Saturday, January 31, 2009

Undangan Perkahwinan Sahabatku Sri Rahayu




Salam,

Ni dah kul 5.57am, 31/01/09..aku tak tido lagi...motif tak tido lagi...sbb takleh tidolah...huhuhu..so dari semlaam aku dok surf internet, sembang ngan member dlm ym, menunggu seseorang untuk chat dlm ym dari petang (dan akhirnya kul 1am baru dia on9-tapi tak chat byk sbb dia kerja+siapkan assignment+exam arini, so taknak kacau. Dah bertegur sapa jadilah, lepas rindu..hahaha, larikkkkkkk), surf info berkaitan dgn image consultant (aku ngah nak wat paperwork on grooming-tujuan tuk wat seminar, so pas ni kalau mana2 company nak grooming staff mereka leh la guna khidmat aku ngan member aku) dan melalak lagu Beyonce (semua track dan berulang kali...hahahaha).

Oh tersasar dari tajuk entry ni lak....dlm beberapa jam lagi aku akan ke majlis perkahwinan sahabat aku Sri Rahayu di Klang...ni la geng aku masa study kat UiTM Arau, minah ni sempoi giler..memng ikut kepala hotak dia sendiri....kalau dia cubit mak aiiii seminggu lebam k...aku tahu la sbb aku selalu kena cubit..tula comel sgt..diorang geram la ngan aku..hahahaha...statement berangan katanya...

Dah kawin minah ni....teringat zaman muda2 kat Arau dulu...ni lah antara geng aku yg sekular n sekepala...kalau abis je kelas, ni lah antara geng yg suka melepak kat kedai makan depan Pusat Islam...masa tu ada Imad, Z, Atok, Faiz, Mas, Leq, dan minah Ayu ni...tapi tak sekerap kami la dia melepak kat kedai makan tu..kami je yg rajin bebenar mengabiskan duit n waktu bergossiping sana sini....masa kat Arau tu budak2 coursemate aku berpuak2..huhuhu..biasalah budak baru lepas SPM masuk U..eh masa tu masih Institut lagi...

Yang aku ingat pasal minah ni, dia kalau berpakaian antara yg mencucuk mata la..hahahahaha...pastu kalau pakai kebaya, pepaham la...pernah minah ni kena sound dgn lecturer sbb pemakaian dia..tapi haram, tak diendahnya..memng kerek siot..hahahah matilah aku kalau dia baca blog nie..larikkkkk...tapi dia memng sempoi n tua setahun dari aku..kiranya dah 30 la...hehehehehe

So tghari nanti, aku akan pergi bersama kekawan aku Z (tanpa isteri+anak sbb bini dia keja malam), Rem (tak sure g ngan anak bini or tak), Am, Adik Wan dan member aku Shah...semua akan berkumpulan diperkarangan rumah aku pada jam 12.00..sbb plan nak bergerak jam 12.30 tghari....pergi berapa keta tak pasti lagi....erm bebudak ex UiTM Arau, tak tahu la dtg atau tak..hope ada yg dtg la..leh ala2 gathering kan...

Anyway, Selamat Pengantin Baru Ayu...ko memang brutal Kahar


Salam sayang,
Adiewaridi


p/s : nanti Adie update pulak hal masa kami kat majlis nanti

Thursday, January 29, 2009

Aku fobia?

Salam,

Tadi aku mengalami satu situasi yg agak janggal bagi aku...semuanya bermula ketika aku berbincang dgn adik angkat aku kat Johor dlm fon...bincang mengenai satu hal tapi ntah mcm mana lama kelamaansituasi yg pada mulanya gembira bertukar. Mungkin dia ikhlas dgn aku tapi kerana he a little bit pushy on me...aku jadi fobia..terutama bab dlm membuat keputusan...ntah mcm mana...aku jadi takut...tgn aku menggigil dan aku tak jawap sms or call dia wat sementara...aku andaikan semua ini berpunca dgn apa yg telah terjadi kepada aku kebelakangan ini dimana sepanjang tempoh perhubungan itu, aku tak pernah dapat membuat keputusan aku sendiri malah aku tak mampu berbuat demikian..so apabila adik angkat aku ni terlalu nak mengikut keputusan dia, aku jadi fobia...aku tergaman n ketakutan sebentar tadi...akhirnya aku menjawap panggilan telefon darinya..ternyata dia meminta maaf kerana dia tak sangka bahawa aku akan jadi begitu(aku sendiri pun tak sangka aku jadi begitu)....dia hanya kesiankan aku kerana apa yg aku lalui kebelakangan ni dan mengambil berat hal aku tapi tanpa dia sedar, keikhlasannya itu dan tindakannya membawa aku kepada satu dimensi baru dlm hidup aku, yang aku sendiri tidak tahu bahawa ia akan berlaku kepada diriku.....aku FOBIA bila aku perlu mengikut kehendak org lain dan bukan mengikut keputusan dari diri ku. (terutama bila org tu begitu mendesak aku)....ternyata, aku bakal berhadapan dgn byk dugaan Tuhan selepas ini.....


