi aku wat bodoh jer...pastu baru dia ckp yg dia bukan salah kan aku..yola tu..habis kenapa dok dari hari tu sampai hari ni nama aku jer yg dimention bukannya nama pakcik tu..dia pun terlibat sama..dia yg start the conversation dulu..aku yg muda dgr la..takkan nak wat tak layan lak...

Tapi akhirnya kami ok balik..aku harap memng okla..sbb kami berbual cam biasa balik...mungkin dia ok balik sbb aku ada mention something yg mcm ni la maksudnya..kalau tak puas hati ngan aku, tak puas hati la sekali ngan pakcik tu, kenapa aku sorang jer....ntahla..susah..aku pun taknak lebih2 melawan walaupun aku betul..tetap nak memng...layan jela ....so amaran: sebaik2 aku ni, kalau aku bertukar jadi setan, ada aku kisah pangkat ko ke apa...so tolon jgn jadikan aku iblis....ntahla...kekadang aku terpikir gak..come on la..kita wat game tu tuk fun2..yg serius sgt kenapa..pastu bukannya ko join sgt game tu...aduh...aku lak yg tak puas hati ngan dia...sabar2....aku dah la dari semalam angin satu bdn ni....sabar wadi...sabar tu separuh dari iman..dahla malas nak citer..


Salam sayang,
I am.."W"

Friday, April 17, 2009

Bosan

Salam,

Aku bosan..aku ada krisis hubungan..aku tension...benci bila ini terjadi pada diri ku...nasibbaik duit takde..kalau tak beribu habis tu shopping...arrrrrrrrggggggggghhhhhhhhhhh


Salam sayang,
I am .."W"

Aku perlu berubah

Salam,

Yesterday went to my sis house at Rawang.Took a train at Shah Alam Station. Train arrived at 9.20pm. Arrived at Rawang about 11.00pm and my bro fetched me..The next morning, I wake up bout 5.00am and get ready to send my Kak Long and her family to LCCT. 5.30am bertolak dan sampai dlm kul 6.50am...

They will be leaving for Padang. Goin there for holiday 4D3N...bestnya...nest time diorang g trip aku nak follow lak..asyik jadi driver jer...

So aku drive seorang diri ke Shah Alam semula..aku akan pakai keta kakak selama 4 hari..ingat nak g Putrajaya tapi masih terallu awal..Alamanda pun tak buka..so aku pun terus balik Shah Alam....Otw back, i can hear my stomache singing out load..hehehehe..lapo siot...so i texted my adik angkat Mizi and fetched him at Sec13 Shah Alam..so we went for breakfast at Restoran TTDI Jaya..we had a nasi lemak...eat,eat, chat.chat then we make a moved. Went to Datran Kemerdekaan Shah Alam and lepaking there..Sembang lagi and aku tertido kejap sbb aku penat...bout 11.30am sent him back at Sec13 and headed to Danau Mas Apartment Sec7 to see my adik angkat Farhan pulak...lepak kat umah dia sambil tgk citer Korea, Coffee Prince..menarik citer tu...so bout 12 he said he wanted to go to mu house so I bring him along to my house..rumah yg dah mcm gudang perkahwinan...penuh barang...

Sembang lagi till 1.15pm before i sent him back to his apartment...aku penat tapi rasa happy sbb aku dapat wat apa yg aku nak wat..jumpa kekawan n bersembang sbb selama ini aku tidak diberikan peluang itu...ahhh persetankan hal lama..aku nak hidup yg baru...rasa nak migrate lak...tak g oversea pun takpelah..kuar dari kepompong aku ni pun aku adh cukup gembira...

Aku nak g clubbing ker tak nak malam ni..aku tak pasti aku akan confirmkan ngan member jam 4 ptg nanti tapi yg kompen sok aku nak jumpa kawan aku yg dtg dari Penang...kalau tak jadi aku nak g PD jumpa adik angkat aku n maybe stay 2 hari kat sana....aku perlukan perubahan dlm hidup...


