Tuesday, March 31, 2009

Talentime







Salam,

Talentime...yeah aku dah tgk 2 kali so far n aku suka banget sama filem ini....bacalah ringkasan aku

1. Macam biasa filem ni masih berkisarkan humanity subjek yg Yasmin Ahmad suka ketengahkan, kisah cinta terhalang, sebuah keluarga Melayu yg harmoni, Melayu baru...

2. Korang pasti akan berkata bila kita lihat gelagat keluarga Melur, yg mana korang pasti berkata..ala sama jer mcm keluarga dlm Sepet..yup tak lari sgt dari apa yg Yasmin memnng cuba ketengahkan...n yet keluarga Melayu yg suka berspeaking london....bagi aku dah memeng pun Org Melayu kita lebih suka ckp english dari mother tongue diorang sendiri..so no big deal...tapi keluarga yg digambarkan dlm filem ni nak jumpa adalah ibarat 1 dlm 1000....tak kisahla..itulah impian yasmin dlm sesebuah keluarga...

3. Intro citer dimulakan dgn perkataan Bismillah yg di tulis dlm bahsa Tamil...menarik...yang mempunyai kaitan dgn citer keselurhan filem ni...kenapa tulisan Tamil...

4. jalan citer yg sungguh menarik..pada mulanya aku beranggapan bahawa aku boleh membca jln citer filem ni yg mana mungkin lebih kurang cam filem2 Yasmin terdahulu tapi ternyata berbeza...garapan citer yg menarik..olah citer tuk setaip karakter menarik...

5. Pemilihan pelakon menarik . Muka baru + lama = wokehhhhhhhh..kecuali watak Melur (Pamela chong ok2 la)

6. Suka suka gile lagu2 dlm filem ni...ada OST dia aku akan beli...







7. Suka ayat2 dlm filem nie...antaranya “If you ask me to leave her, I will do it for you. But teach me how to forget her. Because my heart does not know how to and it can never do..”


8. Aku menangis siot tgk citer ni..dua kali aku tgk dua kali aku nangis...uwaaaaaaaa..touching

9. Dinasihatkan korang gi la tgk sendiri..tak rugilah..aku ckp tak rugi...degilllll tul

10. Aku bagi 5 bintang...beramai2 la ke pawagam yea


Salam sayang,
I am..."W"

Monday, March 30, 2009

Anggun Elevation Showcase

Salam,

Since benda ni dah 3 hari lepas punya citer, so aku nak citer secara ringkas jer..dah hilang feel katanya tuk tulis byk2...hehhehee...


Showcase : Anggun Accoustic Elevation Showcase
Venue : Grand Mahkota Ballroom, Hotel Istana KL
Date : 27 Mac 2009














Point2 penting yg aku nak highlite sepanjang aku tgk showcase tu

1. Aku sampai Hotel Istana about 7pm n takde sapa lagi membuatkan aku tertanya sama ada showcase ada atau tak...leh kata cam takde sambutan la..pelikgak...aku dtg awal sbb aku kena jumpa kawan tuk pick up aku n g ke Radius International Hotel dulu

2. Masa dtg awal tu aku jumpa kawan blogger aku yg fanatik Anggun cam aku gak, Mel namanya..nice meetin u dear

3. Aku beria bawa kamera tuk g showcase ni alih2 aku tak bawa n tinggalkan kat bilik hotel

4. Masa nak masuk tu, aku lihat org2 Era baru sibuk nak set up bunting bagai..macam last minit kerja jer...

5. Masa duduk menunggu show bermula, dtgla pulak org Era ni suruh aku n kawan wat ucapan tuk Afgan..hah..aku g tgk showcase Anggun, alih2 wat ucapan tuk Afgan sempena carta kat Era di TV lak...tak sanggup aku nak tgk VT ucapan tu rasanya...sian kawan aku tu, kena wat ucapan aku pose jer kata sebelah dia.hwa3..yg aku tak leh blah minat tu ckp kami looked so stress.yeah we are coz u guys dok bugging us to make a speech..hwa3..uwekkk

6. Opening act dari Imran Ajmain n Nurul...Imran ok but Nurul aku rasa dia over sgt..mcm show sendiri...overlahhhhh....siap tukar dua baju lagi..Anggun pun tak tukar...