Salam sayang
Adiewaridi

Wednesday, January 28, 2009

Start a new day

Salam,

Adie rasa dah cukup adie merasai apa yg adie rasakan sekarang nie...no more feeling2 lagi...from now on, I'll be myself...do what ever i wanna do..live my life to the fullest...so thanks to my friends (to all my adik2, my kawan2) kerana bagi kata2 semangat kat adie...thanks a lot...From now on, i wish i'll be a better man yg happy selalu...bak kata Nora danish dlm citer Puteri tu..kita enjoy!

Salam
Adiewaridi

Almost fainted!

Salam,

Yesterday (Tuesday), i took a bus directly from Penang to KL...after having a lunch with my lil bro, Amirul (thanks for the lunch) we straight ahead to bus station..i got my ticket and he headed to his office (thanks bro for helping me thru all this)...actually, it's hard for me to make a decission either going back to KL today or not...i was a little bit moody this morning..and its really show on my face..thus creating a worry to my lil bro...He offered me to stay a few days or even a week..i guess he worried about me..but i have to go back to KL and face the reality. furthermore I have work to do...so i;m heading to KL but my heart still at Penang..

thru out the journey, i keep looking at the window....thinking nothing....i'm lost..but my heart still at Penang...and i'm replacing a new one..

At nite i reached KL and all the way to Komuter Station at Kuala Lumpur, i almost fainted..i guess, i'm too tired..my body weak...my mind all over the place....but thanks to my friend for picked me up and sent me back to Shah Alam...erm...i'm still weak....God help me!


Regards,
Adiewaridi

p/s: sorry for the broken English..i'm in the learning stage.

Tuesday, January 27, 2009

Thanks my Friends!

Salam,
By the time i'm writing this entry, i'm crying...i never afraid to admit that i'm crying while reading the comments from my blogger friends...coz it's been quite a while i feel that i'm so lonely and alone..no one care/really care about me....(except for that fellow, but it's over now)...i dont wanna regret for the step that i takes...i dont wanna look back anymore except for my mistakes....i dont put a blame on that person, i blame myself for everythings...i'm not that good..but i think i've been cheating on myself for so long....i dont wanna pretend that i'm happy with my condition anymore....but, i will always be there for you (i know that u been reading my blog since my first entry)...coz we have the same dreams, and i will fulfill my promise to you..dont you worry bout that...i know its hurt you so much but end of the day we have to face it that in relationship,there will be the end....but am sure that u will find someone that is much more good for you....coz there will always be a new beginning after an ending...damn i'm still crying....Oh God..help me to face all this..i really hate when this happens but i have too for the sake of us...forgive me for the sins that i've done and thanks for everything u did for me..i honestly do appreciate it from the bottom of my heart....

Thanks my friends!

Salam sayang,
Adiewaridi

It's over ok!

Salam,

A few day, i had a fight and i think that's it..we over..nothing more to talk about..no more soft talking or what so ever...so i decided to go back to my hometown, Ipoh...alone!..all thru the way, i keep thinking what i've done...am i taking a rite move or what..but i really had it enough, i think this is the time for me to move on and start a new life again...Ya Allah, kuatkan semangat aku untuk menghadapinya, dan kuatkan azam ku untuk meneruskan apa yg aku lakukan sekarang ni..


Salam sayang,
Adiewaridi

p/s: Thanks Adik Amirul kerana sanggup luangkan masa dgn abg yg ngah lara ni..sebenarnya abg pun takde idea kenapa abg leh nak dtg ke Penang..sbb abg tak tahu nak wat apa sebenarnya..but once again temankan n beri abg tempat berteduh...Thanks adik...

