Saturday, February 28, 2009

Your account has been phished! WTF!



Salam,


Marah2 aku pun , sempat aku bagi salam tuk korang semuakan...tension tul sejak tadi, sejak chat ngan Ralph, aku punya account MS asyik kena phished jer..sampai aku piss off la...WTF!...dah berkali aku tukar password...aku dah lama tak raba aku punya MS ni..aku cuma buka sbb nak clear inbox jer..tapi hari ni aku berniat tuk buang msg2 lama yg aku rasa menyemak inbox aku..tapi aku takleh blah setiap kali aku nak baca msg tu sebelum delete kuar warning seperti di bawah..kimak!...erm dah lama aku tak mencarut..ni terpengaruh ngan Aleph arr..tetiba jer ko kenakan...



Marah nie....arrrrrgggghhhhhhhhhh...emo jer...huhuhuh.K la nak mandi n solat



Salam sayang.
I am ..."W"

Ralph ooo Ralph

Salam,

Saja jer entry ni tidak ada apa2 pun saja..sbb tadi aku chat ngan Ralph salah seorang rakan Aleph..hahahaha...itu jela...tapi sapa Harley or Haley aku pun lupa..dia suruh Aleph citer kat aku...nampak sgt aku ni kaki busy body doe....Aleph citer k..hwa3


Salam sayang.
I am ..."W"

Friday, February 27, 2009

Kimak tul!

Salam,

Arrgghhh tension tul...list blog yg aku baca hilang..semuanya gara2 aku meng adjust html layout...try and error..hasilnya hilang semua list blog yg aku baca...nasib baik blog yg aku follow ada..erm terpaksa la aku mengupdate semula list blog yg aku baca...tension...tu jer yg aku nak citer..ahakz


Salam sayang,
I am ..."W"

Wednesday, February 25, 2009

Tagged by Kak Belle La Diva La Apa jelah



Salam,

Kena tagged....kali ni kak Belle aku yg berangan Bellarina..hahahaha...mampus aku kena tampar nanti..soalan penuh adalah dari MAz. Mcm kak Belle aku ubah la sesuka hati jiran aku soalannya..sebenanrya malas nak wat semua..hehehehe

Benda yg perlu di buat adalah ambil 3 pic close up di bahagian muka anda dan wat citer ala2 penglipur lara yg lara...kemudian tak reti2 tag org lain yg takde kerja tu..hwa3


Aku suka kot muka aku..hahaha..leh lak kot..muka aku yg botox ini..org selalu kata aku baru 19++..hwa..puji diri sendiri..terutama bila pakai baju cam budak sekolah tu


Janggut aku yg ala2 janggut kambing...ntahla ramai kata comel..hwa..puji diri sneidir lagi..bukan aku ckp org lain k


Bibir aku...erm aku ada bbir yg besar dan tebal tapi lembut bila di cium..hwa3..tapi bibirku tak se angelina jolie cam bibir Aliph..hwa3



So aku nak meng'tag'
1. Aliph
2. Mel
3. Jim
4. Dd
5. Ries




Salam sayang,
I am ..."W"

Art for LIfe : Henry Butcher Charity Art Auction 2009



Salam,

This is my new event that I've participate. This is a charity event to collect fund for the National Cancer Society Malaysia & Lions Lyfe-Line Leukaemia Fund. It is called Art For Life : Henry Butcher Charity Art Auction 2009. For me, it is a part of my responsibilities to help the needy, this is the only way for me to help them since i have not much money to give a away....so for this event, my artwork will be auctioned and the price starts from RM3,000. I hope someone will buy my painting for the sake of these two beneficiaries.

For this event, fifty Malaysian talented artists contributing their artworks..Auwww i'm soooo talented..hehehehee..just kidding..just glad that i've been given this artistic gift from the God. So u guys can browse all the list of participating Malaysian artists..try to find my name if u can...heheheh..just click at below url k...


Barriers of Emotion : Bidding starts at RM3,000


Pic taken before I went to send my painting




ART FOR LIFE :
Henry Butcher Charity Art Auction 2009



Date : 28th February 2009
Venue : Royal Selangor Golf Club, Kuala Lumpur
Website : www.henrybutcher.com.my



All artworks will be exhibited for three (3) days,
from 26th till 28th February 2009, 10am to 6pm at RSGC. Admission is free.