7. Anggun sungguh seksi mlm tu...rasa nak selak jer kain dia tu...dah la lawa, bijak n tak sangka dia seorang yg kelakar....best giler...satu part tu dia tgk poster dia yg nampak boob dia yg besar n terus dia ckp " oh itu diphotoshopped ya..it's huge." sambil ketawa...pandai dia wat kelakarkan..hehehe

8. Mlm tu Anggun nyanyi 5 buah lagu : Aku Tunggu, Snow On The Sahara, Jadi Milikmu, Berganti Hati dan Mantra (duet ngan Nurul & Imran)

9. Bis nyanyi last song, terus daaaaaaa..aku like huh...kejapnya...tak puas siot pastu dah la takde sesi jumpa fan ker or sign cd ker..kecewa la...aku nak tangkap pic ngan dia sambil peluk dia...uwaaaaaaaaaaaaaa..nak Anggun...nak Anggun

10. Aku dan memember aku gi makan kat Wendy's kat seberang jalan dan lepaking there till kedai tutup

11. balik hotel mandi bagai then kuar gi clubbing..huhuhuhuhhu..balik kul 6 am..haih





Salam sayang,
I am ..."W"


Note: Menulis entry ni sambil dgr cd Anggun yg member aku belikan masa tgk showcase Anggun...hehehhee

Thursday, March 26, 2009

OMG....they using my picture without permission again!



Salam,

Aku baru jer buka email aku dan aku agak terkejut pabila membaca email dari Annexe Gallery KL...mana taknya sesuka hati guna pic aku..hahahha..perasan lak..sebenarnya photographer tu nak fokus kat minat yg baca buku tu, tapi terselit lah rupa aku disebaliknya..aku tak kira kena bayar royalti..hwa3......actually pic tutuk ART FOR GRAB 09..nak tahu lebih lanjut pasal festival tu leh la korang layari Annexe Gallery website





Aku rasa aku akan g lagi festival ni...kalau korang nak berniaga masa tu pun leh..janji barang yg dijual mestilah bawah Rm100...untuk keterangan lanjut layari web yg aku bg kat atas tadi...


Salam sayang,
I am ..."W"

Monday, March 23, 2009

23rd = last day shooting (YEAHHHHHHHHHH)

Salam,

23hb ni (kalau tgk jam bermkasud hari nila) adalah last day shooting filem Dimensi Cinta..akhirnya...hope tuk hari terakhir ni berjalan dgn lancarnya...tak sabar nak habiskan filem ni n balik umah rest..hwa3..penat siot..but fun...erm since aku tak de masa nak upload pics, lain kali la pas aku abis shooting hari ni..hehhehe


p/s : TQ Aliph coz temankan Adie pagi2 ni..lama tak chatkan..huhuhuhu...gonna miss u wacko....hwa3



Salam sayang,
I am ..."W"

Saturday, March 14, 2009

Meh coba...

Salam,

Aku baru jer wat test pasal personality...dan agak memeranjatkan aku sbb 98% yg dinyatakan pasal aku ada lah betul...aku tahu la sbb aku yg tahu diri aku camna n aku jujur dgn sendiri k...apa kata korang cuba..ala cuba jer bukan kena bayar..kalau rasa tak betul ignore jela...yg penting jujur dgn diri sendiri k..ni adalah result aku..thanks kat kawan aku Soleh


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

(Note: tuk part ni, aku ada setuju tapi aku ni degil tetap gak nak wat biz sendiri walaupun byk sgt dugaan aku terima dariNYA..apapun aku akan tetap buktikan aku akan berjaya walaupun umur aku meningkat)

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.