Thursday, January 22, 2009

Me on CinemaOnline

Salam,

Ni adalah artikel yg aku jumpa kat CinemaOnline. Tak sangka lak diorang publish sbb diorang ckp takkan publish..aku dapat tahu pun sbb aku ada terima email from someone yg nak add aku dlm Facebook and he said, he saw me in Cinema.com.my..str8 away aku terus taip laman web tu..seperti apa yg aku dah jangka, memng pic hari tu...kalau korang still inga aku ada ckp dapat 4 iket free tuk tgk cite [REC] kat Cineleisure..so masa collect tiket tu diorang minta izin tyk ambil pic aku...so aku ok jer..sbba ku rasa penampilan aku harit u ok..hahaha..kalau tak sori la nak ambil2 pic I...hwa3..perasan sudah...so baca lah artikel tu aku dah copy...kalau korang suka tgk citer cam balir Witch Project korang patutu tgk citer ni...starting dia lembap tapi bila start bab terkezut mak esah tu korang terus terkezut beruk..so enjoy


Is "[REC]" really that scary?

By Lai Swee Wei


Will "[REC]" get the same cinema caution treatment as "Quarantine"?

14 Jan – Novelty zombie horror "[REC]", the Spanish original that spawned "Quarantine", makes a late release at cinemas nationwide this week, with the same shaky camerawork as "The Blair Witch Project"(1999) and "Cloverfield" (2008). "[REC]", derived from the abbreviation for the word 'recording' on a video camera, is based almost entirely on the first person perspective telling the story of a young TV reporter and her cameraman who cover the night shift at a local fire station. Upon receiving a call from an old lady trapped in her house, they reach her building to hear horrifying screams and thus begins the uniquely dramatic TV report.

The film scored many awards in various film festivals around the Europe and a sequel entitled "[REC] 2" is reported to be currently filming. For now, a special preview for Cinema Online's readers was held on 12 January 2009 at Cathay Cineleisure Damansara, 9.30 pm.

After the show, we asked some of the audience "Whether they thought the movie was scary and how many stars would they rate it out of five".


Selina Ong: It was very scary and very gruesome! What I didn't really like was that some parts of the film was blur due to the camerawork. But since the movie is quite interesting, I'd rate give it 3.5 stars!

Waridi B. Hamdan: It was a little bit scary but the thing about the movie which I didn't enjoy was the camera movement. It made me feel so dizzy. I would give "[REC]" 3 stars.

Ng Hoong Yi: The movie wasn't that scary. I'd say that it tries to be scary, but it doesn't really deliver for me. I'd give this movie 2.5 stars.

Zainab: Yes, it was very scary for me although I'm not the type of person that gets frightened easily. I would rate the movie 3 stars.

"[REC]" will play in cinemas beginning 15 January 2009.

Aku & Rambut Ku


Salam,

Kebelakangan ni takde apa yg menarik berlaku dlm hidup aku kecuali, akur asa kurang sihat...kurang selera makan, sakit kepala bagai...bdn aku pun aku rasa dah terurus...so entry kali ni nak letak pic latest aku selepas aku demam aritu...huhuhuhu..dah serabai rambut gue...rambut dah panjang..tak terurus...korang rasa patut aku wat style spike, lurus kat depan or biarkan panjang cam sekarang

Rambut dah panjang n lebat...kat bilik kerja gue..hehehe

Alamak kantoi ada teddy bear lak

Antara gaya rambut aku

Sama jer ngan yg atas..hehe

Tu la antara gambar2 aku ngan gaya rambut aku..hehehe..aku selalunya suka berambut pendek sejak dari zaman sekolah rendah...tukang gunting rambut ketika tu adalah ayah aku..takleh ckp nak style camna...tiap kali nak potong rambut, aku hanya akan duduk kat kerusi dan ayah aku akan mulakan kerjanya...aku berdiam jer dan hanya tahu rambut siap jer....masuk u pun lebih kurang...aku g mamak suruh pendek jer..aku dah terbiasa...lagipun aku tak reti nak bergaya dgn rambut aku..lagipun rambut aku ni degil melampau.....teringin nak ada rambut panjang cam anuar zain satu ketika tapi bila aku cuba simpan jer, rambut aku mulalah berlingkar2 dan mengembang....bertambah nampak besarlah kepala aku yg dah memng besar ni....zaman sekolah dulu pernah la wat rambut cam pendek giler ala Mai sekrang tapi bila tgk pic tu aku rasa cam mayat hidup coz masa tu aku kurus sgt..berat less 45kg...kena wat camtu coz aku ni pegawas..boleh....sebelum rambut aku panjang cam sekarang ni, aku wat style luruskan depan guna iron...k la nampak lain sikit..tapi aku cuma wat style camtu bila aku ada function jer..takde masa la aku nak iron rambut aku setiap kali nak kuar kedai ker..dah la ambil masa yg lama...byk kerja...tak heran la kalau wanita bersiap lama giler...sekarang ni aku nak cuba simpang rambut pjg..leh luruskan since iron dah ada....erm nak cari sponsor rambut la...tiap bulan style lain..hehehe..ada ker org nak sponosr aku nie..bukannya artis..berangan sudah