Slam sayang,
I am.."W"

Thursday, April 16, 2009

Melson O Melson


Salam,


Melson ni adalah adik angkat aku dah lama kenal tapi jarang sekali jumpa..almaklumhlah bz katanya...so Rabu lepas jumpa dia kat Pine 38 Sec9 Shah Alam...tetiba dia bagi sms tanya abg dia ni katner n watper...pastu leh pulak dia reply kata dia dah 2 bulan kat Shah Alam..erm memang meminta makian dari aku lah...hahahaha...bila dia ckp duk Aprtment mahligai Sec9, aku dah macam agak dia stay ngan sapa...so mlm tu aku minta tolon kawan aku yg berpangkat adik iaitu Wan tuk hantar aku..kebetulan dia pun memng nak kuar ngan kekawan dia..wan terpaksa hantar aku sbb selepas bersiap semua aku baru perasan yg aku takde trans tuk g sana since my hmate tu kuar gi beli santan sejam lebih..perah santan kot dia..hwa3...anyway thanks Wan..so aku just ckp kat hmate aku tu jumpa kat Sec9 terus

Samapai jer kat Sec9, rupanya hmate aku tu dah sampai dulu..hampeh...masa dlm keta Wan lagi aku dah nampak org yg aku kenal ..tak lain tak bukan Hafiz...aku dah agak yg Mel ni duk ngan Hafiz...kecil betul dunia..Hafiz pun lama giler tak jumpa wlaupun duk kat Shah Alam...btw Wan dan Qmal terus beredar wat kerja diorang...aku lepak kat sana ngan Mel, Am dan Hafiz...malam tu memg teryk la adikangkat aku ni kena perli..pdan muka.kakakakak....malam tu aku bertuah sbb jumpa Hafiz, kerana aku rasa byk peluang yg aku bakal dapat dgn dia dari segi bisnes..bw thanks ya for all the advices...ko memng baik hati...

wan dtg smeula ke Pine 38 tapi dia jumpa kekawan dia..budak blogger gak...aku pun kenal dak tu tapi kenal tru blog jela...anyway about midnite kami pun balik...Mel ikut balik umah aku sbb katanya nak tgk rumah..memng pun dia tak pernah dtg melawat rumah aku...so bawa la dia...dlm keta pun kena lagi perlian dari aku..kakakaka...ambik ko...

dlm kul 2pg, member aku hantar dia balik ke Sec9 dan aku layan tido..hwa3..tak larat la...Mel ni seorang yg sungguh ceria n suka gelak..kalau gelak lari semua pontianak..hwa3...glad to see him happy pas dia clash ngan org yg aku kenal juga...susah tuk aku pilih salah sorng dari mereka sbb mereka berdua kawan aku dan aku syg mereka..so aku kena pandai pilih masa dan luangkan masa dgn mereka....walaupun mereka ada maslalah tapi aku tidajk berpihak pada mana2 pihak...btw Mel ni makin kurus..mungkn terlalu bz..yelah model dan pelakon katanya..tapi pasaran luar ya..bukan kat Malaysia....Hari ni tgk wayang ngan dia..huhuhu..tak sabar ak perli n sakat dia agi..hwa3..abih la dapat abg camni..kakakaka


Salam sayang
I am.."W"

Tuesday, April 14, 2009

I'd fun at Agrotek Resort Hulu Langat

Salam,

I miss so much my house...muahhh...yeah..I just got back from Hulu Langat where my friend and I spent 2 day 1 night at Agrotek Resort...just to relax and have fun there...not just two of us but 36 people were in thr group.

The 1st day, we met up at the Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam parking lot about 10am. So before we went off to Hulu Langat, there were briefing given by the organizer. The 1st activity were treasure hunt through out the journey. There were about 10 cars and both of us drove our own car...This is our 1st time doing treasure hunt, so we totally dont have any idea on what the questions will look like...but it doesn't matter..everything for the sake of fun..yeah rite..i want to win..hehehhe..coz there are prizes...malu oo kalau kalah ngan org2 senior nie..huhuhuhu

Anyway, we started our journey at 1040am. About 3.6km later we were lost..get confused with the direction given..hahahahha...camno nak menang...so everything have to be rescheduled...the kilometres, the time...waht ever lah..so we decided just hentam cromo but we were so lucky because we're finally understood the direction given...malu giler...we were on track back..try to catched up with the rest...the questions so tricky, sehinggakan adalah argument with my friend..huhuhu...but tak lah gaduh teruk ke..even during the argument pun we still managed to laugh...huhuuhuhu..wat treasure hunt ni memng leh mendatangkan marah uols...10 questions have to be answered...we arrived at the Agrotek about 12 something and passed the answers...even there are few answer yg kami hentam jer..hahahha..ada hati nak menang katanya....