So kalau nak cuba click kat QuizBox



Salam sayang,
I am .."W"

Friday, March 13, 2009

Aku harus melupakannya

Salam,


Ternyata, aku rasa aku harus melupakannya tuk selamanya..kerana aku rasakan dia hanya menganggap aku hanya sekadar sahabatnya...berat hati ini tuk membiarkan perasaan syg ini hilang begitu saja...walaupun aku masih mengharap tapi aku harus membiasakan diri aku untuk menerima apa keputusan...aku tak takut dgn rejection tapi sekurangnya berilah kata putus kepada ku..mungkin dia takut ianya akan menjejaskan persahabatan kami..tapi bak kata kawan aku, senyap di zaman sekarang tidak bererti dia setuju....ternyata aku harus membiasakan diri ku walaupun luahan hati ini telah dilafazkan...walaupun dia jauh di sana tapi aku tetap teringatkan dia..tapi aku tak pasti dia mengingati tu seperti mana aku mengingatinya sebagai bakal kekasih ku.....



Salam sayang,
I am ..."W"

9 days shoot, resultnya?

Salam,

Dah 9 hari shooting filem, ke hulu ke hilir, loading n unloading barang, sesimpulannya


Breakfast + Lunch + Hi-tea + Dinner + Supper + Loading & Unloading + stress
=
28" waist (from 30") + 48kg (from 51kg) + tanned skin


Walaupun aku makin kurus n gelap tapi aku happy dengan apa yg aku lakukan walaupun max tido 5jam n min tido 3jam sehari...apapun aku bersyukur




Salam sayang,
I am ..."W"

Saturday, March 7, 2009

Aku capek tapi aku HAPPY



Salam,

Nampaknya dah 4 hari aku tak memblog..giler rindu...tapi nak wat camno, aku bz plus aku takde laptop..if not ok jer tuk aku memblog dari lokasi pengambaran....so far dah masuk hari ke 5 shooting berjalan...biasalah kalau dlm produksi..jerit pekik, marah2...huhu normalla tu...so kalau jenis cepat terasa hati di nasihatakan jgnla nak gedix2 masuk dlm line nie...as one of the wardrobe stylist for this movie...semuanya ok..hope ok sampai ke hujung filem la..tak gitu...aku tak tahu nak citer apa sgt...sbb sepanjang shooting ni takdela benda yg di luar tabii berlaku lagi..hwa4...so aku upload jela beberpaa pics masa shoot sepanjang 5 hari nie...





















okla..aku nak sambung wat prep tuk next day shoot...nanti aku update lagi..hahaha..mesti bosan giler kerna entry aku kali ni maybe sepanjang sebulan ni adalah pics aku saja..hwa3...ada aku kesah!...hwa3..erm tetiba rindu...org tu pun rindu...sapa nak jawap..larikkkkkkkkk


Salam sayang,
I am..."W"

Wednesday, March 4, 2009

1st Day Shoot @ Pullman Hotel & Resort Putrajaya



Salam,

Aku tak larat nak tulis pjg2 sbb aku penat..baru balik shooting..so far so good


Eh pic sapa lak nie..huhuhu...crew baru..Aiman namanya...


The act


Aku ngah skodeng..


Skodeng lagi..huhuhu


The crews

Wardrobe stylists, hair stylist & make-up artist


Wardrobe stylists

Yuki & Adie : make-up & wardrobe stylist terlampau


Location @ Pullman Hotel & Resort Putrajaya


Exterior @ Indian Wing


The clock tower



Tu jela..ada byk pic..nak mampus letak semua, kena ada P&C sikit sehingga kuar pawagam citer Dimensi Cinta nie...


nak tido, sok call time kul 10am


Salam sayang,
I am ..."W"


p/s : Ku gegehkan update blog ni untuk 'org' itu tahu apa yg aku wat kerana aku mungkin tak dapat nak berwebbie dgn dia selama sebulan..gonna miss that person

Tuesday, March 3, 2009

Berpesta di Tropicana Life



Salam,

Kerja aku hari ni mengambil baju yg di loankan oleh Tropicana Life kepada kami di Berjaya Times Square...sampai sana dlm kul 12.44tghari..sesampai jer, aku terlupalak bawa surat confirmation dari pihak Tropicana dan juga saiz pelakon2...aduh tension tul..nak balik USJ semula adlaah bukan option yg terbaik...so kami pergi je kat outlet tu n suruh diorang check..Thank God, diorang ada salinan surat itu..fuhhh..aku dah gelabah..aku ni cept cuak doe...