Salam sayang
Adiewaridi



Tuesday, January 20, 2009

Styling Board

Salam,

erm dah lama aku tak send entry baru..ntahla, sejak last entry tu aku rasa cam tak semangat langsung..in fact sekarang pun sama...ntahla...kepala aku ni sakit jer..serba tak kena..tido pun tak lena....sonoknya kalau aku dapat luangkan masa kat sebuah tempat peranginan sorang.2.lupaka semua benda sementara..renung diri ku..hala tuju ku....tapi aku rasa ketika aku berjaya wat seperti apa yg aku nak wat , aku rasa aku dah berjaya capai yg aku nak.....aku akan terus bermimpi...moga mimpi ku menjadi kenyataan.

Aku kena siapkan styling board hari ni gak coz sok ada meeting...ni la 1st time tuk wat styling filem selama ni kerja tv station n tuk tvc, mana nak fikir sgt pasal styling board ni..tvc ada gak tapi selalunya abg Dino yg wat kan, aku n member cuma jadi assistant masa shooting jer....bila nak kena wat ni cam malas jer..aku malas bila pakaian yg aku nak tu takde gambarnya tuk aku tempek kat board....sress aku rasa...dah la gigi geraham aku sakit..aku takleh nak buka mulut luas2..nak suap makan pun cuma hujung jari jer leh masuk....nak nguyah lagi lah..tension...

Nampaknya aku tak tido la...nak tak nak kena siapkan beberapa sample clothing tuk character dlm filem tu nanti...kalau tak..wat malu jer g meeting sok...lagipun aku n member baru nak bg nama kami dikenali dikalangan pembikin filem...so kena tunjukkan yg terbaik la....tu periuk nasi kami tu...doakan aku agar tak tertido awal seperti semalam sampai aku terlepas tuk berckp ngan adik angkat aku Amirul kerana aku tido kul 9 lebih...tension sebenarnya

kalau ada bebudak fesyen nak tolon pun bagus gak...hehhe..tolonlahhhhhh


Salam sayang,
Adiewaridi

Saturday, January 17, 2009

Rindu?

Salam,

Ntah mengapa sepanjang hari ini, hati aku rasa lain benar....makin di fikirkan makin berdenyup jantung ku...aku tak suka perasaan itu tiba kerana ia tiba pada waktu yg tidak sesuai...tapi tak bererti aku menolak perasaan itu...aku suka tapi....tapi aku tahu walaupun ia hadir pada masa yg sesuai, mungkin ia hanya perasaan aku saja bukan pada dirinya.


Salam sayang.
Adiewaridi

Friday, January 16, 2009

Maut - Review (Updated)



Salam,

Selasa lepas iaitu pada 6/1/09, aku dan memember gi tgk preview filem Maut kat Midvalley...peluang ni disebabkan oleh Abg Ajami..tq abg...so kami berlima (aku, Am, Wan, Ello dan Is) pun gi la tgk.. this is my first time g tgk preview (selalunya cuma dapat tiket free jer). Sebelum filem dipertontotnkan, kami semua di jamu selerakan oleh penganjur di Amarin Thai sekaligus mendaftar diri kat situ la....so kami semua daftar as blogger..siap dapat goodie bag dari tayangan Unggul lagi...takpe tak penting sgt..hwa3..janji makan dulu....hehehehe...aku bab makan ni silaplahhh...anyway aku suka gile ayam daun pandan dia..sedapnya...ok berbalik kepada citer Maut arahan Bade ni....

Ok kita ke part yg serius

Cerita 1:

Su seorang pelajar, dalam perjalanan pulang dari universiti. Di dalam bas, selain Su, terdapat seorang lagi gadis, Fadilah. Setelah pulang ke rumah, tiba-tiba pintu rumah Su diketuk. Fadilah dalam keadaan basah kuyup meminta bantuan untuk menumpang teduh. Oleh kerana malam semakin larut, hujan lebat dan Fadilah telah diragut, Su mengizinkan Fadilah bermalam di rumahnya.

Keesokan hari, Su dapati Fadilah telah tiada. Di kaca televisyen, berita kehilangan Fadilah ke udara. Berjayakah Su merungkai misteri kehilangan Fadilah?