For bookings, kindly contact 03-2694 2212 / 012-487 7538 (Patricia)
012-288 7670 (Adeline) / 012-372 1928 (Sooi Ping)
or email:
artauction@henrybutcher.com.my


JOIN US FOR THE LOVE OF ART & CHARITY!




Salam sayang,
I am ..."W"

Tuesday, February 24, 2009

I'm Back 2 Skool



Salam,






Huhu..kelakarkan rupa aku berpakaian camtu (pic di atas).....Kisahnya, arini aku ke Berjaya Times Square tuk hantar semula pakaian yg di loan tuk pelancaran filem Dimensi Cinta tempoh hari..dan hari ni aku rasa cam nak pakai serba putih...tetiba berangan ala2 jadi angel la...suci katanya...(suci ker..hehehehe)..lama2 aku tgk aku cam budak sekolah lak...semua putih..shirt,belt, short pant, shoe....kecuali beg jer hitam..nasib baik aku tak bawa beg galas..lagila rupa budak sekolah mana ntah...cam budak STPM pun ada...hahaha...ni 1st time aku berpakaian sebegini kat public terutama bila berkasut + aku memakai suar pendek...huhuhu...kalau pakai suar pendek aku selalu pakai selipar jepun jer....

Makin tak betul lak aku rasa...huhuhu..feeling jadi budak sekolah....tapi budak sekolah lelaki mana ada bawa beg besar mcm aku punya tu...kaakakaka...ni lah budak sekolah private...hehehe...aku perasan gak la beberpa org memandang aku...siap toleh beberapa kali..mesti diorang ckp...ponteng sekolah la tu...hahaahaha....

Aku rasa, since keja aku dlm bidang ni, aku lebih selesa bersuar pendek..huhuhu...tak jaga aurat langsung..hangsuang aku nie...btw Ok tak aku berpakaian begitu..komen anda?



Salam sayang,
I am .."W"

Aktiviti Malam Bersama Rakan Rumah KU



Salam,

Sekrang ni dah jam 1.48am...aku baru jer balik dari menonton wayang citer Slumdog Millionaire yg menang Best Film kat Oscar baru2 nie....dengan sapa?..bersama-sama housemate aku yg tersayang...katanya....aku sebenarnya dah lama nak tgk citer ni sejak mula ditayangkan tapi tak berkesempatan...so tadi (consider semalam la since dah masuk hari Selasa) kami bertiga pergi la Sunway Pyramid tuk menontonnya....tayangan jam 9.45mlm....

Lupalak nak introduce housemate2 aku iaitu Am dan juga Sham..Sham ni kira pangkat adik la..Bagi aku citer ni sungguh menarik dan tak heran la leh menang Best Film kat Oscar di samping memng beberapa kategori lagi..bukan setakat menang award di Oscar sahja tetapi dibeberapa filem festival...Secara keseluruhannya, aku suka giler kat citer ni...aku suka kupasan citer ni dan juga jalan citernya y agak senang...bagi aku, ianya bukanlah filem yg tertumpu berceritakan pasal kemenangan Jamal (watak utama) memenangi 20 juta karo tapi lebih kepada sebuah citer cinta yg begitu mulia...kiranya cinta agung la nie...walaupun byk dugaan tapi si pelakon utama ni tetap mencintai gadis idamannya....tujuan utama dia memasuki tv show 'Who Want To Be A Millionaire" adalah agar si gadis melihat dia dan tahu di mana dia berada setelah mereka berpisah.....dlm citer ni lengkap segala perasaan..suka, sedih, kelakar semua ada...memng best tuk dilihatkan....aku suka masa ending citer ni dimana mereka akhirnya bertemu..biasalah happy ending tapi yg aku nak highlight adalah wardobe yg main actor n actress guna masa ending tu ada kesinambungan masa zaman kecil mereka....the color scheme...mentang2 la wardrobe stylist...abis dilihat semuanyakan...ada maksudnya tu....

Btw, aku malas nak review sgt...yg pasti aku suka babe filem nie...meh la beramai2 gi tgk...aku ni peminat filem indie, so kalau ada yg lepas tgk citer ni kata tak best tu hak korang la...aku ni memng pelik sikit..huhuhu...sedangkan pernah tgk citer korea sorang2 dan dlm pawagam tu cuma berlima jer...huhuhuhu...


Am, Aku & Sham


Adikku Syam & Aku (aku rasa ni la kali pertama publish muka Sham nie...)