Hari ni kena collect about 200 tops, 50 bottoms, 30 caps, 48 sweaters and 30 accessories...erm byk giler...sure staff kat outlet tu pening..n yes diorang blur2 gitu..korang bynglah dari kul 12 lebih til 4 pm belum lagi selesai...aku dan kawan aku Am dan kuar masuk outlet tu..sbb kami dah pilih semua ikut saiz just diorang kena tgk ada stok atau tak...pening gak masa nak pilih baju semua....aku rasa semua design baju kat outlet tu dah aku ambil..hehehehe..sapa suruh bagi unlimited loan, apalagi belasah arr semua ..hwa3..beshhh

Sementara menunggu staff Tropicana tu siap rekod semua items, aku n member aku pergi ke HQ diorang kat Bandar Puchong Jaya tuk ambil 50pcs baju yg disponsor...ambil terusla kiranya...about 20pcs tuk di bagikan media nanti....nasib baik la senang nak cari kilang diorang ni...and direction yg diberi oleh Feng Nee (A&P) sungguh senang difahami...ala2 GPRS yg lengkap la...nasib baik diorang dah siapkan baju tu ikut saiz yg telah kami bagi sebelum ni, so g HQ just pick up jer..sign beberapa document then balik semula ker BTS.

Samapi BTS...OMG tak siap lagi not even 10% progress...kekekkee...sabar jela..anyway time goes by, round 6 0r 7, the suprevisor came over...not even 20 minutes, semua settle..hahahaha..haih...kang senang dari awal wat camtu..huhuhu..takpe..aku tak marah pun..sonok gak lepak ngan diorang..at least kenal lagi ramai org...outlet tu dah jadi cam rumah..baju2 semua kat lantai n termasuk aku sekali duk kat lantai lipat baju bagai..hahaha...about 8pm, apalagi blah la ngan keta full of Tropicana Life product...lebih RM8k gak aku rasa...anyway thanks...


Depan outlet Tropicana Life Berjaya Times Square


Senyum semua..hehehe


Wardrobe ku..berangan!


Lunch kat 10th Avenue....nasi goreng pataya jer



p/s: happy ku sehappy berwebbie ngan Aleph..hehehee



Salam sayang,
I am ..."W"

6 inch! Hah?


Salam,

Huhu...semua tertanya apa yg 6 inch..and ada yg tak kurang blue otaknya..hwa3...apa yg nak disampaikan di sini adalah, rentetan dari entry yg sebelum ini, aku kelaparan dan sebelum g kl pagi tadi, aku n kawan aku telah singgah di sebuah kedai kebetulan aku nak membeli sampul surat tuk aku postkan document kat abg ipar aku...kawan aku telah membeli sesuatu..actually kuih dan kuih itu membuatkana ku agak terkejut gak la coz aku tak pernah lak tgk kuih tersebut dlm bentuk yg sebegitu...kuih apa yg aku maksudkan?..ianya adalah kuih karipap dan kenapa aku terkejut sedikit?..kerana kuih karipap ni pjg adalah dlm 6 inch kot..hwa3...leh tau ukuran ni ngan sekali lihat..huhuhu ..konfius..duss..hwa3

Dek kerana saiznya yg agak pjg tu aku rasa cam taknak makan..tapi kawan aku kata cubala since dia dah makan dulu....ermmmm ternyata sedap..yummy..pjg dan sedap..hwa3...patutla org kata kalau pjg tu sedap erk...kenapa aku kata sedap sebb intinya...SARDIN..sedap tul...so tula sarapan aku di pagi hari sebelum aku meneruskan kerja lebih 12 jam tu...


Salam sayang,
I am..."W"

Monday, March 2, 2009

Get ready to shoot

Salam,

HAri ni dah Isnin n sok aku dah mula start shooting filem Dimensi Cinta...huhuhuhu..gelabah pun ada coz tis is like first time doing styling for film...kalau tvc senang sikit sehari dua jer shoot but film its take u about a month and more...plus so many characters meaning so many wardrobe to be prepared...WTF!..opppss i shouldn't say that..tula punca rezeki i...erm tarik balik...rewind..blablabla...plus so many characters meaning so many wardrobe to be prepared..sabar jerla n syukur alhamdulillah ada job..huhuhhuu...