Pelakon :

Liyana Jasmay, Raja Farah, Danny X-Factor, Reza ERA, Zack Taipan



Liyana Jasmay

Reza & Zack taipan

Raja Farah

Danny





Komen aku:

1. Aku suka mood dan suasana dlm citer ini. Watak Fadilah sungguh menarik manakala Sue lakonan Liyana mcm biasa..ntahla mungkin kerana ni masa mula2 dia berlakon dulu coz lagipun citer ni dah 2 tahun yg lepasnya. tapi apapun aku suka Liyana, comel


Cerita 2:

Farah, pramugari yang mengamalkan cara hidup bebas. Farah berkahwin dengan Duke, seorang jejaka Inggeris. Setelah Farah pulang daripada penerbangannya, mereka mengadakan parti meraikan perkahwinan mereka. Namun ketika di parti tersebut, Farah cemburu apabila Duke kelihatan intim dengan seorang perempuan lain. Mereka bergaduh besar dan Farah keluar meninggalkan Duke. Apakah kesudahan yang berlaku pada Farah dan Duke? Mampukah mereka mempertahankan rumah tangga mereka? Adakah Farah terus hanyut dengan gaya hidup bebas penuh kebaratan?


Pelakon:

Sabrina Hassan, Mohamad Bathich, Diana Danielle, Noniswara, Fauziah Ghoush

Bathich & Sabrina

Diana Danielle

Noniswara & fidz



Komen Aku:
1. Agak mengjengkelkan..betulker perkataan tu, pabila cara hidup bebas yg cuba digambarkan berlebihan..sekali dua ok la kot
2. Lakonan Sabrina tuk watak Farah agak tidak berkesan dan aku rasa patut di ganti dengan pelakon seperti Ida Nerina ker, ellie ker coz they got feeling
3. CGI pasal alam barzarkh tu menarik tapi yg menjadi tanda tanya aku, adalah kita boleh menvisualkan seksaan di neraka..correct me if i'm wrong..walaupun aku tahu niat Bade adalah untuk kesederan umum dan bukan memperkotak katikan suasana alam barzarkh tu sendiri
4. Ada masa intermission yg aku lost jap..one time si Farah tu drive then tetiba kat masjid pakai telekung bagai..pelik gak..kerana digambarkan dia ni mengamalkan gaya hidup bebas yg terlampau tetapi ada simpan telekung dlm keta erk...hehehe...kalau betul at least watak farah tu taklah lupakan Tuhan 100 %
5. LAgi satu ,masa farah tu ceritakan pengalaman dia kena seksa tu alahai mcm nak taknak jer..takde rasa takut pun..at least menggigil ker...gigit kuku ker...



Cerita 3:

JJ, seorang lelaki muda yang telah hilang pegangan agamanya. Tattoo menghiasi badannya muzik black metal memenuhi halwa telinganya. Teguran ibu dan kakaknya diambil ringan. Satu malam, selepas pulang daripada menghadiri konsert Black Metal, JJ dan kawan-kawan terlibat dalam kemalangan. JJ cedera parah. Apakah yang berlaku pada JJ seterusnya?


Pelakon:

Que Haidar, Awal Ashaari, Nana ERA, Syarizad, Eja, Hasnul Rahmat, Fauziah Nawi, Riduan Hashim, Rabecca Ahmad


Hasnul Rahmat

Hamidah Wahab

Fauziah Nawi

Eja

Awal, Sherry, Nana, Que



Komen aku:
1. Lakonan Que, rawkkkk..excellent ngan tatu dia tu
2. Awal as one of the Balck Metal member? Erkkkkk
3. Aku tak boleh blah ngan make up Eja..waktu tido pun make cantik punya...sapa nak jawap




Kesimpulan aku yg bersimpul2 ni:
1. Tak berapa menarik sgt olahannya...hanya seperti cerita drama yg di gabung jadi filem
2. Aku rasa satu kerugian apa bila setiap permulaan citer baru, imej daun gugur tu di biarkan begitu saja..alangkah bagus kalau ada penerangan sedikit misalnya seperti...Kehidupan manusia ini digambarkan seperti sephon pokok, tak kala gugurnya sehelai daun , beerti berakhirla sebuah kehidupan...gitu katanya...
3. Aku lebih suka kalau 3 citer yg berlainan tu ada sedikit kesinambungan seperti citer Sepi, Cinta, Berbagi Suami, just to name a few...
4. Tapi tindakan berani membawa citer yg membawa mesej sebegini..besar pahala kalau ada yg insaf....
5. Aku bagi 3/5 bintang
6. Walaupun komen aku yg berbagai ni, tapi itu adalah dari pandangan au dan citarasa aku..so aku rasa korang juga perly tgk sendiri tuk merasainya dan komen la sendiri
7. Supportla industri filem Malaysia
8. Nak citer Muallaf ditayangkan di Malaysia..tetiba