Aku & Am


Haha..saja nak semak kat tgh jalan



Habis tgk citer tu, kami pun g makan la kat Asia Jaya, Subang Jaya....ala2 port fav la...fav dish adalah Ikan Ayam..hwa3...sedapnya...kuew teoy dia pun sedap...nyammmm....


Sham berusha mengunnakan chopstick tuk makan


Am ngan pose gedix..hehehe


Sebelum : Ikan Ayam & Kuew Teow


Selepas : Ikan Ayam & Kuew Teow


abis makan n chit chating, apalagi balik la...hwa dan akhirnya aku melekat kat depan pc ni update blog...hwa3


Salam sayang,
I am ..."W"

Monday, February 23, 2009

Oscar : 81st Annual Academy Awards Winners List

And the award goes to;


BEST MOTION OF THE YEAR
Slumdog Millionaire



PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A LEADING ROLE
Sean Pean, MILK



PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A LEADING ROLE
Kate Winslet, READER



ACHIEVEMENT IN DIRECTING
Slumdog Millionaire



BEST FOREIGN LANGUAGE FILM OF THE YEAR
Departures



ACHIEVEMENT IN MUSIC WRITTEN FOR MOTION PICTURES
Slumdog Millionaire



ACHIEVEMENT IN FILM EDITING
Slumdog Millionaire



ACHIEVEMENT IN SOUND MIXING
Slumdog Millionaire



ACHIEVEMENT IN SOUND EDITING
The Dark Night



ACHIEVEMENT IN VISUAL EFFECTS
The Curious Case Of Benjamin Button



BEST DOCUMENTARY SHORT
Smile Pinki



BEST DOCUMENTARY FEATURE
Man on Wire



PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
Heath Ledger, THE DARK NIGHT



PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
Penelope Cruz, VICKY CRISTINA BARCELONA



BEST SHORT FILM
Spielzeugland (Toyland)



ACHIEVEMENT IN CINEMATOGRAPHY
Slumdog Millionaire



ACHIEVEMENT IN MAKE UP
The Curious Case of Benjamin Button



ACHIEVEMENT IN COSTUME DESIGN
The Duchess



ACHIEVEMENT IN ART DIRECTION
The Curious Case of Benjamin Button



BEST ANIMATED SHORT FILM
La Maison En Petits Cubes



BEST ANIMATED FEATURE FILM
Wall-E



ACHIEVEMENT IN SCRIPT WRITING FOR ADAPTED SCREENPLAY
Slumdog Millionaire



ACHIEVEMENT IN SCRIPT WRITING FOR ORIGINAL SCREENPLAY
Milk




Congrats to all the winners.



Saturday, February 21, 2009

Saturday? What?



Salam,


Rasa mls nak taip byk2, sbb takde idea sgt tapi jari jemari ni mengedix nak post new entry gak...so aku wat secara bergambar jela..ringkasan aktivit hari ini.....


8.30am - 10.00am : Aku praktis line dancing kat Tasik Shah Alam



11.00am-2.00pm : Mentenetkan diri
3.00pm-5.00pm : Kat Cheras + lunch kat umah makcik hmate aku
5.20pm - 6.00pm : Kedai bunga Petaling Street cari benda



6.30pm - 8.30pm : Midvalley ambil barang kat Philosophy + shopping tingkap + dinner kat Food Garden, The Gardens










9.30pm till now : Jadi hamba abdi kepada tenet + chat ngan Aleph



Salam sayang,
I am ..."W"

Buah Hatiku :Sayang Kamu

Salam,


Cempaka...chakk..huhu

Inilah buah hati ku, Cempaka

Terkesima...hehehe...mana lawa...kwa3

Sayang dia..muahxxx

Kakak Cempaka, Adriana Jasmine

My kak long, Puti Norashikin

My brother-in-law, Amran



Tula buah2 hatiku, semalam jumpa my sis, abg ipar n anak2 buah kat R&R Sungai Buloh...lepak kat Sate Kajanh Hj Samuri..ntah kenapa tak larat makan..sbb sebelum tudah melantak McD mas a jumpa client...Diorang ni sok nak g holiday kat Bali...sonoknya...huhuhu....my bro-in-law ada benda nak bg kat aku tuk uruskan kerja sikit, tu yg jumpa diorang....Suka sgt ngan anak buah yg terbaru ni Cempaka..dia ala2 blur tu..heehehe..takpe nanti dah besar Acu dia grooming...hehehe



Salam sayang,
I an "W"
Salam,