Now it's about 10.30 in the morning, i'm ready to start my work...First thing to do is to collect the sponsor clothes la..aiyoo... kat Times Square and it's about collecting a lot of clothes..really a lot..over 200 pcs....haihh....and u know what i'm so starving...got to have my b'fast 1st i guess before i start my day....Aleph temankan I leh?..hahahaha..tetiba nama ko kuarkan ...



Salam sayang,
I am..."W"


p/s : Aleph bawa keta elok2 .Nyanyi kuat2 k...hahahahaa

Look Good Feel Good Denim Charity Promotion



Salam,

Here is an event by Miss Sixty & Energie...Let's do our part! Just bring your old jeans to the outlets and u will receive RM300 voucher. You guys not only help others but you can also buy a new jeans for yourself using the voucher. Sound great rite?..Of course....so shopaholic lets do our part!



FACEBOOK VOUCHER DIRECTIONS
--------------------------------------------
1) Please read the terms and conditions thoroughly. Very important.

2) Print out (black & white or color are both accepted) the amount you wanted.
3) Bring the jeans you want to donate, as according to the quantity of voucher you' ve printed, to our MISS SIXTY or ENERGIE outlets in KL
4)Get the VOUCHER validated during donation.
5)Now, you're all SET!

Look Good Feel Good



Salam sayang,
I am ..."W"

Fendie Taha

Salam,

Recently, aku telah menjejak kasih kembali org2 yg pernah aku bekerjasama dulu semasa aku menjadi fashion stylist di Channel [V]....masa tu aku selalu dapatkan sponsor dari jenama Miss 60 dan Energie kat KLCC..well glad to work with them..Julia u r so damn nice gal..suka giler bila deal ngan u n aku juga jumpa kembali Big Boss jenama tersebut iaitu Fendie..jumpa kat mana?..in person dah jumpa kat butik kat KLCC tu dan baru2 ni aku jumpa dia dlm Facebook....yeah...senang r nak keep in touch pas nie...

AKu bukan nak citer apa, tapi aku nak ckp yg mamat ni selain dari jadi one of big boss kat M60 & Energie dia juga DJ....aku pun baru dapat tau..tau2 jer aku terus terjah FB dia yg dia dedicate khas tuk music dan juga blog dia...n the result aku suka giler semua mixset lagu dia...wah ni yg membuatkan aku nak clubbing sedangkan aku tak pernah gi mana2 club selama nie..aku dara lagi k...heheheh....ingat nanti dia ada show katner aku nak g la...bagi support...yeahhhh....

So sesiapa nak dgr mixset dia leh click kat url dibawah erk....HAve fun uols!


FENDIE'S MUSIC BOX

WHERE LOVE LIVES



Salam sayang,
I am ...."W"

Sunday, March 1, 2009

Meroyan bila Internet aku prob..uwaaaaaaaa




Salam,

Dah seharian aku takleh on9 due to streamyx connection yg cam cilakak..aku moral down doe...tension...aku meroyan sbb rindu nak memblog..hwa3...dan baca blog kekawan aku yga ku rasa hilang skru byk dlm badan diorang..hwa3...no hurt feeling erk...so bila dah ok ni benda pertama yg aku buka ada membca blog aku..hwa3...rindu giler aku...terutama kat org tu..nama dirahsiakan...takde maknanya....

So sepanjang aku takleh men"jalangkan" diri kat internet ni, aku ala2 org yg hilang isteri..heheheh..meroyan jap...tak tahu nak wat apa doe...yg leh aku wat adalah menangkap pic aku sendiri...huhuhu...camwhoring time dude...

Ni baru sehari aku takleh on9..pasni sebulana ku takde masa nak on9 coz bz shooting...


Hwa3..sori pic ala2 sensored lak..so yg tak cukup umur wat2 tak nampak k



Salam sayang,
I am..."W"