Sbb apa korang kena g tgk sendiri dan lupakan komen aku:
1. kalau nak musabahkan diri sekejap ker, eloklah korang g tgk...seeloknya kekal la dlm hati
2. Kalau rasa nak tahu camna rupa seksaan kat alam barzarkh (seperti yg dinyatakan) silalah tgk Maut ni
3. Kalau korang nak tgk Reza AF lain dari kebiasaan dia, menontonlah kerana member aku pun tak cam dia masa tgk aritu
4. Kalau korang nak tgk dialog Que yg begitu menyentapkan berkaitan kekuasaanNYA, eloklah g wayang tgk citer ni...aku tersentap dgr dialog tu..tak tahulah korang



Salam sayang,
Adiewaridi

p/s : entry dah lama terperap

Hujan

Salam,

Ketika ini, hujan turun dgn lebatnya..dari kamar kerja ku ni, dapat kurasakan tempias air hujan itu berserta angin yg kuat.. teringat kembali ketika aku di zaman kanak2..seorang ustazah memberi pesan kepada ku..setiap kali hujan turun bacalah doa " Ya Allah, berikanlah hujan ini rahmat kepada kami semua"..sejak dari itu aku sentiasa mengamalkannya...

Dahulu, setiap kali hujan turut dan aku membaca doa itu, aku tak pernah pun berharap rahmatNya untuk aku tapi pabila aku meningkat dewasa, aku begitu berharap bahawa hujan itu membawa rahmat Allah ke dalam hidup aku kerana aku begitu memerlukannya di kala ini

Salam sayang,
Adiewaridi

Thursday, January 15, 2009

Aku demam

Salam...


Erm..hari ini masuk hari ker 3 aku demam..tapi alhamdulillah, aku dah mula boleh bergerak..2 hari yg lepas, aku hanya terlantar jer kat atas tilam..semua nya terjadi begini....

Pada satu hari, aku dah kawan2 aku pergi menonton special screening citer [REC]...mcm starting buku citer lak...tak silapa ku pada hari isnin lepas, aku dapat 4 tiket free dari Cinema Online tuk tayangan citer [REC] kat Cathay Cineleisure Damansara....punya excited ni...mcm biasa aku g ngan hmate aku Am dan aku ajak Angah & Mable....port tempat duduk memang menarik...tapi bila start citer jer...aku mula..arrgggghhhhhh tidakkkkkkkkkkkk

Aku tak lah menjerit betul mnjerit tapi citer tu mcm citer Blair Witch Project..aku bukan tak suka citer tu..coz citer tu menrik n byk scene yg mengejutkan tapi cuma aku tak suka adlah pergerakan cameranya tu..nak jadikan citer aku dah mula loya n rasa nak muntah...n juga pening....aku ni memng takleh tgk benda camtu..sama gak kalau main game rpg..haram..aku mampu bertahan sejam jer..kalau lebih dari tu aku pengsang or muntah kat keyboard..sbb tu aku suka main game yg standar budak2 jer...yg happy2...sehappy aku yg mcm kanak2 ribena nie...kuar jer dari panggung aku terus g toilet sbb aku rasa nak muntah..tapi malangnya tak muntah..ermmm...kalau muntah drama sikitkan ...

Lepas tgk wayang, kami lepak2 jap kat depan Cineleisure ni tak tahu nak wat per...yg member pompuan aku ni ajak g clubbing..di hati nak tapi tak pernah g..so aku wat layan tak layan permintaan mereka..lastly diorang ajak g karaoke kat redboz kat the curve....erm g jela..ewalaupun aku n Am tak nyanyi pun.....sekadar melayan mereka melayan perasaan....sedar tak sedar dah kul 3 pagi..aku dlm bilik karaoke tu dah mengigil2 tandanya ku dah nak demam la...samapi jer umah akuterus booooomm..atas tilam...selang beberapa jam...uwaaaaaaa..aku tak leh tido coz bdn aku panas..pastu badan aku sengal2...uwaaaaaaa...nangis lagi....mas tu la...mak sakittttt....baru nak ingat mak kan....panas badan aku memng panas sgt bak kata hmate aku Am, kalau masak telur, masak nie....tapo aku syukur sbb adanya kawan yang baik seperti Am ni..dia lah jaga aku setiap kali aku sakit...sediakan makan minum aku, tolon mandikan aku..mana taknya aku takleh nak bangun babe..kena papah...nak angkat tangan pun takleh...the best part lagi..dada aku sakit giler...erm korang mesti fokor..aboi siap mandikan....nak habaq la...aku mandi pakai suar k..jgn pikir biru erk...erk....