This is my 1st time go to Agrotek..the place so beautiful, well managed....yg penting ada sungai..yeah leh terjun sungai....after we got our room key and put all our bags, we were ready for our lunch...yeah dapat makan coz I'm so lapar nak mampus....but i don'nt really enjoyed my lunch..not because the foods no so sedap but my migraine hit me back...spoil sgt...half way eat i terus get the key from my friend i went to the back...took the pain killer and laid on the bed....nasib baik aktivit hanya bermula selpas maghrib....while resting, my mummy called me asking me to join for the dance practise session...unfortunately I can't..so i just rested on the bed...about two hours later, I got out from the bed with 90% recovered. After changed my cloth, I went to have my tea time with the rest of them...i'm so touched coz there were so concerned about my illness..keep asking me whether I'm okay or not....TQ..love uols...after finished taking my tea, apalagi mandi sungai la...huhuhuhu...sakit2 tu tetap nak mandi...the water so cold..baguslah tuk badan aku yg panas sgt nie....

On the night, there were dance performance, karaoke session, prize giving ceremony and happy hour la..huhuhu..oh yeah, they also got a theme for the night which is Bollywood..so most of them turn out that nite wearing saree, kurta and anything that can be classified as Bollywood...Me and Am, doesn't bring any Bolly clothes so we present the modern Bolly by wearing a t-shirt n short pant..hahahahaha....alasan...thru out the nite, i can see all of them really had fun...the best part is, thru this activities, i can see how intimate they are with theirs couple...and the success of the nite is because, everyone giving full participation....memang aku respect giler kat makcik2 and uncle2 nie..even most of them are 50s above but they have young heart inside them....diorang tak malu2 pun tuk show their love to the partner ...FYI, most of them are retired and came from i can say an elite person..but the best things about them is they not so kekwat like other elite persons even some of them are Dato' and Datin carried title...so the nite ends at 1.30am...

The next morning I woke up early and get prepared to enjoy the morning scene...It was so refreshing...i did some morning walk and jogged while singing out load....ala takde sapa dgr..kat hutan..hehehehe...after some senamrobik and Poco-poco, we had ours breakfast so that we can get ready for our games after that. The 1st game were GOSIP where the 1st person is given a note for him to memorise and spread them to other members..I was a last person, so i have to memorise what the person before me, told me and write down on a piece of paper....yeah it was fun coz the end product will be so not make sense..hehehe..and hillarious too...there were so many games that we played such as Kaki Terompah, Bawa Bola, Boling Kelapa, Baling Dadu and Mumia...we were devided into 4 groups named Muda, Katak, 3 in 1 and lastly Manggis (my group)...The result is 3 in 1 won most of them games and my group didn't win any of the games..huhuhuuhu..malang sungguh..kakakak...The 2nd day ended up with the prize giving ceremony...We had to check out before 12noon because there were a group of people from Maybank want to check-in...I had a last swim at the river before we checked out...But my day at the resort didn't end up just like that..Me and Am do some fishing thing at the river and we managed to catch bout 10 small fishes yang akan dijadikan ikan gorng kat umah nanti..huhuhuhu...

So itulah citernya sepanjang 2 hari berada di sana..and i'm so glad coz I joined the group..Now I've new friends and building my network for my business while I'm having fun with them...Ura2, diorang nak organize a trip to kilang coklat..ermmm sedapnya...so ta-ta..I left some pics for u to enjoy..hehehehe



Day 1

Briefing


Org sibuk dgr , aku tetap pose..ahakz


The group members


Group photo before left


Rombongan Cik Kiah


My adopted parent


They also celebrated the members birthday


Karaoke time


Dance performance by the ladies


Me yg out of theme..huhuhuhu


Winner of treasure hunt-my parent...me n am got 4th place..huhuhuhu


Best Dressed Male Category


Karaoke Winner


Best Dressed Female Category


Day 2

Lapo pas Poco-poco..ahakz


Strike a pose dude


Yeah...


Muahahaha...


Acara bawa bola


Acara boling kelapa


Pose lagi katanya


Me try to bowled..malangnya tak jatuh satu pun..


Cara2 nak wat sanggul k..hehehee


Oopppss...maafkan tangan ku


Inilah aku Mumia Manggis Hitam Manis


The prizes



Sebelum balik, apalagi pose la...


Gelap dah muka aku


Aku wat ritual dance sebelum balik..ahahahaha


Ueah ..it's me dude


Me & Am before we left


The Resort




















K la..that's all folk...


Salam sayang,
I am.."W"