The next day sepatutnya kami ada meeting, tapi kena camcel kan...pergi klinik kat area umah..tapi doc tu tak ckp apa sgt..coz kalau demam lebih 3 hari baru ambil darah...sonce aku dtg hari ke2..so taklah kena =ambil darah...bukan apa, aku risau kena denggi jer..kawasan umah aku kawasan jajah aedes.....hari kedua, panas aku dah berkurangan...tapi sengal tetap sengal....nak jadikan cerita...mlmnya hmate aku tu pun turut demam...aduh sapa nak jawap......sesamalah terlantar kat tilam tu...nasib baik la ada hmate lagi sorang si Sham yg baik ati menjaga abg2 dia ni.....

So hari ketiga, aku dah boleh g mandi sendiri wlaupun still sengal2, tapi aku gagah la juga..coz asyik baring jer, aku lagi sakit kepala...di kala aku menulis ni..aku tak berapa sihat tapi aku masih harap agar aku sihat kembali..tapi tetap gegeh nak blogging kan..rindu arrr kat rakan2 blogger aku yg tak ramai ni..hehehehe....doakan kesihatan adie semoga adie leh berkerja semua....


Salam Sayang,
Adiewaridi

p/s : Thanks to Am, Adik Sham, Adik Wan, Adik Mirul, Adik Otam, Adik Ariq kerana ambil kisah pasal Adie/Abg Adie...huhuhu terharu....

Sunday, January 11, 2009

Day trip to Penang


Salam

LAst Rabu, di kala aku masih lagi tido (walaupun dah kul 11 pagi) di tilam yg makin tak empuk tu, hmate aku menerima panggilan dari jiran blok sebelah iaitu Adik Wan...sembang punya sembang diorang ni..rupanya si Wan ni ajak kami g Penang...kami ( Aku & Am) on jer....huhuhuhuhu..katanya balik ari..so on je la..lama tak g Penang...windu suasana kat sana or rindu my ex (anak mami)..ehehehe..tetibakan..

So our journey starts at 11.30pg. Dari Shah Alam ikut Guthrie E35 sampai Rawang ikut exit 115 . THen terus ikut PLUS sampai Ipoh, ikut Juru sampai GeorgeTown. Sampai penang lebih kurang 3.30ptg.

Jumpa client Wan kat Komtar. Kemudian ke Opis dia. Then En AZmi drop kami kat Padang Kota sekejap. Masa kat Padang Kota tu, adalah minah Cina ni..dok asyik tgk kitaorg bertiga...agaknay dia taste kat Wan & Am kot sbb muka depa kan cam Cina..aku jer macam mamak...yg peliknya dia dok usha baiknya kitaorang ni...kami ubah positionpun dia tgk gak..tapi yg lebih creepy bila dia wat aksi ketika makan aiskrim dia..bygkan dia makan aiskrim ambil masa lebih 30 minit...errkkkk...or....hehehehe.....berbalik citer En Azmi ni,dia pergi amik passport anak dia. Kemudian dia bawa kami pergi makan jap: Laksa Penang dan Mee Mamak yang hot. Tapi lupalak nama tempat tu..tepi jalan jer...



Lepas settle passport tu, kami balik ke Opis, settlekan pengiraan payment. Then En AZmi bawak kami ke Batu Ferringhi. Shopping jap...Me beli CD pirate as usual..hehehe Rihanna, Beyonce and compilation album...lama tak jejalan kat Batu Feringhi ni..coz zaman muda2 dulu selalu bercuti ngan family kat sini...best pantai dia..

Wan & Adik Wan

Am sempat self pic masa kami ngah shopping

Muka aku yg serabai..huhuhu..beli CD pirate

Kemudian, turun semula ker town ambil keta n jumpa adik angat aku Amirul yg dah kenal lebih setahun tapi ni la kali pertama bertemu, selama ni sms n ym jer ngan dia...kebetulan dia cuti n kerja shift petang esoknya..apa lagi jadi tourist guide kami la...kehulu hilir jejalan kat town n macam biasa mesti singgah port makan..1st stop kat Padang Kota...makan, kerang rebus, sotong, rojak n apantah...kemudian gi Bayan Lepas umah adik Amirul kerana ada barang nak ambil n terus ker Sunway Hotel di mana tempat dia bekerja...kemudian berpusing lagi mcm org take hala tujuan hehehe...then lepak makan lak..kali ni kat Jalan Penang..makan sup..nama kedainya Sup Hameed...promote ni...sup yg aku rekomen adalah sup kambing...aduh sedapnya rasa kambing dia...lepak punya lepak dah kul 2 am lebih...blur jap samaada nak terus balik Ipoh or tido umah adik...ermm rasa nak tido umah adik, tapi lastly terus balik ipoh tuk tido umah my parent....sampai Ipoh dalam kul 4.30pg...penat terus tido......

Esoknya balik Shah Alam.....aku tido jer..coz penat....

Rojak kat Padang Kota

Am, Adik Wan & Aku

Aku, Adik Amirul & Adik Wan

Adik Amirul & Aku kat Sup Hameed

Sup kambing yg sedapppp




P/S : Nanti nak g lagi Penang..nak suruh adik Amirul belanja lagi...hehehe


Salam sayang,

Adiewaridi

Wednesday, January 7, 2009

1st time Kena Tagged

Salam,

Aku kena tag wat yg pertama kali sepanjang aku blogging..dan org yg men tagged aku adalah seorang yg menggelarkan dirinya Dr Anonymous..so the tag goes like this



01-describe 10 things about the person who tagged you.

Let me see....erm honestly

1. Personally, i tak pernah jumpa dia...hehehe..kenal melalui blog jer

2. Melalui blog dia, i tahu yg dia adalah merupakan seorang pelajar medic di Jakarta

3. Melalui blog dia juga, aku tahu yg dia seorang yg baik

4. Melalui blog dia juga, aku dapat tahu yg dia ni pemurah orgnya.

5. melalui blog dia juga, aku dapat tahu yg dia ni pemalu orgnya...

6. Melalui blog dia juga, aku dapat tahu yang dia ni kuat bekerja meyupakan assignment dia..hehehe

7. Melalui blog dia juga, aku dapat tahu yang dia seorang yg memilih termasuk memlih kawan..so aku ni org yg terpilih la..the chosen one..hwa3

8. Melalui blog dia, aku jyga dapat tahu yang dia suka shopping cam aku..terytama beli baju..tapi dia shoppin jenama aku shoppin high street nya jer

9. Melalui blog dia juga, aku juga dapat tahu yang dia friendly dan juga talkative tapi haya pada org yg dia kenal jer..hehehe..samalah

10. Melalui blog dia juga, aku dapat tahu yang dia juga suka berkongsi..dari segala benda terutamanya gossip..hwa3

Yeah dah 10 list, huhu semuanya aku ambil dari blog dia..hehehehe


02- Now you have to describe 10 things about yourself

1. Org kata aku ni muka sombong..sombong ker...ye kot

2. Aku pemalu orgnya..nak tegur org sebelah pun aku segan..sapa nak jawap..

3. Aku rasa aku ni terlalu baik..hehehe

4. Aku suka gossip..hwa3..berterus terang!

5. Aku suka shoppinggggggggggggggg..ada org nak belanja aku..hwa3

6. Aku malas nak makan makanan yg ada shell seperti kerang or udang ker sbb aku terlalu malas untuk kopek kulitnya...suruh org lain kopekkan

7. Aku malas nak citer pasal dir aku...hwa3

8.....

9.....

10...


p/s : sesiapa yg kenal aku korang isi la yg kosong tuk..leh?


03-at the end, you need to choose 10 people to be tagged and list *


1. Jim
2. Tommy
3. Sis Belle
4. Ries
5. Dd
6. K.a
7. Helmi
8. Adik Ayie



The Making of Maut

Salam,

Selasa yg lepas iaitu pada 6/01/09, aku menerima jemputan dari Abg Ajami untuk menyaksikan tayangan perdana filem Maut..so masa g tu semua tetamu diberi goodie bag and as a blogger, there is one press kit cd...so entry ni aku nak post pictures di sebalik takbir perfileman citer Maut ni..review akan aku wat pada next entry...so dgn exclusivenya korang melihat pic2 nie..nantikan tayangan pada 15/01/09





























Salam sayang,
Adiewaridi